Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

zdrawim :papa pežotaci!!mam problem a rovnou dva problémy!:)ten jeden problem je ze při pravotočive zatačky jse mií rozsviti kontrolka mazani a voda ale jenom do prava do leva nic a když dubnu na brzdu tak taky nic tak nevim nevite co s tim???nechce jse mi to davat do servisuale každej mi říka ze to bude nejaka prkotina třeba ukostření budiku atd...tak jhsem se dival na ukostření budiku ale nic jsem nenašel zadnej černej drat jako kostra tam nemam tak nevim a proto jse vas ptam a dčruhej problůem je ze při studeným startu a nekdy i zahřatým motorem jse nemužu rozjet musim přidat vic plynu abych jse mohl rozjed jinak to cuka a nekdy to chcipne menil jsem svíčky za platinovy myslel jsem si ze jse to zlepši a nic nemohlo by to bejt třeba rozdelovač ze dava malo proudu?nebo palivovy filtr??docela me to sere:grr vypadam jak začátečnik!!!jinak mam peugeota (ŽOTA) 106 1.2 xr rok 1992 a 40Kw mej te se a poradte prosim diky!!!čauves:papa

[upravil dne 7/3/09 Peta-k]

[upravil dne 26/7/09 Peta-k]

Odesláno

Tak mě to taky blikalo, a bylo to vždy když jsem měl málo oleje, a bylo to zase jen ostře projetá levotočivá, takže jsem dolil, a bylo po problému, pokud to u tebe nezabralo tak nevím, a k druhému problému,dělali mi to svíčky výměnou se to zlepšilo, palivový filtr jsem nezkoumal, ale doporučil bych taky zkontrolovat, třeba za to může jen on, u mně to bohužel byla položka zvaná Potenciometr škrtící klapky, a s ním spojené vydřené odporové dráhy, existuje mnoho problémů, jak to řešit, ale jsou to vždy jen takové pokusy víceméně krátkodobé, cena nové vstřikovací jednobodové komory originál peugeot je necelých třináct tisíc korun, a v replice jsem snad prohledal kromě antarktidy a arktidy celý svět a neuspěl jsem a v obchodech mi bohužel ani nikde nedokázali poradit, takže to zašlo tak daleko že jsem auto prodal a koupil jiné. ale z nějakého bouraného auta to určitě seženeš. Takže přeji hodně štěstí.;)

Odesláno

ja tam mam jte toho oleje nad risku min ale mohl bych to zkusit ale nevim jakej olej tam je a takovej jakej tam je už nemam a jinym bych to nedolejval radši co??no tema svíčkama jse mi to taky trochu zlepšilo ale nejni to zadna slava zkusim kouknout na palivovy filtr a uvidime a nemohla by top třeba jete delat lamda???u renaultu mi to neco takovýho podobnýho delalo!!!a jak na to přídu ze to zrovna bude takovej problém jakej jsi mel ty?mam to dat do servisu bo co?a kdybych sehnal tu vstřikovaci komoru tak stači vymenit ne?a pasovalůa by tam z jinýho auta???třeba ze SAXA nebo jete z jedbnoho citroenu malího ale neviom tedkom jaik jse jmenuje!!!myslíš ze by to tam šlo???asi ne co???ale jinak diky za odpoved a budu čekat na nabouranou 106 mojeho typu!!:cool:

Odesláno
Původně zaslal: Peta-k

a jete mužu vypojit lamdu a jíd to projed??nebude to nečemu vadit???

No tak to bych nezkoušel...jelikož to máš 1992 tak tam bude jeste Bosch mono-jetronic....a ten pro svoji činnost potřebuje tyto základní veličiny:

1)Otáčky

2)Poloha škrtící klapky

3)teplota chladící kapaliny

4)teplota nasávaného vzduchu

5)udaj lamda sondy....

Tyto všechny veličiny jsou rozhodující pro tvorbu zápalné směsi,popřípadě činnosti zapalování(motronic),,,,proto bych do tohoto systému vůbec nezasahoval----

Odpojení Lamda sondy docílíš akorát toho,že auto stratí výkon,zvýší se ti spotřeba a budeš mít větší emise....nehledě na to,že řj bude pracovat v ,,nouzovém\"režimu a bude ti svítit na palubní desce kontrolka vnitřní diagnostiky......

Vůbec nechápu tenhle dotaz,,proč tohle zkoušet????!!!????:bacha:xvul:ticho

Jinak stim cukáním a špatným rozjezdem za tepla by to mohl dela potencionmetr škrtící klapky...

Ono za studena to nemusí delat prave z duvodu že krokový motorek udržuje škrtící klapku v nevychozené poloze potencionmetru,,ale se vzrůstající teplotou krokáč škrtící klapku zavírá a jezdec škrtící klapky se dostáva na vychozené drážky poťáku a tam to pak škube.:grr....Častá závada na Bosch Mono-Jetronikách a na Bosch Motronikách:roll:roll,,Dá se to krátkodoě řešit přesazením potencionmetru vůči tělesu škrtící klapky,,ale to moc nevydrží...:mrk nové těleso nejde koupit samostatně,pouze celou komoru škrtící klapky(Což je cena kolem 9-12000kč),takže jedině vrakač,nebo zdejší forum...

PS:Jeste než se upneš na potencionmetr,tak si zajeď na emise(nějaký ten analizator plynů),nebo na pal test..(tam ti zkouknou jak emise tak i kompletní činost zapalování..a budeš moudřejší;);):aut

[upravil dne 28/2/2009 Pája Rybišár]

post-0-14109605005035_thumb.jpg

Odesláno

Teda musím říci že jsi to pěkně popsal, viděl jsem ze tu komoru nasazovali na peugeota jeste z favorita, dokonce myslím ze ten návod je někde tady na PC- foru.prej to vydrzelo, akorát se musel upravit palec s kartáckama, ale nevim nevim jestli to je nej a je to urcite kratkodobe, ja se servisem mam zkusenosti takove ze jsem jich objel nekolik a nikde mi nedokazali poradne rict o co jde. Jinak pokud nevíš jakej je tam olej, a nemas ho v aute moc, tak by vubec nevadilo kdyby jsi ho vymenil, a dolil jednim. Jinak bych rekl ze zase tak ohromnej problem dolit to jinym nebude. Hlavne aby to bylo 10w40. Tak zkus ted hlavne ten filtr, a pak kdyztak zkontrolovat ty odporové dráhy na desticce potenciometru skrtici klapky.

Odesláno

no jak to tady čtu tak zkusim jedine dolit olej jinak zkontrolovat nejaky odporovy drahy potenciometru bych ja asi nedell stejne nevim co a jak s tim potom delat nejsem zase takovej ten tip na motory nejaky drobny zavady spravym ale todle asi nee necham to asi na servis nebo nevim:nevim!!!ale dost me to sere!!

Odesláno

Auto pojede, ale co metr to poskok, mě už to tak vytáčelo že jsem to prostě rozebral na ND a koupil jiný auto.Taky jsem to díky tomuhle poskoku naboural.Takže přeji ti ať to vyřešíš, a nedopadneš jako já. Ještě jsem taky slyšel, že stačí tu destičku potřít leštenkou na dřevo Diava, že to na chvilku prej funguje, bohužel u mně se to po tomhle pokusu ještě zhoršilo.Ale to je už asi okrajový řešení.

Odesláno

takže jse to bude zhoršovat co???jak ta destička zhruba vypada nemate nekdo fotku???ja bych ho nejradši porodal a koupil silnejší 106 ale nemam many!

Odesláno

tak jsem mel venku tu destičku je to tam docela dost podřeny hlavne na začatku a to je za studenyho motoru ne?a jete nekde tak v pulce a skoro na konci!!chci jse zeptat kdybych tu destičku sehnal novou a dal ji tam vydržela by tam nebo by jsi zase podřela??dal bych jsem fotku ty destičky jestli je to ona ale nevim jak jse sem dava!

Odesláno

Nová destička by vydržela jen chvilku, protože ty kartáčky které po ni jezdí už budou poohýbaný.Z jinýho auta se tam ta komora dá dát, viděl jsem montáž z favorita pro určitých ůpravách to jde. ALe příjde mi to nesmyslný.Pokud ta destička je prodřená, jednoduše a zkrátka jsi v prdeli. Obvolej vrakovište, a scháněj celou jednobodovou vstřikovací komoru včetně destičky a uvidíš. Jinak palivový filtr je pod levým prahem schovaný jak začíná lem blatníku. Takový váleček.

Odesláno

jj jsem v prdeli je podřena !!! palivak jsem našel trochu jse to zmrinilo to cukání ale dneska jsem jel do prace a zas to sami !!!po praci me napadlo si zajed do velkýho beranova na vrakač tam mi řekli ze jse prodava jedine cela stříkovaci jednotka a ze maj na 1.1 a ten typ mam takže zítra jsi pro to konečne jedu jo a chcou za to 3 000kc v cajku ne?ani nevite jak jsem rad za tu cenu a za to ze tam maj jednu jedinou jednotku!!!a doufam ze bude komplet i s tou destičkou!!!uvidime zitra !!!!dam kdyztak vedet co a jak zatim čauvessss:papa

Odesláno

Hlavně bacha na to do 106tek se dělali dva typy elektroniky MagnetMarelli a Bosch, nesmí se to kombinovat, ani by neseděla myslím. Takže přeji hodně štěstí a pak dej vedět jak jsi dopadl.

Pokud ti to tam nedopadne, tak ještě zkus celkem veliký vrakoviště ve Slušticích, a nebo jsem tuším dvě v Praze, ale s jedním komunikace vázla, odepsali mi že vstřikovací komoru mají za 2000,- ale až potom, co jsem auto již rozebral.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...