Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Mam problém - sdílení XP Home vs. Vista

Recommended Posts

Odesláno

Tak nejsnadnejsi je pripojit vsechny PC na router s aktivnim DHCP. Na win sdileni snad ani vestaveny firewall vliv nema - je povolene automaticky (myslim).

Odesláno

OT:omlouvam se,mam stejny problem,vtip je ale v tom,ze jeden den jsme propojily 3notebooky bez jakehokoliv problemu a druhy den,at jsme udelali cokoliv,sit jsme nezprovoznili...:)nevite v cem to je?

Odesláno
Původně zaslal: Pata

P.avel: tak nejdriv pises, ze nenasel, ted zase ze nasel :grr:D

přesně tak... nejdřív nenašel a pak zas našel...:) asi jsem to blbě napsal, celej den nic a večer se alespoň našly (teda jednostraně Visty našly XP)

Odesláno
Původně zaslal: Demo

mas komply ve stejne skupine? XP jsou standarde SKUPINA a Visty jsou WORKGROUP... jen navrh maleho ajtaka s par certifikaty od Cisca, ale bez osahani se to spatne resi na dalku.... kabel funguje?

joo mam...:) jak jsem psal na obou pracovní skupina DOMA

[upravil dne 20/2/09 P.avel]

Odesláno
Původně zaslal: P.avel

přesně tak... nejdřív nenašel a pak zas našel...:) asi jsem to blbě napsal, celej den nic a večer se alespoň našly (teda jednostraně Visty našly XP)

a proc je hledas? prochazeni siti je u Win casto zalezitost slunecni aktivity. Na 100% funguje rucni pripojeni sitove jednotky.

Odesláno
Původně zaslal: ChodeC

PC nemusi byt ve stejne pracovni skupine.

At maji uzivatele na PC nastavena hesla (nemusi se po startu zadavat, ale at je maji vyplnena). Ja mam pro jednoduchost na vsech PC doma uzivatele \"petr\" se stejnym heslem (tento uzivatel se vyuziva ale jen na jednom pc).

Vypni \"zjednodusene sdileni\"

Otevri \"tento pocitac\", na disku, ktery chces sdilet dej prave tlacitko a vyber \"Sdileni a zabezpeceni\".

Zvol \"Nove sdileni\" a vypln Nazev sdilene polozky (napr. wsc). Zvol \"opravneni\". Odeber \"everyone\" a dej pridat. Do pole \"zadejte nazvy objektu...\" napis jmeno uzivalete (muj Petr) a dej enter. Danemu uzivateli dej plna prava. Vse potvrd OK.

Sedni k druhemu pc, spust Tento pocitac - (na Vistach stiskni ALT, aby vyjelo menu). Z horniho menu zvol Nastroje-pripojit sitovou jednotku.

Do pole \"slozka\" napis \"\\\\nazev pc se sdilenym diskem\\wsc\". Dej Dokoncit. Vyskoci okno se zadosti o jmeno a heslo uzivatele. Tam zadam me Petr a heslo. A mam pripojeny disk. Toto pripojeni sitove jednotky nefunguje jak ma, pokud uzivatele nemaji vytvorene hesla.

Diky tomuto nemusi byt pc ve stejne skupine. Funguje to vzdy. Takto mam namapovane disky z domaciho serveru a ja jeste vsechny ostatni ze site (5xPC).

PS: je jedno jake Win jsou na jednotlivych PC, funguje to na vsech i mezi sebou (overeno).

Pokud jsem napsal neco blbe ci nejasne, tak me opravte.

(toho jednoho uzivatele davam proto, abych si nemusel pamatovat jednotlive uzivatele a hesla, kterym PC patri)

Mám to podobně a jde to - uživatele mám různé (3 PC) a všichni mají heslo, uživatel everyone je také přítomen spolu s uživatelem konkrétního PC a účtem administrator - všichni mají úplné řízení

2 pc jsou spojeny přes router a třetí je notebook přes wifi

Nastavení IP a sítě je takto je takto pracovní skupina=kubik

1 pc název Jakub IP 192.168.0.2 maska podsítě 255.255.255.0 výchozí brána 192.168.0.1 (to je adresa routeru a je na všech pc stejná) primár dns je taky 192.168.0.1 sekundarní nevyplněn

2 pc název sklad ip 192.168.0.3 zbytek stejný

3 pc název kuba ip 192.168.4 zbytek stejný

v nastavení routeru je nastaveno v záložce dns že router přiděluje stále stejné ip pc dle mac adresy

V XP home stačilo nastavit sdilení disku - jiné nastavení není

V XP profi jsem musel dát na pc jakub nové sdílení a místo předvyplněného §C dát jen C u disku C (ostatní disky podobně) zajímavé je že druhé pc jménem sklad, kde jsou rovněž XP profi toto s tím § nebylo a jen jsem dal sdílet disk

na obou pc s XP profi jsem na kartě oprávnění přidal everyone,aktuálního uživatele a administrátor a všem nastavil úplné řízení

jinak s vistama to mé nastavení funguje, protože když přišel kamarád s notebookem (visty, ale asi jen home) router mu přidělil adresu 192.168.0.10 a když napsal \"\\\\jakub\\c\" dostal se bez problému na můj disk c na pc jakub opačně to šlo také jen musel přidat do oprávnění na jeho disku everyone a udělit úplné řízení

Snad Ti to pomůže:papa

Odesláno

punkac: ten ntb je taky pripojeny k routeru :-)

Na IP adresach nezalezi. Pokud jsou vsechny PC pripojeny na jeden router s DHCP, tak je samozrejme, ze maji vsechny stejnou masku site.

XPHome a Profi maji imho stejne nastaveni sdileni, ten $ tusim znaci sdileni pro admina (interni)-nevim jak lip to popsat. XPHome akorat nema detailnejsi nastaveni uzivatelu a oficialne neumi domeny.

Odesláno

PC nemusi byt ve stejne pracovni skupine.

At maji uzivatele na PC nastavena hesla (nemusi se po startu zadavat, ale at je maji vyplnena). Ja mam pro jednoduchost na vsech PC doma uzivatele \"petr\" se stejnym heslem (tento uzivatel se vyuziva ale jen na jednom pc).

Vypni \"zjednodusene sdileni\"

Otevri \"tento pocitac\", na disku, ktery chces sdilet dej prave tlacitko a vyber \"Sdileni a zabezpeceni\".

Zvol \"Nove sdileni\" a vypln Nazev sdilene polozky (napr. wsc). Zvol \"opravneni\". Odeber \"everyone\" a dej pridat. Do pole \"zadejte nazvy objektu...\" napis jmeno uzivalete (muj Petr) a dej enter. Danemu uzivateli dej plna prava. Vse potvrd OK.

Sedni k druhemu pc, spust Tento pocitac - (na Vistach stiskni ALT, aby vyjelo menu). Z horniho menu zvol Nastroje-pripojit sitovou jednotku.

<b>Do pole \"slozka\" napis \"\\\\nazev pc se sdilenym diskem\\wsc\".</b> Dej Dokoncit. Vyskoci okno se zadosti o jmeno a heslo uzivatele. Tam zadam me Petr a heslo. A mam pripojeny disk. Toto pripojeni sitove jednotky nefunguje jak ma, pokud uzivatele nemaji vytvorene hesla.

Diky tomuto nemusi byt pc ve stejne skupine. Funguje to vzdy. Takto mam namapovane disky z domaciho serveru a ja jeste vsechny ostatni ze site (5xPC).

PS: je jedno jake Win jsou na jednotlivych PC, funguje to na vsech i mezi sebou (overeno).

Pokud jsem napsal neco blbe ci nejasne, tak me opravte.

(toho jednoho uzivatele davam proto, abych si nemusel pamatovat jednotlive uzivatele a hesla, kterym PC patri)

děkuju za podrobnou nápovědu :) Do pole \"Složka\" píšu: PC-HOME\\C\\slozka (název druhého počítače\\disk kde je sdílená složka\\název té složka) a hází to chybu viz obrázek č.1

...dává to tam na výběr jednotky ale Céčko tam neni...:myslim obrázek č.2 jak to máš ty?

post-0-14109604838077_thumb.jpg

Odesláno

Disk sa tam nedáva. Syntax je

\\\\názov_počítača\\názov_zdieľaného_prostriedku

v tvojom prípade \\\\pc-home\\slozka

alebo

\\\\názov_počítača\\názov_oddielu$\\

napr. \\\\pocitac\\c$ umožní prístup na root disku c:

[upravil dne 20.2.2009 AnotherOne]

Odesláno

a proc je hledas? prochazeni siti je u Win casto zalezitost slunecni aktivity. Na 100% funguje rucni pripojeni sitove jednotky.

můžeš mi prosim nějak popsat jak udělat to ruční připojení jednotky...

Odesláno

jinak XP Home nemá možnost zvolení zapnutí/vypnutí \"zjednodušené sdílení\", XP Profesional ANO

jak to tedy udělat v XP Home?

Odesláno
Původně zaslal: AnotherOne

Do explorera napíš to čo som ti dával v predošlom príspevku tj. \\\\pc-home\\slozka

myslíš jako třeba do IE?

když jsem to napsal do ty kolonky \"složka\" tak pro změnu...

post-0-14109604838846_thumb.jpg

Odesláno

jinak XP Home nemá možnost zvolení zapnutí/vypnutí \"zjednodušené sdílení\", XP Profesional ANO

jak to tedy udělat v XP Home?

Ja myslim, ze Homy ani rozsirene sdileni nemaji, ne? :myslim

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...