JuloI Odesláno 21. březen 2009 Odesláno 21. březen 2009 Cau Chcem sa opytat ci ma vyznam robit chip tuning na 206ke s motorom 1,1l 44kw. ( po tuningu by to bolo vraj 51kw) Myslim ze to je celkom dobry narast. Len neviem ci to naozaj tolko prida. a ci sa mi neoze nieco koli tomu pokazit. Chcel by som poprosit tych co s tym maju nejake skusenosti, ci uz dobre alebo zle, aby mi poradili. Dakujem. A este sa chcem opytat co si myslite o vzduchovom filtri z mosadznej sietky. Je to nieco ako sietka na komare ale je velmi, ale velmi husta. DIKY Citovat
Guest Scratch Odesláno 21. březen 2009 Odesláno 21. březen 2009 filtr ze sitky - sorry ale blazne.... a co se tyka chipu, najdi si na foru je toho tady miliony..... neber to zle, spis do budoucna, spousta veci se tu da najit a nemusi se kvuli tomu znovu zakladat vlakna a dalsi prispevky Citovat
JuloI Odesláno 21. březen 2009 Autor Odesláno 21. březen 2009 ja som hladal ale som nic nenasiel a prejist nejakych 120 stran tem sa mi nechcelo. Tak sorry. a k tomu filtru- to nieje sietka k tej som to len prirovnal:D Je to z mosadze ma to strukturu sietky ale je tak husta ze ked z nej urobim mysku a nalejem vodu tak vyteka po kvapkach. cez to prach neprejde. ale ma urcite lepsiu priepustnost vzduchu ako klasicky papierovy filter Citovat
Guest Scratch Odesláno 21. březen 2009 Odesláno 21. březen 2009 to mozna ano, ale filtr je z bavlny, ktera je jeste napustena olejem, vubec bych to nezkousel, nebo nasajes do motoru hafo bordelu. Co se tyka chipu, ja mam 2,2 a vyzdimam z toho cipem nejakych 7 kW, coz neni mnoho, ale sel bych spis cestou odlehceni apod. Sani, svody a uprava vyfuku ti pomuze asi vic nez chip. Ale je to dtrazsi Ale obecne, 5 kw nepoznas a pokud chces vyssi vykon, kup si vetsi motor, to funguje Citovat
wooody Odesláno 21. březen 2009 Odesláno 21. březen 2009 Jj přesně tak čipovat auto bez turba nemá vůbec cenu a jestli nevys co s penězma tak tohle prodej a kup si 206 rc.... A máš nějakej důvod tam cpát ten filtr?? Teda krom zvukovýho efektu?? S výkonem ti to stejně nic neudělá akorád to bude víc žrát a řvát a navíc origo filtr ti ještě zachycuje vlhkost což tenhle určitě ne.... Toť můj názor, samozřejmě udělej si to podle sebe ale tenhle motor je spíš na takový ježděníčko na nákupy a ne na závodění..... Citovat
wooody Odesláno 21. březen 2009 Odesláno 21. březen 2009 Původně zaslal: JuloI ja som hladal ale som nic nenasiel a prejist nejakych 120 ..... a já vůl používám to tlačítko hledání v levim horním rohu a vono to de i listovat mezi stránkama..... Je možný že seš tu novej ale takovýdle základní věci si snad všimnu ne?? Myslíš že každej listuje po stránkách?? To by to každej dělal jako ty a fórum by bylo nepřehledný [upravil dne 21/3/09 wooody] Citovat
JuloI Odesláno 21. březen 2009 Autor Odesláno 21. březen 2009 Ok diky za rady. Takze nic nemenim pri 1,1 to asi fakt nema zmysel. ma len 30 000km a akurat by som ho znicil. Diky. Citovat
Guest Scratch Odesláno 22. březen 2009 Odesláno 22. březen 2009 ten konus filtr muzes udelat, ale je pak otazka dlouhe uzke nebo kratke siroke potrubi, podle toho kde chces lehce zvysit otacky a hlavne umisteni. Me to trosku bere teplej vzduch, musim s tim neco udelat. Ale kdyz mas konus filtr na spravnem miste, vlhkost nebere. Ani to vic nezere ani nerve - no trosku vic to rve, ale mam dva ladeny remusy, tam uz se to projevi . Varianta pro tebe nejlepsi - konus je zbytecnej, narocnejsi a drahej. Kup si od KN origo filtr do air boxu a mas to vyreseny :-). Budes mit vetsi pruchodnost a pritom nic se s motorem nestane :-) Citovat
f3Rd@ Odesláno 22. březen 2009 Odesláno 22. březen 2009 chip jakekoli atmosfery, a hlavne 1,1i je vice nez usmevny, jeste nikdo mi nedokazal rict, co tam chce cipovat, muzes tam dostat max. vic paliva, ale vic vzduchu tezko, tudiz to nema smysl, sice to trosku optimalizujes, ale nejaky brutal narust vykonu necekej, to ma smysl, jen pokud mas motor s turbem. Rekneme, ze treba u 3,0 V6 to pujde poznat, ale u 1,1 jsou to zbytecne vyhozene prachy, jestli chces vetsi vykon, tak si kup auto se silnejsim motorem a az budes mit nejsilnejsi u daneho modelu a bude ti to malo, tak to teprve zacni resit... Citovat
309GT Odesláno 22. březen 2009 Odesláno 22. březen 2009 Původně zaslal: f3Rd@ chip jakekoli atmosfery, a hlavne 1,1i je vice nez usmevny, jeste nikdo mi nedokazal rict, co tam chce cipovat, muzes tam dostat max. vic paliva, ale vic vzduchu tezko, tudiz to nema smysl, sice to trosku optimalizujes, ale nejaky brutal narust vykonu necekej, to ma smysl, jen pokud mas motor s turbem. Rekneme, ze treba u 3,0 V6 to pujde poznat, ale u 1,1 jsou to zbytecne vyhozene prachy, jestli chces vetsi vykon, tak si kup auto se silnejsim motorem a az budes mit nejsilnejsi u daneho modelu a bude ti to malo, tak to teprve zacni resit... Přesně tak,těch pár koní co ti to možná přidá,za ty peníze ani nestojí,protože to vůbec nepoznáš Jestli ovšem chceš opravdu postavit motor 1.1 (na sprinty a podobně)a máš dost finančních možností,tak začnis vnitřnostma,až pak s elektrikou a vzduchem....ale na normální ježdění Citovat
Fakir Odesláno 23. březen 2009 Odesláno 23. březen 2009 Chiptuning atmosféry není úsměvný (ikdyž u 1.1 možná ano), pokud je proveden po mechanických úpravách (vačky, sání, svody) za účelem vyladění vstřikovacího a zapalovacího systému na míru upravené mechanické části motoru. Kromě víc paliva můžeš ještě přiostřit předstih zapalování, který je od výrobce nastaven zpravidla zbytečně konzervativní. Už jsem to tu ostatně psal několikrát - pokud máš na mysli čiptuning v tom smyslu, že přijdeš k týpkovi se sériovým motorem a on ti tam jen tak za půl hoďky přičipuje 10 koní, pak máš pravdu, tento způsob je velmi úsměvný. Ale v případě, žes prováděl na motoru zásadní mechanické úpravy, je čiptuning (já osobně mám radši počeštěný anglický termín \"přemapování\") nezbytným úkonem, bez kterého ten motor nemá šanci optimálně fungovat. Toto je ale práce na celý den a neobejde se to minimálně bez válcové brzdy a dataloggeru všech hodnot, včetně AFR a EGT. [upravil dne 23/3/09 Fakir] Citovat
f3Rd@ Odesláno 24. březen 2009 Odesláno 24. březen 2009 Presne tak, pokud mas cely motor prekopany, tak je jasny, ze musis upravit i ridici software, ale jinak to nema cenu, obzvlaste u motoru 1.1 Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.