Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Je to veřejná síť. Ostatní počítače fungují, síť se nezobrazuje. Jakoby chyběla ikona značící tu bezdrátovou síť. Na Vistě to normálně fungovalo, nemusel jsem nic nastavovat, přebrala si to sama.

Odesláno

Je to veřejná síť. Ostatní počítače fungují, síť se nezobrazuje. Jakoby chyběla ikona značící tu bezdrátovou síť. Na Vistě to normálně fungovalo, nemusel jsem nic nastavovat, přebrala si to sama.

Odesláno

jaky mas XP??? home nebo professional?

a co nastaveni IP, mas IP napevno, nebo pouzivas DHCP.

jakou jsi pro to pouzil sitovku? dival jses do Ovladací panely->Systém->Hardware->Správce zařízení zda ovladač je vpořádku?

Odesláno

Doma vedu síťovým kabelem net normálně přes síťovku. Wifi máme ve škole, takže IP mám doma pevnou a ve škole jsem zkoušel buď automatický vyhledání, nebo ponechání původní IP. Síťovka je vpořádku. Mám XP profesional..

Odesláno

Ešte sa pozri do sieťových pripojení v oládacích paneloch, či bezdrôtové pripojenie nie je zakázané. Prípadne skús spustiť sprievodvu pripojením k bezdrôtovej sieti v ovl. paneloch.

Odesláno

Připojení je povolené. Při instalování nové sítě jsem vůbec na bezdrátové připojení nenarazil. Jo a ještě jsem zapomněl, je to notebook.

Odesláno
Původně zaslal: s1600

Doma vedu síťovým kabelem net normálně přes síťovku. Wifi máme ve škole, takže IP mám doma pevnou a ve škole jsem zkoušel buď automatický vyhledání, nebo ponechání původní IP. Síťovka je vpořádku. Mám XP profesional..

V prvom rade si musis uvedomit, ze sietovka ktorou sa pripajas doma kabelem, je ina, ako sietovka ktora ta pripaja do siete pomocou WIFI.

Mali by to byt 2 rozne zariadenia, s 2 roznymi drivermi, a dvoma roznymi ikonami.

Pokial si menel pevnu adresu na automatickou, pravdepodobne si ju menil v sietovej karte LAN ktora funguje na baze ethernetoveho kabelu. Tym padem si nemenil ziadne nastavenia WIFI.

V prvom rade si skonroluj, ci mas spravne driveri. Ako pisal jirka, Ovladací panely->Systém->Hardware->Správce zařízení

Pokial tam nemas ziadny otaznik, alebo ziadny cerveny krizik ktery zakazuje pouzivany zarizeni, a si si jist ze notebook disponuje WIFI , tak je vsetko v poradku.

V tom pripade si najdi klasickou ikonu na plose, mista v siti. Pravym klik na to, a vyber vlastnosti.

Tam by sa ty mneli zobrazit minimalne 2 ikony. Jedna by mala byt LAN, tj pripojeni kabelem. Druha by mala znazornovat adapter pre bezdratove pripojeni. Pokial tam ta druha neni, su zle driveri, nenaistalovane alebo poskodene. Pokial je, skonroluj ci neni zasednuta ta ikonka. Pokial ano, klik na nu pravym, a potom zapnut.

Pokial je vsetko ok, normal na nu 2x klikni, a otvori sa ty WINDOWS XP nastavenia pripojenia k sieti. Daj vyhladat siete, a pripoj sa.

Pokial siete nevyhlada, je mozne ze WIFI nemas zapate. Mal by si mat na notebooku nejake tlacitko, s ikonkou WIFI, a to zmagnout, a ludovo povedane WIFI pustil.

Skus toto vsechno, a pak dej vedet \"0

Odesláno

problem bude asi tim padem s ovladacem...kouknu na to..diky..

edit:bohuzel jsou na tento pocitac 4 moznosti ovladacu-..

otazka-ovladac by se mel jmenovat WLAN driver?

[upravil dne 18/3/09 s1600]

Odesláno
Původně zaslal: s1600

problem bude asi tim padem s ovladacem...kouknu na to..diky..

edit:bohuzel jsou na tento pocitac 4 moznosti ovladacu-..

otazka-ovladac by se mel jmenovat WLAN driver?

[upravil dne 18/3/09 s1600]

Ano je to WLAN driver. Ak je viacej ovládačov tak správny budeš musieť zistiť podľa identifikácie HW.

Ešte ma napadlo že pri niektorých NB je vyžadované mať pred inštaláciou drivera nainštalovanú aplikáciu na WLAN.

[upravil dne 18/3/09 pastorek]

Odesláno
Původně zaslal: Demo

Neni nastaveno, aby soft od wifi karty byl \"nadrazen\" vyhledavani, ktere je ve Woknech?

Lubk0 - toto si mysles tim asusem?

Konkretne vcera sem instaloval ASUS X58J. Na spojazdnenie wifini boli treba 3 kroky.

1. Nainstalovat WIRELESS CONSOLE utility (nakolko jednim tlacitkom sa zapina WIFI alebo Bluetooth alebo obe naraz)

2. Nainstalovat WIFI Driver. Ten musel byt az po nainstalovanie spominanej WIRELESS CONSOLE.

3. ATK Hot Key driver, tj aby vobec fungovalo tlacitko, umiestnene na notebooku.

Bez toho tlacitka, to nejde, tj ho musi zapat. Inak sa zapnutie wifini neda spravit, ani manualne, ani nijak inak.

Okrem toho nadradeny software, je ATHEROS utility. Ten som nenaistaloval, nepotebujem ho a staci mi klasicky WIN XP. Pokial je nainstalovany ATHEROS, tak nromalen XP vyhladavanie nejde. V tom pripade treba vojst do nastaveni adaptera pre wifi, a tam manualne povolit aby WIN XP mohol menit nastavenia WIFI siete...

Inac od NTB by stacil obycajny nazov, typ, oznacenie, plus vybavu aku ma (procak atd) a mozme driver zistit.

Inac tieto problemi nastali kvoli viste, a jej propagandov z hladiska vyrbcov ntb. Nakolko ASUS uz nedodava driveri na CD pre XP, len pre Vistu, a ntb od nich (ked neratam EEE radu) su zohnatelen uz len s vistou...

Odesláno

Daj sem presny tip notebooku , skusim pozriet na to.

Daj si start, spustit a tam napis MSCONFIG po otvoreni hore vyber zalozku po spusteni, mas tam vsetky programi, ktore sa spustia pri starte windowsu. Najdi tam nieco, co suvisi si WIFI adapterom, alebo nejaku utilitu, co ju ovlada, a odklikni prec tu fajku.

Restartuj komp, a skus odinstalovat potom ...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...