miso605 Odesláno 4. únor 2009 Odesláno 4. únor 2009 problem 1. zdravim nemate niekdo skusenosti s pridavnym alrmom???ma rv96 a ked som odpojil baterku spustil sa neskutocny alrm az mi trhalo usi okolo 10 metroch.tak som prisiel na to ze to ma 2 alarmy tu sirenu som vyhodil do prdele a priotvoreni alebo zavreti dveri sa to spusti no nehuka to ked tam neni sirena ale blikaju predne svetla si tak pol minuty a prestane to asi po mesiaci kym neodpojim baterku,mam v kabine aj tlacitko na ten alarm ale nked to zmacknem nic sa nedeje,hmmm..diky za radu problem 2,menil niekto kolinovy remen?? aky je pritom postup co mam dat dole atak?dasa to vobec vymenit doma? je to motor 2.5td..dakujem vam Citovat
Ferry Odesláno 4. únor 2009 Odesláno 4. únor 2009 no nejlepe najit ridici jednotku od toho alarmu ( asi bude nekde pod palubkou, bud za pojistkovou skrinkou pod volantem nebo u spolujezdce za kastlikem a pokusit se zjistit co to je zac, mozna by se dal dohledat i navod, pripadne to vyparat ven. Tlacitko vetsinou funguje tak, ze se otoci klickem v zapalovani a pak se stiskne, to ukonci poplach ale jeto ruzne u ruznych typu, takze to neni univerzalni navod. s klinovym remenem to je ruzne, bud jsou samonapinaci kladky, ty maji v sobe pruzinu a na rameni kladky je nejaky otvor, vetsinou ctyrhran 10x10 mm za ktery se da kladka uvolnit a remen sundat, jine napinaci kladky jsou na sroub, u tech se pak z boku povoli dva srouby, ktere je drzi na drzaku alternatoru nebo bloku motoru a zespoda se povoluje sroub a tim se zase uvolni remen. pro lepsi pristup se vetsinou demontuje prave predni kolo a plastovy nadkoli Citovat
miso605 Odesláno 4. únor 2009 Autor Odesláno 4. únor 2009 no to stim alarmom skusim najskor ako si pisal pootocit kuc a stisknut,na kolko vidis tu vymenu toho remena ,nestaci povolit altik a by sa remen povolil a vytiahol?alebo pumpa na servo?, Citovat
Ferry Odesláno 4. únor 2009 Odesláno 4. únor 2009 Původně zaslal: miso605 no to stim alarmom skusim najskor ako si pisal pootocit kuc a stisknut,na kolko vidis tu vymenu toho remena ,nestaci povolit altik a by sa remen povolil a vytiahol?alebo pumpa na servo?, no lepsi je to povolovat pres tu napinaci kladku, stejne to pak musis tou kladkou napnou pro vymene, takze je to jedno Citovat
pastorek Odesláno 4. únor 2009 Odesláno 4. únor 2009 Původně zaslal: miso605 problem 1. zdravim nemate niekdo skusenosti s pridavnym alrmom???ma rv96 a ked som odpojil baterku spustil sa neskutocny alrm az mi trhalo usi okolo 10 metroch.tak som prisiel na to ze to ma 2 alarmy tu sirenu som vyhodil do prdele a priotvoreni alebo zavreti dveri sa to spusti no nehuka to ked tam neni sirena ale blikaju predne svetla si tak pol minuty a prestane to asi po mesiaci kym neodpojim baterku,mam v kabine aj tlacitko na ten alarm ale nked to zmacknem nic sa nedeje,hmmm..diky za radu Skús ísť po kábloch od toho tlačítka a nájdeš centrálu toho alarmu. Na prívode k nej by mala byť minimálne jedna poistka ktorú keď vyhodíš tak bude alarm mimo činnosť a prestanú i blikať tie svetlá. Na 80% to platí. Pri niektorých typoch je to inak ale princíp ostáva, odstaviť prívod prúdu do alarmu. Citovat
miso605 Odesláno 5. únor 2009 Autor Odesláno 5. únor 2009 no to pootocenie kluca a stlacenie knoflika,to akurat vyradi central vobec to nezamkne ale ten pridavny bezi stale,no skisum teda ist po kabloch a uvidime co vypatram ,musim ho nejak vypnut uplne navzdy...diky za radu Citovat
pastorek Odesláno 5. únor 2009 Odesláno 5. únor 2009 Ten alarm by mal mať ledku ktorá bliká. Pri servisnej polohe alarmu iba stále svieti. Vtedy alarm iba obsluhuje centrál ale nereaguje na čidlá a neaktivuje sa. To sa na niektorých zapínalo tým tlačítkom ale tak že ho stlačíš, držíš a kľúčik zapneš na 5 sekúnd a znova vypneš. Potom pustiť tlačítko. Skús to takto a ak to nepôjde tak iba tá poistka. Citovat
miso605 Odesláno 5. únor 2009 Autor Odesláno 5. únor 2009 no dobre skusim .ono len stale len blika no tak mam to drzat stlacene a pootocit klucom do akej polohy? Citovat
pastorek Odesláno 5. únor 2009 Odesláno 5. únor 2009 Původně zaslal: miso605 no dobre skusim .ono len stale len blika no tak mam to drzat stlacene a pootocit klucom do akej polohy? Normálne zapnúť zapaľovanie aby svietili kontrolky a stále držať to tlačítko. Citovat
miso605 Odesláno 6. únor 2009 Autor Odesláno 6. únor 2009 nazdar no ano pomohlo to drzal som 5 sec. nieco zacukalo so smerovkami a vyplo to ale ked nastartujem stale ta ledka v tlacitku svieti,neblik,co to znamena ked vypnem motor tak to zhasne a je pokoj ,,aspon takto ze to ide dobre vediet naozaj dik.to prve co mi pisal ferry to tietz funguje na nieco ine,otocit klucom na kontrolky a raz stlacit a hned pustit,uplne vyradis central ani nepohne zamkom... Citovat
miso605 Odesláno 6. únor 2009 Autor Odesláno 6. únor 2009 este jedna vec by ma zaujimala,vedla toho tlacitka alarmu je tlacitko a nevem na co je je nejak aktivne,bo ked ho stlacim svieti diodka oranzova a je to taka hruba sipka a v nej je auto,co to je? Citovat
pastorek Odesláno 6. únor 2009 Odesláno 6. únor 2009 Původně zaslal: miso605 nazdar no ano pomohlo to drzal som 5 sec. nieco zacukalo so smerovkami a vyplo to ale ked nastartujem stale ta ledka v tlacitku svieti,neblik,co to znamena ked vypnem motor tak to zhasne a je pokoj ,,aspon takto ze to ide dobre vediet naozaj dik.to prve co mi pisal ferry to tietz funguje na nieco ine,otocit klucom na kontrolky a raz stlacit a hned pustit,uplne vyradis central ani nepohne zamkom... To je presne to čo sme chceli dosiahnuť. To je pri alarmoch ako servisný mód kedy sú odpojené poplachové fukcie. Tá oranžová kontrolka mi nič nehovorí. Citovat
miso605 Odesláno 6. únor 2009 Autor Odesláno 6. únor 2009 no funguje to oka pockam taky mesiac,a uvidim ci to bude blbnut ak nie nahodim naspet tu hukacku a ked zahuka niekedy,aspon budem vedet ako na nu,diky moc za radu moc mi to pomohlo,aspon nevyblikujem ako jebo....diky a este mam otazocku ako sa dostam ku budikom zo zadu,potrebujem vymenit nejake ziarovecky na kontrolkach,viem ze musim zhodit ten plech to su 3 srobky torz,a co potom ?dik Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.