Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Tak jsem na doporučení Peugeotu objednal pro výměnu oleje:

TOTAL QUARTZ 9000 5W-40 5L bandasku. Máte s ním zkušenosti? Jak se s ním jezdí, co hluk motoru, spotřeba ?

Odesláno

Tak jsem byl dnes na změnu jazyka u palubního PC. Při prodeji vozu mně, mi dali špatnou verzi SW cd, proto mi ho při pokusu o změnu jazyka PC nebralo. Tak v servisu použil technik novější verzi CD ze svého soukromého auta a už to šlape v angličtině :super. Za 15min. bylo hotovo.

A cena tohoto serv. zákroku ? Zdarma :potlesk:super

Odesláno

Teď na jiném foru, jsem viděl fotku nějakého majitele P407 a na fotce se mu na malém monochromatickém displeji, zobrazoval seznam skladeb z vloženého mp3 cd. Myslím, že měl RT4 radio s mp3. Já mám RT3 s mp3, umí to radio také zobrazit seznam skladeb ?

A ještě jeden dotaz na spotřebu. Mám 1.6HDi a od doby co jsem auto koupil (dnes 14 dní :potlesk) mám najeto 1400km a spotřeba průměrná na tyto km je 6.2 l /100km při průměrné rychlosti 55km/h. Co vaše spotřeba? Chtěl bych jen porovnat, zda se na dlouhodobé spotřebě dá jít ještě níže a zda třeba nemám \"žravější\" motor.

Jinak 4xtýdně jezdím cca 70km, z toho je 50km na dálnici. Lehkou noho a rychlostí do 130km/h, jedu tento úsek za 5,8 - 6l/100km. Myslíte, že spotřeba je ok ?

Doteď jsem jezdil s autem v 1,6 16V Benzinu 82kW a tam byla spotřeba průměr kolem 8mi l/100km.

Odesláno

Jak to máte s tou spotřebou? Kolik se pohybujete dlouhodobým a kolik měříte na kratších trasách průměrem u 1.6HDi ? Chtěl bych to jen porovnat :)

A zároveň mám další dotazy, na které jsem přišel v průběhu krátkého užívaní...:super

1)Když ráno nastartuji a chci odmlžit čelní okno, zapnu tlačítko na rychloodmlžení čelního skla. Ono se zapne a ofuk na čelní sklo se zesílí. Jen mi nejde ofuk čela vypnout. Když tlačítko stisknu podruhé, pořád svítí a fouka na čelní sklo. U rozmr. zadního okna to funguje 1xstisk zapnu a 2.stisk vypnu. Vypnutí čelního skla musím řešit natvrdo nastavit AC OFF. Neexistuje nějaký lepší, pohodlnější způsob ?

2) Když jedu ráno, tak teď v zimě nepoužívám režim AC AUTO, ale AC OFF a prostě mám zaplé jen topení a foukání. U tohoto režimu si můžu řídit i vnitřní a vnější okruh, pak je ještě třetí varianta (obě tlačítka okruhů jsou zhasnuta), při které se mi na displeji píše, že použítí recirkulace vnitřní/vnější řízeno automaticky. Jak tomu mám rozumět? Jsem doteď zvyklí, že mám v autě stále zapnutý nasávání vzduchu z vnějšku a v případě LIAZU s hnojem přede mnou, zapínám na krátko vnitřní okruh. Zde u 407 není zapnutý ani vnitřní a ani vnější (pakliže to nechám na auto). Můžu si samo zapnout natvrdo ten vnější. Ale když je to na auto, tak si auto samo řídí, kdy nasaje zvneku a kdy zevnitř? To to auto pozná, kdy to venku smrdí a kdy ne ? Podotýkám, že se bavím o režimu AC OFF.

3) Trošku jsem nepochopil ovládací kolečko z horní části uprostřed palubovky. Když jej dám na doraz od sebe, jsou na něm 2 vlnovky a čelní dva výfuky vzduchu uprostřed foukají málo. Když kolečko z vrchní části dám k sobě, nyní je zobrazena tečka, tak čelní výdechy foukají více. Ty si ale ještě navíc mohu řídit kolečkem u každého výdechu, kde si ho také můžu uzavřít či otevřít a tím si také sílu výdechu regulovat. Má mřížka upostřed zvrchu palubky nějaký efekt? V návodu jsem četl, něco o pomocném výdechu pro lepší rozložení vzduchu v autě, a že se to nemá zakrývat ničím. Nevím ale, zda se to vztahuje k této mřížce z vrchnu palubky (která mimo jiné vypadá i efektně na palubce :) ).

Děkuji předem za odpovědi :super

Odesláno
Původně zaslal: Hamin

1)Když ráno nastartuji a chci odmlžit čelní okno, zapnu tlačítko na rychloodmlžení čelního skla. Ono se zapne a ofuk na čelní sklo se zesílí. Jen mi nejde ofuk čela vypnout. Když tlačítko stisknu podruhé, pořád svítí a fouka na čelní sklo. U rozmr. zadního okna to funguje 1xstisk zapnu a 2.stisk vypnu. Vypnutí čelního skla musím řešit natvrdo nastavit AC OFF. Neexistuje nějaký lepší, pohodlnější způsob ?

Jestli se bavíš o 407 tak proč normálně nezmáčkneš tl.\"AUTO\" vypne se tím odmlžení čelního skla.......

Odesláno

Bod.3. tím kolečkem si vlastně pouštíš více vzduchu do kabiny ale nefouká ti to přímo do ksichtu a pokud to zavřeš tak ti to právě fučí do ksichtu a jestli nechceš aby ti to foukalo do ksichtu měj horní průduch otevřen naplno.....tot můj poznatek k tomuto průduchu......

Odesláno

tak tak, já na nic vlastně ani nesahám, maximálně na výši nastavené teploty,ostatní je automatika a rozptylování vzduchu je super. Prostě luxus uvnitř kabiny :P

Odesláno

Jedu na AC OFF jen ráno (odjíždím z domu v 5:45). To je ještě pod nulou a zima. Tak si nastavím větší kotel teploty (24-25-26) , dám AC OFF a střední větrání a prostě si tu hoďku co jedu jen topím. A odpoledne to už jedu AC AUTO. Prostě obecně vzato dle nálady. Dík za typ ovládání vrchních průduchů na palubce. Hned zpočátku mi to připadalo, jako kryt repráku. Na první pohled to tak vypadá :)

Odesláno

Jedu na AC OFF jen ráno (odjíždím z domu v 5:45). To je ještě pod nulou a zima. Tak si nastavím větší kotel teploty (24-25-26) , dám AC OFF a střední větrání a prostě si tu hoďku co jedu jen topím. A odpoledne to už jedu AC AUTO. Prostě obecně vzato dle nálady. Dík za typ ovládání vrchních průduchů na palubce. Hned zpočátku mi to připadalo, jako kryt repráku. Na první pohled to tak vypadá :)

Pořád nechápu proč dáváš AC OFF, já dám v zimě HI a jedu...a mám stále AUTO :roker

Odesláno

To se ti chce pořád chodit do menu a vypínat klimu.....proč????, líp ti to topit nebude když dáš AC OFF, víš tomu se říká automatická klima ......to jsis mohl koupit s manuální klïmou a vyšlo by ti to na stejno.....ano tam je potřeba zapínat a vypínat klimu ručně

Odesláno

Dobrá tedy, budu používat jen AUTO. Já jak jsem zvyklý doteď jezdit v autech s manuál klimou na tlačítko...... tam se klima zapínala jen v létě, či na jaře, když to bylo potřeba, tak proto no.... ale přejdu na full AUTO a bude :super

Jináč co se týče, jak je psáno výše, že dáš když je zima AUTO klimu na Hi tak v návodu píšou, že nemá cenu zvyšovat, či snižovat na krátkou dobu (z důvodu rychlejšího vyhřátí, či schlazení interiéru)AUTO klimu. Čísla, která si řídíš na klimě neznamenají teplotu, ale stupeň komfortu. Dle návodu je doporučený komfort v rozmezí 19-23.

Tot jen výňatek z návodu.

Odesláno

Jo a jen ještě upřesním, že klima se nemusí vypínat složitě přes menu, ale dá se taky tak, když si zobrazíš na displeji přes tlačítko CLIM info o klimatizaci, tak pak stačí jen stisknout ovládací kolečko počítače a potvrdit AC OFF.

Odesláno

Jo a jen ještě upřesním, že klima se nemusí vypínat složitě přes menu, ale dá se taky tak, když si zobrazíš na displeji přes tlačítko CLIM info o klimatizaci, tak pak stačí jen stisknout ovládací kolečko počítače a potvrdit AC OFF.

kámo, to my moc dobře víme, ale už to ovládáš ručně. ;) Je vidět tvé nadšení a to je dobře :super

Odesláno

Nadšení to je u mě, to je pravda:D. Jsem z auta unešenej a když stojí na zahradě doma, musím se na něj pořád koukat. Dokonce jsem se párkrát přistihnul, že když jsem prošel okolo, normálně jsem se ještě otočil, stejně jako když jdu po ulici a kolem projede nějaké pěkné auto a já se za ní otočím:cool:Hrozně se mi líbí zvenku ten tvar a dravost co z něj vyzařuje :super:super

Odesláno

Nadšení to je u mě, to je pravda:D. Jsem z auta unešenej a když stojí na zahradě doma, musím se na něj pořád koukat. Dokonce jsem se párkrát přistihnul, že když jsem prošel okolo, normálně jsem se ještě otočil, stejně jako když jdu po ulici a kolem projede nějaké pěkné auto a já se za ní otočím:cool:Hrozně se mi líbí zvenku ten tvar a dravost co z něj vyzařuje :super:super

jj, to znám,choval jsem se podobně když jsem to před půl rokem dovezl...Nějaké fotečky nám ukaž!;)

Odesláno

Fotky bych rád uploadnul, již jsem něco nafotil. Jen jsem se ještě nedobral zaplacení členské příspěvku, abych sem mohl nahrávat fotky... :(

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...