Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

No víš, měl jsem z nich trochu obavy, ale jinak jsem spokojen. Auto jsem si vybral, zajel do Jaktaře do Peugeota, nechal pořádně prohlédnout a po resumé, že je to OK, koupil. Dá se s nimi smlouvat, ale opravdu si vozidlo pořádně prohlédni a nechej zkontrolovat. Dej si pozor na Tech. protokol, mají tendenci vše dát do kategorie 3 i když tvrdí, je to bezvadné, zkrátka se kryjí na případné skryté závady. Vždy záleží na voze. Jinak jednání na úrovni, cítíš se jako zákazník a tak to má být. Nyní mají opravdu kvalitní nabídku, hlavně ta světlešedá 307. Přeji šťastnou ruku.

Odesláno

Taky pridam sve zkusenosti s koupi tohoto auta. Kupoval jsem jej pro manzelku nekdy v unoru, ale nez jsme koupili, tak to byla spousta hledani.

Nejvetsi problem vidim v autobazarech, stazene kilometry, zatajene zavady atd. Nejlepsi je si podle VIN zjistit historii auta. U jednoho, ktere jsme meli vyhledle byly stazeny kilometry o cca 100.000. Nakonec jsme koupili na inzerat (samozrejme po provereni dle VINu a jeste s tim majitel zajel i na STK, kde me to znamy cele projel). Problem je, ze techto - \"dobry\" aut je malo a co je na trhu, tak ma vetsinou nejaky problem.

Jinak manzelka je max. spokojena a co se spolehlivosti tyce, to se uvidi. Taktez dle VINu na aute nebyla zadna zarucni porucha...

Odesláno

Jojo jak říkám čekal jsme to rychlou akci auto už vybírám cirka čtvrt roku ale furt mi to nějak nesedí bud původ nebo sem dobral motor a zase ne výbavu. Kamarádi kolem si už ze mě dělaj legraci ale já stále tvrdím když už kupuji auto za skoro čtvrt mega tak snad to musím hrát

• O 3 týdny později...
Odesláno
http://www.sauto.cz/detail-vozu/osobni/peugeot/307/7109043 Tak jsem po delí době opět zde co říkáte na todle auto krom toho chybějícího zrcátka? Majitl je dovozce tvářil se solidně auto je puvodem španělsko kvůli ceně přeinventurováno do německa a tam přihlášeno.Může to být hrozba? Jako cena i stav vypadá solidně jen nechci trávit den hnaním se nanějaký vrak... Večer budu mít vinko tak jej zde přidám názorya ať už jakékoliv jsou vítané....
Odesláno

vypadá dobře, ale tenhle motor bych nebral - podle toho co tu čtu a podle toho co jsem měl možnost vyzkoušet bud 2,0 hdi ...6tikval, nebo 1.6 i ....jak se napíše 1,6 hdi tak si hned představím v háji FAP a setrvačník....ale je to čistě subjektivní názor:papa

Odesláno
Původně zaslal: omegaalfa

vypadá dobře, ale tenhle motor bych nebral - podle toho co tu čtu a podle toho co jsem měl možnost vyzkoušet bud 2,0 hdi ...6tikval, nebo 1.6 i ....jak se napíše 1,6 hdi tak si hned představím v háji FAP a setrvačník....ale je to čistě subjektivní názor:papa

Jako kdybych to sám psal, já se bál jít do 1,6 nafty, najedu málo km, ale nyní chrochtám blahem, je bez FAPky, dle PP spotřeba za ujetých 900 km 4,4 l. Dnes jsem tankoval do plné, spočítal a ukazuje 4,8 l, takže jak jsem již zde četl, opravdu je spotřeba dle PP jen orientační a nepřesná. I stou vzdáleností je to na pováženou, byl jsem na několika autech a po prohlédnutí zcela jiné auto, fotky velice zkreslují. Přeji šťastnou volbu.

Odesláno

Já bych do nafty nešel. Sám mám 307 SW, 1.6 16V r.v. 2003 benzín+LPG a jsem spokojenej. S LPG mám velice dobré zkušenosti, mám již 3 auto na LPG (Š120, pak Felicia 1.3 kombi a teď 307 SW), jezdím na plynu od r. 1994. Je to sice na začátku trochu velká investice (307 SW s nádrží pod vozidlem místo rezervy asi 35.000,-Kč) ale za půl roku jsem najezdil víc jak 10.000 km a tak třetinu nákladů mám již zpět. :super

Odesláno
Původně zaslal: bereg

Já bych do nafty nešel. Sám mám 307 SW, 1.6 16V r.v. 2003 benzín+LPG a jsem spokojenej. S LPG mám velice dobré zkušenosti, mám již 3 auto na LPG (Š120, pak Felicia 1.3 kombi a teď 307 SW), jezdím na plynu od r. 1994. Je to sice na začátku trochu velká investice (307 SW s nádrží pod vozidlem místo rezervy asi 35.000,-Kč) ale za půl roku jsem najezdil víc jak 10.000 km a tak třetinu nákladů mám již zpět. :super

Z Tvého příspěvku jsem nepochopil, proč by jsi nešel do nafty, máš s ní negativní zkušenosti? Já třeba osobně LPG nemusím, ale jen proto, že - bojím, bojím. Pokud jsi nezažil obojí, nevím, proč Tvá averze vůči nafťáčku, dle některých, traktor.

Odesláno
Původně zaslal: Otan

Z Tvého příspěvku jsem nepochopil, proč by jsi nešel do nafty, máš s ní negativní zkušenosti? Já třeba osobně LPG nemusím, ale jen proto, že - bojím, bojím. Pokud jsi nezažil obojí, nevím, proč Tvá averze vůči nafťáčku, dle některých, traktor.

S naftou nemám negativní zkušenosti, ani nemám vůči ní averzi. Je pravda že se mi moc nelíbí zvuk těchto motorů, ale pro ty co nenajezdí ročně víc než 30.000 km je dle mého názoru a zkušeností ze svého okolí výhodnější benzin+LPG. Jednak co se týče financií při tankování, jednak provozní náklady a servis je taky levnější. A hlavní výhoda při jízdě do zahraničí je daleko větší dojezd. A co se týče toho tvého \"bojím,bojím...\" pokud je namontovaný systém kvalitní firmou, je prováděnej pravidelnej servis (každých 10.000 km - asi tak za 300 kč) a hlavně se v něm nešťourá \"domácí rádobykutil všeuměl\" tak se opravdu není čeho bát - vím o čem mluvím. Za ty roky co jezdím na LPG montuji a servisuji u jedné a té samé firmy již třetí vůz a jezdím bez problémů.:super No a další důvod je ten, že bydlím v místě kde jsou docela kruté podmínky v zimě (taky jezdím hodně v zimě - denně dojíždím do práce autem a jezdíme taky na hory) a vidím jaké problémy mají kámoši s naftovým motorem nastartovat při -15 až -20. To já otočím klíčkem a jedu. A moje první auto Š120 v těchto podmínkách startovala na LPG líp než na benzín. Takže asi tak bych to vysvětlil:papa

Odesláno

pokud jde o bitvu nafta vs. benzin. Ja mel vzdy jen benziny a rikal jsem, ze nafta patri do kamen a ze jsou to traktory. Ted mam prvniho naftaka a jsem nadmiru spokojen:super

Odesláno

No víš, měl jsem z nich trochu obavy, ale jinak jsem spokojen. Auto jsem si vybral, zajel do Jaktaře do Peugeota, nechal pořádně prohlédnout a po resumé, že je to OK, koupil. Dá se s nimi smlouvat, ale opravdu si vozidlo pořádně prohlédni a nechej zkontrolovat. Dej si pozor na Tech. protokol, mají tendenci vše dát do kategorie 3 i když tvrdí, je to bezvadné, zkrátka se kryjí na případné skryté závady. Vždy záleží na voze. Jinak jednání na úrovni, cítíš se jako zákazník a tak to má být. Nyní mají opravdu kvalitní nabídku, hlavně ta světlešedá 307. Přeji šťastnou ruku.

Ahoj,

já kupoval v Opavě u Adlera 4.5.2009 Peugota 307 break 1,6 16V... celé jsem si ho prošel a pak se v něm i projel.....zkontrolovat jsem ho v servise nebyl.... no a jezdím a VIN je OK.

Jinak jsem s jejich přístupem byl hodně spokojený.... jen mě zarazilo, že jsem tam nechal auto na sešrotování a oni ho prodávají...ale mají na to právo, ve smlouvě mám, že zajistí odhlášení...

http://www.autoadler.cz/detail?car=A340/09&from=5&vozidlo=opel-astra

jinak pežotík šlape..měl to být bezúdržbový vůz, ale čekají mě brzdy a mám tušení že časem i snad spojka

Odesláno
Původně zaslal: Milhausekkk

Ahoj,

já kupoval v Opavě u Adlera 4.5.2009 Peugota 307 break 1,6 16V... celé jsem si ho prošel a pak se v něm i projel.....zkontrolovat jsem ho v servise nebyl.... no a jezdím a VIN je OK.

Jinak jsem s jejich přístupem byl hodně spokojený.... jen mě zarazilo, že jsem tam nechal auto na sešrotování a oni ho prodávají...ale mají na to právo, ve smlouvě mám, že zajistí odhlášení...

http://www.autoadler.cz/detail?car=A340/09&from=5&vozidlo=opel-astra

jinak pežotík šlape..měl to být bezúdržbový vůz, ale čekají mě brzdy a mám tušení že časem i snad spojka

Proč spojka? Zdá se Ti, že zabírá dosti nahoře? Asi mám stejný pocit, tak se chci poradit, je-li tom normální, či již pomalu odchází. V servise mi k tomu řekli,. že to u 307 bývá.

Odesláno

ahoj,

zabírá nahoře a opravdu je to tak normální...říkalo mi to už pár lidí i kluci tady na foru říkali, že je to normální....

Já mám problém, že mi po zahřátí spojka..pedál...nebo něco...vrže když šlapu na pedál spojky. Po ránu, když je to studené, tak to nedělá.... (ale poradili mi na foru, že to může vrzat jen nějaká gumová manžeta-krytka spojky).... a taky mi jdou někdy špatně rychlosti zařadit....

dnes ale budu chytřejší, dávám to do servisu na celkovou údržbu, protože jsem to před měsícem koupil v bazaru...takže rozvody, filtry...kontrola brzd...

pak napíšu, jak jsem dopadl

Odesláno

Tak jsi mne uklidnil, i když jsi potvrdil potvrzené. Potom napiš, jak jsi dopadl, přeji Ti alespoň ať dopadneš jako já, tedy velmi dobře. Jen jsem vyměnil olej, stěrače, nu a baterie je na 50 %.

• O 2 týdny později...
Odesláno

Ahoj lidi, koukám, že je tady téma, které mi odpovědělo na spustu otázek ohledně 307ky a doufam, že \"peugeot 306\" už koupil nějakého krasavce :super, ale chtěl bych se zeptat na vaše názory na 2.0 HDi/100 kw verzi 6-ti kvalt. Je ten motor spolehlivý??? Co díly nejsou draží??? A jěště jedna otázečka co si myslíte o 307 dotažených z Německa nebo koupených přes www.mobile.de ? Já jenom jestli to vyjde levněnji nebo jestli to frickové nějak huntujou atd... Předem děkuji za odpovědi ;)

[upravil dne 8/6/09 Watto]

[upravil dne 8/6/09 Watto]

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...