ChodeC Odesláno 20. únor 2009 Odesláno 20. únor 2009 Tak nejsnadnejsi je pripojit vsechny PC na router s aktivnim DHCP. Na win sdileni snad ani vestaveny firewall vliv nema - je povolene automaticky (myslim). Citovat
s1600 Odesláno 20. únor 2009 Odesláno 20. únor 2009 OT:omlouvam se,mam stejny problem,vtip je ale v tom,ze jeden den jsme propojily 3notebooky bez jakehokoliv problemu a druhy den,at jsme udelali cokoliv,sit jsme nezprovoznili...:)nevite v cem to je? Citovat
P.avel Odesláno 20. únor 2009 Autor Odesláno 20. únor 2009 Původně zaslal: Pata P.avel: tak nejdriv pises, ze nenasel, ted zase ze nasel přesně tak... nejdřív nenašel a pak zas našel... asi jsem to blbě napsal, celej den nic a večer se alespoň našly (teda jednostraně Visty našly XP) Citovat
P.avel Odesláno 20. únor 2009 Autor Odesláno 20. únor 2009 Původně zaslal: Pata mas nejaky IM? ICQ? Jabber? mam naladu delat dobre skutky máš SZ, děkuju Citovat
P.avel Odesláno 20. únor 2009 Autor Odesláno 20. únor 2009 Původně zaslal: Demo mas komply ve stejne skupine? XP jsou standarde SKUPINA a Visty jsou WORKGROUP... jen navrh maleho ajtaka s par certifikaty od Cisca, ale bez osahani se to spatne resi na dalku.... kabel funguje? joo mam... jak jsem psal na obou pracovní skupina DOMA [upravil dne 20/2/09 P.avel] Citovat
ChodeC Odesláno 20. únor 2009 Odesláno 20. únor 2009 Původně zaslal: P.avel přesně tak... nejdřív nenašel a pak zas našel... asi jsem to blbě napsal, celej den nic a večer se alespoň našly (teda jednostraně Visty našly XP) a proc je hledas? prochazeni siti je u Win casto zalezitost slunecni aktivity. Na 100% funguje rucni pripojeni sitove jednotky. Citovat
punkac Odesláno 20. únor 2009 Odesláno 20. únor 2009 Původně zaslal: ChodeC PC nemusi byt ve stejne pracovni skupine. At maji uzivatele na PC nastavena hesla (nemusi se po startu zadavat, ale at je maji vyplnena). Ja mam pro jednoduchost na vsech PC doma uzivatele \"petr\" se stejnym heslem (tento uzivatel se vyuziva ale jen na jednom pc). Vypni \"zjednodusene sdileni\" Otevri \"tento pocitac\", na disku, ktery chces sdilet dej prave tlacitko a vyber \"Sdileni a zabezpeceni\". Zvol \"Nove sdileni\" a vypln Nazev sdilene polozky (napr. wsc). Zvol \"opravneni\". Odeber \"everyone\" a dej pridat. Do pole \"zadejte nazvy objektu...\" napis jmeno uzivalete (muj Petr) a dej enter. Danemu uzivateli dej plna prava. Vse potvrd OK. Sedni k druhemu pc, spust Tento pocitac - (na Vistach stiskni ALT, aby vyjelo menu). Z horniho menu zvol Nastroje-pripojit sitovou jednotku. Do pole \"slozka\" napis \"\\\\nazev pc se sdilenym diskem\\wsc\". Dej Dokoncit. Vyskoci okno se zadosti o jmeno a heslo uzivatele. Tam zadam me Petr a heslo. A mam pripojeny disk. Toto pripojeni sitove jednotky nefunguje jak ma, pokud uzivatele nemaji vytvorene hesla. Diky tomuto nemusi byt pc ve stejne skupine. Funguje to vzdy. Takto mam namapovane disky z domaciho serveru a ja jeste vsechny ostatni ze site (5xPC). PS: je jedno jake Win jsou na jednotlivych PC, funguje to na vsech i mezi sebou (overeno). Pokud jsem napsal neco blbe ci nejasne, tak me opravte. (toho jednoho uzivatele davam proto, abych si nemusel pamatovat jednotlive uzivatele a hesla, kterym PC patri) Mám to podobně a jde to - uživatele mám různé (3 PC) a všichni mají heslo, uživatel everyone je také přítomen spolu s uživatelem konkrétního PC a účtem administrator - všichni mají úplné řízení 2 pc jsou spojeny přes router a třetí je notebook přes wifi Nastavení IP a sítě je takto je takto pracovní skupina=kubik 1 pc název Jakub IP 192.168.0.2 maska podsítě 255.255.255.0 výchozí brána 192.168.0.1 (to je adresa routeru a je na všech pc stejná) primár dns je taky 192.168.0.1 sekundarní nevyplněn 2 pc název sklad ip 192.168.0.3 zbytek stejný 3 pc název kuba ip 192.168.4 zbytek stejný v nastavení routeru je nastaveno v záložce dns že router přiděluje stále stejné ip pc dle mac adresy V XP home stačilo nastavit sdilení disku - jiné nastavení není V XP profi jsem musel dát na pc jakub nové sdílení a místo předvyplněného §C dát jen C u disku C (ostatní disky podobně) zajímavé je že druhé pc jménem sklad, kde jsou rovněž XP profi toto s tím § nebylo a jen jsem dal sdílet disk na obou pc s XP profi jsem na kartě oprávnění přidal everyone,aktuálního uživatele a administrátor a všem nastavil úplné řízení jinak s vistama to mé nastavení funguje, protože když přišel kamarád s notebookem (visty, ale asi jen home) router mu přidělil adresu 192.168.0.10 a když napsal \"\\\\jakub\\c\" dostal se bez problému na můj disk c na pc jakub opačně to šlo také jen musel přidat do oprávnění na jeho disku everyone a udělit úplné řízení Snad Ti to pomůže:papa Citovat
ChodeC Odesláno 20. únor 2009 Odesláno 20. únor 2009 punkac: ten ntb je taky pripojeny k routeru :-) Na IP adresach nezalezi. Pokud jsou vsechny PC pripojeny na jeden router s DHCP, tak je samozrejme, ze maji vsechny stejnou masku site. XPHome a Profi maji imho stejne nastaveni sdileni, ten $ tusim znaci sdileni pro admina (interni)-nevim jak lip to popsat. XPHome akorat nema detailnejsi nastaveni uzivatelu a oficialne neumi domeny. Citovat
AnotherOne Odesláno 20. únor 2009 Odesláno 20. únor 2009 jj $ je administrative share, je defaultne vytvárané pre všetky NT operačné systémy a umožňuje prístup členom skupiny administrators na všetky diskové oddiely. Citovat
P.avel Odesláno 20. únor 2009 Autor Odesláno 20. únor 2009 Původně zaslal: ChodeC PC nemusi byt ve stejne pracovni skupine. At maji uzivatele na PC nastavena hesla (nemusi se po startu zadavat, ale at je maji vyplnena). Ja mam pro jednoduchost na vsech PC doma uzivatele \"petr\" se stejnym heslem (tento uzivatel se vyuziva ale jen na jednom pc). Vypni \"zjednodusene sdileni\" Otevri \"tento pocitac\", na disku, ktery chces sdilet dej prave tlacitko a vyber \"Sdileni a zabezpeceni\". Zvol \"Nove sdileni\" a vypln Nazev sdilene polozky (napr. wsc). Zvol \"opravneni\". Odeber \"everyone\" a dej pridat. Do pole \"zadejte nazvy objektu...\" napis jmeno uzivalete (muj Petr) a dej enter. Danemu uzivateli dej plna prava. Vse potvrd OK. Sedni k druhemu pc, spust Tento pocitac - (na Vistach stiskni ALT, aby vyjelo menu). Z horniho menu zvol Nastroje-pripojit sitovou jednotku. <b>Do pole \"slozka\" napis \"\\\\nazev pc se sdilenym diskem\\wsc\".</b> Dej Dokoncit. Vyskoci okno se zadosti o jmeno a heslo uzivatele. Tam zadam me Petr a heslo. A mam pripojeny disk. Toto pripojeni sitove jednotky nefunguje jak ma, pokud uzivatele nemaji vytvorene hesla. Diky tomuto nemusi byt pc ve stejne skupine. Funguje to vzdy. Takto mam namapovane disky z domaciho serveru a ja jeste vsechny ostatni ze site (5xPC). PS: je jedno jake Win jsou na jednotlivych PC, funguje to na vsech i mezi sebou (overeno). Pokud jsem napsal neco blbe ci nejasne, tak me opravte. (toho jednoho uzivatele davam proto, abych si nemusel pamatovat jednotlive uzivatele a hesla, kterym PC patri) děkuju za podrobnou nápovědu Do pole \"Složka\" píšu: PC-HOME\\C\\slozka (název druhého počítače\\disk kde je sdílená složka\\název té složka) a hází to chybu viz obrázek č.1 ...dává to tam na výběr jednotky ale Céčko tam neni... obrázek č.2 jak to máš ty? Citovat
AnotherOne Odesláno 20. únor 2009 Odesláno 20. únor 2009 Disk sa tam nedáva. Syntax je \\\\názov_počítača\\názov_zdieľaného_prostriedku v tvojom prípade \\\\pc-home\\slozka alebo \\\\názov_počítača\\názov_oddielu$\\ napr. \\\\pocitac\\c$ umožní prístup na root disku c: [upravil dne 20.2.2009 AnotherOne] Citovat
P.avel Odesláno 20. únor 2009 Autor Odesláno 20. únor 2009 Původně zaslal: ChodeC Původně zaslal: P.avel přesně tak... nejdřív nenašel a pak zas našel... asi jsem to blbě napsal, celej den nic a večer se alespoň našly (teda jednostraně Visty našly XP) a proc je hledas? prochazeni siti je u Win casto zalezitost slunecni aktivity. Na 100% funguje rucni pripojeni sitove jednotky. můžeš mi prosim nějak popsat jak udělat to ruční připojení jednotky... Citovat
AnotherOne Odesláno 20. únor 2009 Odesláno 20. únor 2009 Do explorera napíš to čo som ti dával v predošlom príspevku tj. \\\\pc-home\\slozka Citovat
P.avel Odesláno 20. únor 2009 Autor Odesláno 20. únor 2009 jinak XP Home nemá možnost zvolení zapnutí/vypnutí \"zjednodušené sdílení\", XP Profesional ANO jak to tedy udělat v XP Home? Citovat
AnotherOne Odesláno 20. únor 2009 Odesláno 20. únor 2009 Původně zaslal: P.avel jinak XP Home nemá možnost zvolení zapnutí/vypnutí \"zjednodušené sdílení\", XP Profesional ANO jak to tedy udělat v XP Home? http://www.wikihow.com/Disable-Simple-File-Sharing-in-Windows-XP-Home-Edition Citovat
P.avel Odesláno 20. únor 2009 Autor Odesláno 20. únor 2009 Původně zaslal: AnotherOne Do explorera napíš to čo som ti dával v predošlom príspevku tj. \\\\pc-home\\slozka myslíš jako třeba do IE? když jsem to napsal do ty kolonky \"složka\" tak pro změnu... Citovat
Pata Odesláno 20. únor 2009 Odesláno 20. únor 2009 Původně zaslal: P.avel jinak XP Home nemá možnost zvolení zapnutí/vypnutí \"zjednodušené sdílení\", XP Profesional ANO jak to tedy udělat v XP Home? Ja myslim, ze Homy ani rozsirene sdileni nemaji, ne? Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.