majo30 Odesláno 1. březen 2009 Odesláno 1. březen 2009 Ahoj. Mam taky maly problem. Po ucinku ESP(napr. po presmyknuti kolesa na snehu) mi na prvy krat pri zosliapnuti brzdoveho pedala nefunguje brzdovy posilovac. Druhe zosliapnutie brzdy uz je Ok. Je to zaujimave, hlavne ked mi treba niekde dobrzdit . Neviete niekdo prosim, kde by mohla byt chyba? Dik.. P406, 2.0HDi, 79kW 2002 Citovat
majo30 Odesláno 5. březen 2009 Autor Odesláno 5. březen 2009 Nikto nemal nic podobné ??? Ani netusi? Citovat
cafe-racer Odesláno 6. březen 2009 Odesláno 6. březen 2009 Posilovače jsou mojí obživou, tak zkusím co umím. Dokud nezapne ESP, tak je všechno v pořádku? Citovat
majo30 Odesláno 8. březen 2009 Autor Odesláno 8. březen 2009 Ano,pokial nezapne ESP je to vsetko v poriadku. Tento problem sa mi objavil az v zime, ked mi presmykli kolesa na snehu. Nejazdim divoko, takze v lete som s tym problem nemal, nakolko mi ESP nemalo dovod ucinkovat. Po ucinku ESP, ako som pisal mi na prve zosliapnutie brzdy(hoci aj po 10 minutach) nefunguje posilovac brzd. Riesim to tak, ze za jazdy chvilu podrzim stlaceny brzdovy pedal a o chvilu sa posilovac \"preberie\". V ziadnom inom pripade som problem s posilovacom nemal. Inak funguje dobre. Citovat
cafe-racer Odesláno 8. březen 2009 Odesláno 8. březen 2009 Mrknul bych se na funkci zpětného ventilu - je to záležitost, která usměrňuje tok vakua od vývěvy do posilovače. Na některých motorech je přímo na posilovači, většinou je ale někde v hadici mezi posilovačem a vývěvou, určitě bys to našel na serviceboxu podle svýho auta. Může se stát, že už třeba nechodí na 100% (je v něm membrána s pružinkou, která sice pustí vakuum do posilovače, ale už ho nenechá utéct zpátky) a tak při sepnutí ESP třeba dojde k úniku vakua z posilovače (nemělo by, ale kdoví) a dokud nesešlápneš brzdu, zůstává ventil šprajcnutý a tímpádem se posilovač tváří nefunkčně, protože ten ventil už může potřebovat opravdu veliký rozdíl tlaků, aby se rozpohyboval - a ten dostaneš právě když šlápneš na pedál. Je to bez záruky, ale primitivní záležitost na vyzkoušení a zároveň první, co mě napadne. Martin Citovat
majo30 Odesláno 9. březen 2009 Autor Odesláno 9. březen 2009 Nieco podobne tomu ventilu mam myslim na posilovaci. Kazdopadne, len co sa trochu otepli, pojdem si vymenit olej v motore, dat auto doporiadku po zime, vymenit gumy stabilizatora a mrknem na ten spätny ventil. Tiez ma nieco napadlo so znecistenim podtlakoveho potrubia, ale ked tam je ten ventil, tak to pravdepodobbne bude on. Ked to pozriem, napisem co a ako. Zatial DAKUJEM. Citovat
majo30 Odesláno 30. březen 2009 Autor Odesláno 30. březen 2009 Na spätny ventil som mrkol, mal som ho vonku, ale funguje 100%. Jednym smerom ho prefuknem, druhym to vobec neslo ani trochu. A nemoze byt podobny ventil este niekde pri jednotke ESP??? Uz tu funkcnost nemam kde dobre odskusat, kedze sneh sa uz roztopil, ale ked som zahrabal na strku, brzdilo to v pohode. Asi k tej nefunkcnosti prispievalo aj mrazive pocasie, nieco tam zatuhlo, ale stale neviem co. Budem patrat dalej.... Citovat
cafe-racer Odesláno 1. duben 2009 Odesláno 1. duben 2009 Zpětný ventil je tam jenom jeden, pro druhý už není využití. Co se počasí týče, tak v mrazech se to opravdu může stát. Není to sice často, ale ojedinělý případy se občas najdou. Většinou ale po dlouhým stání, na zahřátým motoru by se to stávat nemělo. Jestli to bude trvat, viděl bych to na výměnu posilovače - můžu potvrdit, že je víceméně neopravitelný. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.