Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj,chtěl bych se zeptat jak se provádí změna rozteče u alu disků.Něco jsem tu našel,ale stejně sem to moc nepochopil..Takže dám příklad-Mám 406 coupe kde je rozteč 4x108,a chtěl bych kola který maj rozteč třeba 5x100....Vím že se dávaj ňáký podložky,ale tak ňák jsem to nepochopil.To co na tom nechápu je hlavně to že ty podložky musím přišroubovat na kola,a pak kola k podložkám,tak si myslím že tam ty šrouby musej prostě vadit,a nebo ty podložky musej bejt hodně široký....

Pokud by mi to někdo chtěl objasnit,budu hrozně rád..:papa

Díky.

Odesláno
Původně zaslal: razor

Ahoj,chtěl bych se zeptat jak se provádí změna rozteče u alu disků.Něco jsem tu našel,ale stejně sem to moc nepochopil..Takže dám příklad-Mám 406 coupe kde je rozteč 4x108,a chtěl bych kola který maj rozteč třeba 5x100....Vím že se dávaj ňáký podložky,ale tak ňák jsem to nepochopil.To co na tom nechápu je hlavně to že ty podložky musím přišroubovat na kola,a pak kola k podložkám,tak si myslím že tam ty šrouby musej prostě vadit,a nebo ty podložky musej bejt hodně široký....

Díky.

Tu máš popísane existujúce druhy rozširujúcich podložiek.

http://www.tuning.sk/dokument-scc_hlinikove_rozsirovacie_podlozky_kolies

Odesláno

Díky.

jednoduchá pravidla:

1) Je nutné vždy dodržet bud počet šroubů a následně lze měnit rozteče

a nebo

2) Je nutné dodržet rozteče a následně lze měnit počet šroubů

Názorně:

1) 4x108 na 4x100 OK ale 4x108 na 5x100 NE

2) 4x108 na 5x108 OK ale 4x108 na 5x100 NE

snad to pomohlo ;-)

[upravil dne 5/2/09 GOD Mr.Brady]

Odesláno
Původně zaslal: GOD Mr.Brady

Díky.

jednoduchá pravidla:

1) Je nutné vždy dodržet bud počet šroubů a následně lze měnit rozteče

a nebo

2) Je nutné dodržet rozteče a následně lze měnit počet šroubů

Názorně:

1) 4x108 na 4x100 OK ale 4x108 na 5x100 NE

2) 4x108 na 5x108 OK ale 4x108 na 5x100 NE

snad to pomohlo ;-)

Toto je len obmedzenie konkrétneho výrobcu podložiek. Prakticky sa to dá. Viď môj odkaz hore.

„ADA-SYSTEM 4X“

Tento systém je výnimočný vo všetkých smeroch. Je to unikátny, patentovaný nápad firmy SCDC, ako vytvoriť multi adaptabilný systém podložky. S týmto systémom je možná zmena rozstupu z 4 na 5 alebo 5 na 4 diery. Takto je prakticky realizovateľná takmer každá možná kombinácia rozstupových kružníc. Vyrobené u tieto revolučné podložky z legovanej hlíníkovo-magnéziovej zlúčeniny. Tento typ podložky sa jednoducho namontuje medzi koleso a nápravu auta. S týmto systémom môžete aj ľubovoľne meniť stredový vrt náboja kolesa. Dodávajú sa všetky časti potrebné k upevneniu rozširovacej podložky.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...