Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

SPOJKA- JAKÉHO VÝROBCE POUŽÍT ?

Recommended Posts

Odesláno

Čeká mě výměna spojky a u nás se dá sehnat hlavně značka VALEO. Je to rozumné řešení, nebo se mám podívat po jiné značce? Obsahuje spojková sada kromě tří základních dílů ještě jiné( např. těsnění a pod.)?:myslim Za odpovědi předem děkuji.

Odesláno

Značka Valeo je standardním dodavatelem pro prvovýrobu vozidel PSA. Spojková sada neobsahuje žádné těsnění,protože spojka nikde těsnění nemá. Jestli myslíš gufera--jedno spadá pod motor (za setrvákem) a druhé

k převodovce (spojk. hřídel).;)

[upravil dne 17/3/09 ozzy1956]

Odesláno
Původně zaslal: jan.tesarcik

Původně zaslal: dolly1010

Dneska jsem odvez auto do servisu na výměnu spojky :D Asi tam bude tato značka. Jsem zvědav kolik to bude stát :(

Tak hod kdyztak PLS info jaka spojka a kolik stala... Dik

Dnes jsem si přivez auto. Viděl jsem i tu starou spojku (byla sjetá skoro až na nejty). Docela mazec se rozjíždět s tím autem. Zabírá hned od začátku což je skoro po roce používání docela šok :D Budu si muset se párkrát rozjet (hlavně do kopce), aby mi to někde nechcíplo :nevim. Už vím jak zabírá úplně nová :D

K cenám:

Spojka Starline (kód na AutoKelly: 3DS0112): 2031Kč

Olej přev. Valvoline GL-4, 75W90 (asi 0,6l): 149Kč

Práce: 1460Kč

Celkem: 3640Kč

Pozor! V práci je započítaný přidělávání podběhů zadních kol (byli urvaný oba). Jsou přinejtovaný a přišroubovaný. Jeden se musel nahřát a poopravit. Takže si cenu nějak snižte. Nevím za kolik by to tak mohlo bejt.

Jo a ten olej asi patří do motoru. Říkal že trochu dolejval, takže ten si asi taky odečtěte.

Jinak řek mi že auto nemám shnilý (to mě potěšilo :)). A taky že mám špatný ložisko na kole a sjetý destičky i kotouče. Takže v létě bude další výměna. Ale ukazoval mi i ceny a myslím že to bude v pohodě (viz. ta spojka :)) :super :super

[upravil dne 19.3.2009 dolly1010]

Odesláno
Původně zaslal: stajny306

Kam chodite na tyhle ceny? Na spojku se chystam v cervnu a do predu mi bylo receno 6000 vcetne prace! To je poradnej rozdil od toho co pisete vy.

Taky mě to mrtě překvapilo. Já už čekal že vypláznu nejmíň 5litrů (jde o typ spojky!) a když mi volal tak prej 3640 s prací (a to v tom byly to podběhy a olej).

Když jsem u něj byl tak mi říkal: \"Já ty lidi lituju, když maj platit moc peněz. To pak z toho auta není žádná radost\". Tohle je prostě Pan automechanik.

[upravil dne 21.3.2009 dolly1010]

Odesláno

Kam chodite na tyhle ceny? Na spojku se chystam v cervnu a do predu mi bylo receno 6000 vcetne prace! To je poradnej rozdil od toho co pisete vy.

řekli ti,co to bude za spojku?? Práce je stejná,ale ceny spojkových sad různé podle značek...

Odesláno

Tak to mas stesti, zkusim pak jeste jiny servis protoze 6000 je fakt ranec i kdyz je to prvni vymena po 150000 km...

Ta to sme na tom úplně stejně. První výměna po 150000km. Měl jsem ji sjetou skoro až na nejty. Koukni na AutoKelly. Tam si nějakou spojku vyber. Já tam budu mít asi jednu z nejlevnějších (ona 1.4ka moc nezmůže :))

Odesláno

Ozzy: znacku jsem se neptal, ptal jsem se tam minuly rok kdyz jsem menil filtry, chtel jsem jen orientacni cenu za komplet spojku a vybalil na me tuhle cenu tak jsem myslel ze je to normalni protoze ostatni veci jsou v tomto servise levny. A tak se ted nestacim divit kdyz tady pisete cenu temer polovicni.

Odesláno

Ozzy: znacku jsem se neptal, ptal jsem se tam minuly rok kdyz jsem menil filtry, chtel jsem jen orientacni cenu za komplet spojku a vybalil na me tuhle cenu tak jsem myslel ze je to normalni protoze ostatni veci jsou v tomto servise levny. A tak se ted nestacim divit kdyz tady pisete cenu temer polovicni.

jak píše-dolly1010- Starline je jedna z nejlevnějších,jsou servisy,které tuto značku nemontují,dávají jen dražší značky a pak ta cena 6000 není vůbec přemrštěná...

Odesláno

A nebude tam rozdil v kvalite? 50% cena je hodne podezrela.

odpovím ti otázkou--je lepší Mercedes nebo Trabant ???

ale ten Mercedes je dražší...:)

Odesláno

To je pravda, ja myslym ze i ta levna nejaky desetitisice musi najet i kdyz 150 tisic jako po ty puvodni cekat nemuzu (vlastne uz mam pres 154 tisic) :)

noo,je to tak,jak píšeš...original tam bývá VALEO spojka

Odesláno

ja som menil asi pred mesiacom dal som tam znacku LUK. Povodna bola ako pisete Valeo. Sada ma stala asi 95 € a robota asi na 90 € a zda sa mi ze je to v poho.

Odesláno
Původně zaslal: dany913

Sada ma stala asi 95 € a robota asi na 90 € a zda sa mi ze je to v poho.

Ach ty €ura :( Nějak si na to nemůžu zvyknout :( Zlatě Sk to si človět aspoň přibližně přepočítal do Kč. Ale teď abych se mrknul na kurz a pak pomalu kalkulačku :bojim

Odesláno
Původně zaslal: dolly1010

Původně zaslal: dany913

Sada ma stala asi 95 € a robota asi na 90 € a zda sa mi ze je to v poho.

Ach ty €ura :( Nějak si na to nemůžu zvyknout :( Zlatě Sk to si človět aspoň přibližně přepočítal do Kč. Ale teď abych se mrknul na kurz a pak pomalu kalkulačku :bojim

není to takový problém--90 Euro je 90krát 30 =2700 Sk. na to nepotřebuješ kalkulačku...;)

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...