P.avel Odesláno 19. únor 2009 Odesláno 19. únor 2009 Ahoj, zkoušel jsem fakt už snad všechno...:( Dneska se celej den hrabu v diskuzích a snažim se dělat všecko možný i nemožný... Problém: nedaří se mi navázat spojení na dvou notebooků - na jednom jsou XPéčka (bohužel Home, který maj sdílení trošku omezený) a na mym mam Vista Business 32bit. Nejdřív jsem zkoušel klasiku, kříženej kabel a ručně nastavit IP adresy (jeden 192.168.0.1, maska 255.255.255.0 a druhej 192.168.0.2, atd... prostě klasika každej zná) a to nešlo vůbec a prej že ty XP Home maj to sdílení omezený tak že by bylo lepší přes nějakej router... Doma máme tohle (http://www.alza.cz/adsl2-modem-a-wifi-pristupovy-bod-d-link-dsl-g684t-d64795.htm - nebo něco podobnýho bez wifi, to správný nemůžu najít) a net normálně fachá tak jsem to dneska celej den zkoušel přes tohle a zatim bez úspěchu... FireWall je vypnutej na obou kompech, Pracovní skupina: DOMA taky na obou. Ve Vistách: Zjistění sítě: zapnuto, Sdílení souborů: zapnuto, Sdílení chráněné heslem: zapnuto, zbytek vypnuto; síť je Privátní; práva jsem taky Nástroje pro správu/Místní zásady zabezpečení nastavoval na Everyone. XP Visty vůbec nenajdou, obráceně jo a po kliknutí to hodí hlášku - obrázek Tak se chci zeptat jestli někdo měl podobnej problém a vyřešil to nebo prostě jenom na nápady co s tim... Díky moc :) . [upravil dne 19/2/09 P.avel] Citovat
P.avel Odesláno 19. únor 2009 Autor Odesláno 19. únor 2009 Diagnostika = tohle PS: počítač samozřejmě zapnutej je... [upravil dne 19/2/09 P.avel] Citovat
MirasCC Odesláno 19. únor 2009 Odesláno 19. únor 2009 Původně zaslal: P.avel nastavit IP adresy (jeden 192.168.0.1, maska 255.255.255.0 a druhej 192.168.0.1, Tohle sem doteď neznal :D Jestli si měl IP adresy nastavený takhle, se pak nesmíš divit, že ti to nefungovalo Citovat
P.avel Odesláno 19. únor 2009 Autor Odesláno 19. únor 2009 Původně zaslal: MirasCC Původně zaslal: P.avel nastavit IP adresy (jeden 192.168.0.1, maska 255.255.255.0 a druhej 192.168.0.1, Tohle sem doteď neznal :D Jestli si měl IP adresy nastavený takhle, se pak nesmíš divit, že ti to nefungovalo edit Citovat
Vopičí Odesláno 19. únor 2009 Odesláno 19. únor 2009 Asi jsem na tom hodně podobně jako Ty:D, ale zatím jsem dopadl vždy úspěšně. 1.noťas - WistaHomePremiun 2.D-Link DI-524 Wireless 802.11b/g (11/54Mbps) WiFi Access Point/ Router/ Switch 4x10/100, 1xWAN 3.pevnejPC - XPHome Nejsem v tomhle žádnej odborník, ale po pár restartech obou pc a delším se šťourání v síťovém nastavení jsem toto vždy kupodivu zvládl..........ale neptejte se mě nikdo jak:D:D:D Joo a taky mám občas choutky si koupit tohle... http://www.patro.cz/objects/1074830522.html? .... a byl by klid:D:papa Citovat
Pata Odesláno 19. únor 2009 Odesláno 19. únor 2009 Původně zaslal: Vopičí Joo a taky mám občas choutky si koupit tohle... http://www.patro.cz/objects/1074830522.html? .... a byl by klid:D:papa to myslis vazne? proc to delat jednoduse,kdyz to jde slozite a pres pomale USB 1.1, co? v dobe, kdy ma UTP port i tiskarna... Citovat
Vopičí Odesláno 19. únor 2009 Odesláno 19. únor 2009 Původně zaslal: Pata Původně zaslal: Vopičí Joo a taky mám občas choutky si koupit tohle... http://www.patro.cz/objects/1074830522.html? .... a byl by klid:D:papa to myslis vazne? proc to delat jednoduse,kdyz to jde slozite a pres pomale USB 1.1, co? v dobe, kdy ma UTP port i tiskarna... No já doufám, že by to USB bylo \"rychlejší\" :D a to hlavně díky tomu, že pevnej pc stejně tak 2-krát do roka komplet přeinstalovávám, takže bych nemusel pořád nastavovat tu síť znova a znova......místo toho bych instaloval to USB:D:D:mad: Pomocí toho káblu bych propojil.....přenesl data a odpojil........ale ono už je za těch 500 lepší si koupit 8GB-flash a je po problému. Citovat
P.avel Odesláno 19. únor 2009 Autor Odesláno 19. únor 2009 Původně zaslal: MirasCC Lepší Co ping? Visty: vypršel časový limit žádosti XP: viz obr. PS: pro jistotu - Start/Spusit/ping 192.168.1.3 (IP adresa druhýho počítače přiřazená routerem) Citovat
Pata Odesláno 19. únor 2009 Odesláno 19. únor 2009 Původně zaslal: Vopičí Původně zaslal: Pata Původně zaslal: Vopičí Joo a taky mám občas choutky si koupit tohle... http://www.patro.cz/objects/1074830522.html? .... a byl by klid:D:papa to myslis vazne? proc to delat jednoduse,kdyz to jde slozite a pres pomale USB 1.1, co? v dobe, kdy ma UTP port i tiskarna... No já doufám, že by to USB bylo \"rychlejší\" :D a to hlavně díky tomu, že pevnej pc stejně tak 2-krát do roka komplet přeinstalovávám, takže bych nemusel pořád nastavovat tu síť znova a znova......místo toho bych instaloval to USB:D:D:mad: Pomocí toho káblu bych propojil.....přenesl data a odpojil........ale ono už je za těch 500 lepší si koupit 8GB-flash a je po problému. To jako fakt? a co kdyz potrebujes prenaset data za behu? CMS? Sdileni dokumentu, hry? vzdyt nastaveni site je otazka 2 minut, pokud mas router s DHCP (Jako ze to dneska vetsina umi)... staci nechat nacist udaje dynamicky... O sdileni a nastavovani site jsou popsany mraky clanku a navodu, staci pohledat Citovat
P.avel Odesláno 19. únor 2009 Autor Odesláno 19. únor 2009 to bych přetahoval tejden... máme dvoupatrovej byt a UTP mam dlouhej asi 50m... a to jaksi tam nemaj tak si vzpomeň co si kde měnil... taky to vždycky dělam podobnym způsobem ale tohle fakt nějak nejde... taky to dělam kvůli formátování, chci přetáhnout asi 120GB a z 8 GB flash bych se asi posr... myslim že to bude někde v těch zkurvenejch XPéčkách ale nemůžu přijít na to kde.. [upravil dne 20/2/09 P.avel] Citovat
P.avel Odesláno 19. únor 2009 Autor Odesláno 19. únor 2009 Původně zaslal: Pata O sdileni a nastavovani site jsou popsany mraky clanku a navodu, staci pohledat no já jsem právě nějak nenašel... Citovat
Pata Odesláno 19. únor 2009 Odesláno 19. únor 2009 v XP zapni zjednodusene sdileni souboru. Nastav si pro ucty na obou PC heslo. nasdilej na obou PC nejakou slozku a povol libovolnemu uzivateli plne prava (i zapis). Predpokladam spravne nastaveni site a skupiny atd... a nechapu, jak hledas... strejdovi googlovi dej \"XP vista sdileni\" [upravil dne 19/2/2009 Pata] Citovat
Vopičí Odesláno 19. únor 2009 Odesláno 19. únor 2009 Já moc dat nepřenáším, natož sdílená a s kompem už vůbec nika neběhám:P:D.....moje síť = 3PC v bytě.......a znáš lenost, pokud to není hned, tak to nedělám vůbec. Nee teď vážně, nejsem v tomhle velkej odborník, síť si nastavit umím, ale už mě štve jenom to, když po nastavení musím restartovat nouta......než to zase naběhne adt...... A navíc tady v paneláku má doma už síť pomalu každej, takže sotva zapnu pc, vyrojí se kupa sítí a hlášky, že je támhle nějakej pc ke sdílení a támhle a támhle. Prostě v našem baráku už je pomalu lepší jet po kabelech než vzduchem. A to nembuvím o bluetooth, pokud si ho na mobilu nebo kompu nechám zapnutý a jsem viditelnej, do 5ti minut se na mě někdo háčkuje. Citovat
P.avel Odesláno 19. únor 2009 Autor Odesláno 19. únor 2009 Původně zaslal: Pata v XP zapni zjednodusene sdileni souboru. Nastav si pro ucty na obou PC heslo. nasdilej na obou PC nejakou slozku a povol libovolnemu uzivateli plne prava (i zapis). Predpokladam spravne nastaveni site a skupiny atd... a nechapu, jak hledas... strejdovi googlovi dej \"XP vista sdileni\" [upravil dne 19/2/2009 Pata] samozřejmě že mi toho strejda google našel kotel... dával jsem i přesně to co píšeš, ale nic mi zatim nepomohlo.. Citovat
Pata Odesláno 20. únor 2009 Odesláno 20. únor 2009 Vopici: restartovat? to mely snad Winy na jadru 98, ne? Pokud teda v jednom kuse nemenis pracovni skupinu .. ale to by melo stacit teoreticky odhlasit a prihlasit ucet... P.avel: tak nejdriv pises, ze nenasel, ted zase ze nasel mas nejaky IM? ICQ? Jabber? mam naladu delat dobre skutky Citovat
Vopičí Odesláno 20. únor 2009 Odesláno 20. únor 2009 Jooo já říkám, že odborník nejsem, ale restart po nastavení vždy pomohl. Pokud nebyl restart, tak jsem pevnej PC z noutu nenasel. No už vás tu nechám:papa Citovat
Demo Odesláno 20. únor 2009 Odesláno 20. únor 2009 mas komply ve stejne skupine? XP jsou standarde SKUPINA a Visty jsou WORKGROUP... jen navrh maleho ajtaka s par certifikaty od Cisca, ale bez osahani se to spatne resi na dalku.... kabel funguje? Citovat
ChodeC Odesláno 20. únor 2009 Odesláno 20. únor 2009 PC nemusi byt ve stejne pracovni skupine. At maji uzivatele na PC nastavena hesla (nemusi se po startu zadavat, ale at je maji vyplnena). Ja mam pro jednoduchost na vsech PC doma uzivatele \"petr\" se stejnym heslem (tento uzivatel se vyuziva ale jen na jednom pc). Vypni \"zjednodusene sdileni\" Otevri \"tento pocitac\", na disku, ktery chces sdilet dej prave tlacitko a vyber \"Sdileni a zabezpeceni\". Zvol \"Nove sdileni\" a vypln Nazev sdilene polozky (napr. wsc). Zvol \"opravneni\". Odeber \"everyone\" a dej pridat. Do pole \"zadejte nazvy objektu...\" napis jmeno uzivalete (muj Petr) a dej enter. Danemu uzivateli dej plna prava. Vse potvrd OK. Sedni k druhemu pc, spust Tento pocitac - (na Vistach stiskni ALT, aby vyjelo menu). Z horniho menu zvol Nastroje-pripojit sitovou jednotku. Do pole \"slozka\" napis \"\\\\nazev pc se sdilenym diskem\\wsc\". Dej Dokoncit. Vyskoci okno se zadosti o jmeno a heslo uzivatele. Tam zadam me Petr a heslo. A mam pripojeny disk. Toto pripojeni sitove jednotky nefunguje jak ma, pokud uzivatele nemaji vytvorene hesla. Diky tomuto nemusi byt pc ve stejne skupine. Funguje to vzdy. Takto mam namapovane disky z domaciho serveru a ja jeste vsechny ostatni ze site (5xPC). PS: je jedno jake Win jsou na jednotlivych PC, funguje to na vsech i mezi sebou (overeno). Pokud jsem napsal neco blbe ci nejasne, tak me opravte. (toho jednoho uzivatele davam proto, abych si nemusel pamatovat jednotlive uzivatele a hesla, kterym PC patri) Citovat
AnotherOne Odesláno 20. únor 2009 Odesláno 20. únor 2009 NO áno heslo musí byť vyplnené, s prázdnym to nefunguje. Obávam sa, že problém je inde, keďže samotný ping jedným smerom ide a druhým nie, s vypnutými firewallmi by sa to nemalo stať bez ohľadu na to či nejaké zdieľanie funguje alebo nie. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.