Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno
Původně zaslal: CNA

Původně zaslal: PanKuko

Eště by mě zajímalo jestli to přežije ten chip motoru? Byl jste někdo na tom kuchání s chipem?

Prezije, neboj, saha se do jine casti SW je i zaloha kdyby neco. Od koho mas ciptuning? Nevhodne provedeny se na FAPu muze pekne podepsat.

Chip mám od www.deamotor.cz kousek za Benešovem od Prahy. Je fakt, že mi do chipu FAP nic nedělala ale mohlo to bejt tim, že byla údajně 20tkm před mojí koupí měněná. Ale spíš bych to přiřazoval tomu aditivování, podle diagnostiky to hlásí asi 5 chyb ohledně toho aditivování. Takže myslim, že to bude tim. Ale asi se to nepozná...

Jinak ohledně toho CHIPu sem se jich taky ptal a psali, že mapy nechaj jak sou. Takže to bude dobrý. Snad budu spokojenej.

Odesláno

Ahoj, tak moje 406ky už není FAP. Je to dost znát jak to auto jede, oproti ucpanýmu FAPu rozdíl jako hrom. Jinak moc příjemný jednání, vše vysvětlili a eště mi našli závadu na turbu kterou nedokázal nikdo zjistit. Sem moc spokojenej a myslim že i můj pežot.

• O 2 týdny později...
Odesláno

fap jsem nechal vykuchat hlavné kvůli přibýváni nafty v oleji mám stím najeto 2000 km a zatím bez problému podle mě šla dolů i spotřeba nechal jsem to vykuchat v B. pod Perštejnem a byl jsem sjejich prací spokojený cena 8000 kč.

Odesláno

je to popsané na stránkach té firmy FAP OF jetam o tom článek,něco vtom smyslu když není motor /fap filtr/zahřátý na provozní teplotu tak přiregeneraci fapu dochází k dovstřiku nafty kvůli zvýšení teploty spalin a tím k nedokonalému spalování nafty která ředí motorový olej jedná sehlavně o krátké jízdy což byl můj případ taky jsem tomu nevěřil ale co jsem to vykuchal tak mám klid.

• O 1 rok později...
Odesláno

Ahoj, tak auto teď čerstvě po STK a ME aniž by sem se zmiňoval o tom, že je FAP odstraněn. Auto prošlo skrz ME s těmito výsledky: Hodnota kouřivosti - dovolená=1,00; naměřená=0,95. Rozpětí hodnot kouřivosti 4 po sobě jdoucích měření - dovolené=0,25; naměřené=0,16. Vozidlo z hlediska měření emisí VYHOVUJE.

Ještě podotýkám, že krom vykuchaného FAPu má auto CHIP. Kdo by se chtěl babrat okolo ekologie napíšu tu výsledky ME ještě když sem neměl vyndanej FAP. Hodnota kouřivosti - dovolená=1,00; naměřená=0,29. Rozpětí hodnot kouřivosti 4 po sobě jdoucích měření - dovolené=0,25; naměřené=0,08. Vozidlo z hlediska měření emisí VYHOVUJE. Tohle byl stav s funkčním FAPem a s CHIPem.

Takže tohle je můj poznatek a každý ať si odvodí co potřebuje. Mějte se a ať vám to jezdí.

Odesláno

tak pane, to mas neco spatne s motorem...

ja mam auto bez FAPu a FAP v nem ani nikdy nebyl a ty hodnoty mam jeste mensi, nez ty, kdyz jsi tam mel FAP :-D.. btw a chip mam taky...

Odesláno

Jo to mám 2.2HDI.

Ale na tom tvrzení ohledně motoru něco bude. Přes turbo mi to bere trochu oleje a spotřebu mám mezi 7,5 - 8,0L/100Km a to jezdim slušně. Někde v něčem problém bude ale nikdo pořádně neví v čem. Přes Planet Peugeot mi řekli, že vstřiky sou všechny skoro stejný. Má to najeto určite 232tis. km takže kdo ví co všechno tomu bude.

• O 4 týdny později...
Odesláno

Nádržku na Fap aditivum jsem v zimě utrhl , tak sem ho nechal v RJ oblbnout a během příštího týdne nechám už jen sundat(vyndat filtr), tak uvidim jak to bez něj pojede, protože po zaslemení EGR ventilu nárůst výkonu tak 10% (byl vadný a neustále otevřený ).

[Edited on 13/4/11 13:53 Shibby480]

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...