Y2K Odesláno 4. březen 2009 Odesláno 4. březen 2009 Původně zaslal: El-Chio Takze tie 3,0 V6 su tak suce do SW a nie coupe Tak toto ma ozaj pobavilo A stale sa musim opakovat, ja uz od zaciatku tvrdim ze na ten motor to ide malo...a taktiez som to porovnaval s BMW takze tu neberte ze tento motor iba chvalim... Skor vyvraciam famy ktore tu o nom koluju Citovat
El-Chio Odesláno 4. březen 2009 Odesláno 4. březen 2009 V6 je aj diesel..... Nechcel som tu posudzovat co je lepsie pre kazdeho nieco ine, ale ociernujete tu diesle taj ja som sa ich trosku zastal a chcel som poukazat na to, ze ten benzin V6 nie je ziaden zazrak. Je to v podstate podprimerny motor s ohladom na konkutrenciu a pre tych co chcu kvalitny V6 benzin by mozno riesenim bolo ina znacka auta. P.S. A o co je jednoduchsi benzin? toto uz nie je karburatorovy motor, aj on ma cerpadla a ma aj trisky co davkuju palivo, ma milion cidiel na teplotu, lambda somdu, Hallove sondy, a neskutocne vela dalsich veci nehovoriac o tom, ze casti benzinu pracuju vo vyssich otackach.... Takze povedat, ze benzin je jednoduchsi ako diesel good joke. A este som tu nepocul, ze by sa niekomu pokazil filter Neberte, ma ale ako zastanca dieslu, mam 1,4 benzin 206 taku nakupnu tasku a zhanal som dlho aby som zohnal benzin a nie diesel lebo to je auto do mesta a na jazdenie za studena a tam su vyhody benzinu jednoznacne, ja len chcem spravit trosku opoziciu tym vasim zaujatym tvrdeniam, ze 3,0 V6 je jediny dobry motor pre coupe. Citovat
kupák Odesláno 4. březen 2009 Odesláno 4. březen 2009 \" Je to v podstate podprimerny motor s ohladom na konkutrenciu a pre tych co chcu kvalitny V6 benzin by mozno riesenim bolo ina znacka auta. P.S. A o co je jednoduchsi benzin? toto uz nie je karburatorovy motor, aj on ma cerpadla a ma aj trisky co davkuju palivo, ma milion cidiel na teplotu, lambda somdu, Hallove sondy, a neskutocne vela dalsich veci nehovoriac o tom, ze casti benzinu pracuju vo vyssich otackach.... Takze povedat, ze benzin je jednoduchsi ako diesel good joke. A este som tu nepocul, ze by sa niekomu pokazil filter Neberte, ma ale ako zastanca dieslu, mam 1,4 benzin 206 taku nakupnu tasku a zhanal som dlho aby som zohnal benzin a nie diesel lebo to je auto do mesta a na jazdenie za studena a tam su vyhody benzinu jednoznacne, ja len chcem spravit trosku opoziciu tym vasim zaujatym tvrdeniam, ze 3,0 V6 je jediny dobry motor pre coupe. \" Já tady moc zaujatých tvrzení nevidím, jen možná pár provokativních, který čekaj, až na to někdo skočí.... Jen proboha ne \"moderní\" motor. Kvůli těm 30kW je to o tolik složitější, že fuj... A nezlob se na mě, ale diesel je právě zhruba od té doby, kdy benzíny přišli o karbec, podstatně složitější. A třeba HDi i citlivější na palivo. Co se týká otáček, vyrovnává se to tím, že diesel zase pracuje s daleko vyššími tlaky... Ale to, co píšu, jsou moje osobní názory, pro které mám auto s takovým motorem, jaký mám. Nikomu to nevnucuju, ale pokud se mne někdo zeptá na názor, uslyší tento. Dokud mi ho někdo nevyvrátí. Každý motor má své slabé a silné sránky, pro které někomu vyhovuje a někomu ne. P.S. FAP se asi opravdu nepokazí, ale jeho pravidelná údržba a výměna vyrovnává svou cenou bohatě nákladnost rozvodů u V6... [upravil dne 4/3/09 kupák] Citovat
Y2K Odesláno 4. březen 2009 Odesláno 4. březen 2009 Původně zaslal: El-Chio V6 je aj diesel..... Nechcel som tu posudzovat co je lepsie pre kazdeho nieco ine, ale ociernujete tu diesle taj ja som sa ich trosku zastal a chcel som poukazat na to, ze ten benzin V6 nie je ziaden zazrak. Je to v podstate podprimerny motor s ohladom na konkutrenciu a pre tych co chcu kvalitny V6 benzin by mozno riesenim bolo ina znacka auta. P.S. A o co je jednoduchsi benzin? toto uz nie je karburatorovy motor, aj on ma cerpadla a ma aj trisky co davkuju palivo, ma milion cidiel na teplotu, lambda somdu, Hallove sondy, a neskutocne vela dalsich veci nehovoriac o tom, ze casti benzinu pracuju vo vyssich otackach.... Takze povedat, ze benzin je jednoduchsi ako diesel good joke. A este som tu nepocul, ze by sa niekomu pokazil filter Neberte, ma ale ako zastanca dieslu, mam 1,4 benzin 206 taku nakupnu tasku a zhanal som dlho aby som zohnal benzin a nie diesel lebo to je auto do mesta a na jazdenie za studena a tam su vyhody benzinu jednoznacne, ja len chcem spravit trosku opoziciu tym vasim zaujatym tvrdeniam, ze 3,0 V6 je jediny dobry motor pre coupe. Sorac,ale neda sa nereagovat... Tu nikto (aspon nie ja) diesle neociernuje... Ako som uz pisal, je na kazdom nech si to spocita a kupi si to co mu vyhovuje... To ze benzin pracuje vo vyssich otackach je podla mna na nom to pekne... Ja sa priklanam k nazoru ze DIESEL NIE DO TOHTO AUTA a nie ze diesel vobec nie. To je si myslim rozdiel... A zasa sa opakujem....nikdy som nepovedal ze tento 3,0 V6 je zazrak, skor tu stale tvrdim opak a snazim sa mat objektivny nazor a nie za kazdu cenu obhajovat jeden ci druhy. PS: Ale aj tak sa mi zda ze moje prispevky tu nikto necita...tak uz radsej nepisem [upravil dne 4.3.2009 Y2K] Citovat
El-Chio Odesláno 4. březen 2009 Odesláno 4. březen 2009 Ja fap nemam neviem posudit, ale po tych mojich 300 000 km som este nemenil nic a emisna v pohode Je jasne, ze kazdy ma nejaky motor oblubeny a stoji si za nim. A zmenit nazor to tazko jedine ak by zacali robit V8 4l tak by ste uz neboli zastanci V6 Ja som len chcel trosku iny pohlad dat na vec a co je zlozitejsie a viac sa kazy a hlavne na co su vacsie naroky financne. To sorry, ale to mi neposudime na to treba statistiky servisov a tie aspon ja nemam..... Citovat
El-Chio Odesláno 4. březen 2009 Odesláno 4. březen 2009 Původně zaslal: Y2K Sorac,ale neda sa nereagovat... Tu nikto (aspon nie ja) diesle neociernuje... Ako som uz pisal, je na kazdom nech si to spocita a kupi si to co mu vyhovuje... To ze benzin pracuje vo vyssich otackach je podla mna na nom to pekne... Ja sa priklanam k nazoru ze DIESEL NIE DO TOHTO AUTA a nie ze diesel vobec nie. To je si myslim rozdiel... A zasa sa opakujem....nikdy som nepovedal ze tento 3,0 V6 je zazrak, skor tu stale tvrdim opak a snazim sa mat objektivny nazor a nie za kazdu cenu obhajovat jeden ci druhy. PS: Ale aj tak sa mi zda ze moje prispevky tu nikto necita...tak uz radsej nepisem [upravil dne 4.3.2009 Y2K] Ale cita, ale co ti mam na to povedat.... Diesel sice neociernujes, ale \" DIESEL NIE DO TOHTO AUTA \" ok takze do traktorov, tankov pripadne nahradnych generatorov ani, ale hlavne to nedavajte do coupe Ja som nechcel zastavat Diesel v traktoroch ale v coupe A coupe od peugeotu len pre to ze nikto iny nema tak kvalitny motor Diesel v coupe. Keby chcem benzin tak peugeot nikdy Citovat
Y2K Odesláno 4. březen 2009 Odesláno 4. březen 2009 Původně zaslal: El-Chio Diesel sice neociernujes, ale \" DIESEL NIE DO TOHTO AUTA \" ok takze do traktorov, tankov pripadne nahradnych generatorov ani, ale hlavne to nedavajte do coupe Presne tak... Ty mas sedan a tam je ten HDI OK podla mna. Coupe nie je sedan a urcite nie je tak vyuzitelny a nie na take vozenie ako sedan. Je to \"nieco navyse\" a preto by som to \"navyse\" nepokazil kachlami... To je ako keby chcel niekto ENZO s dvojlitrovym motorom...auto sa mu paci ale to co je tam najmotor je drahy tak tam chcem dvojliter...proste mi to nejde dokopy to je cele. Ale jasne, to je len moj nazor, vsetci ostatni mozte mat iny. Citovat
Y2K Odesláno 4. březen 2009 Odesláno 4. březen 2009 Původně zaslal: El-Chio Keby chcem benzin tak peugeot nikdy Toto je dost diskutabilne... Pretoze ten 3,0 v porovnani s inymi znackami trocha zaostava ale zas ktore auto inej znacky sa vzhladom vyrovna 406 coupe ze... Takze u mna bol prvy podnet vzhlad a potom co najvykonnejsia motorizacia.... Keby to bolo naopak tak ozaj asi volim inu znacku. Citovat
El-Chio Odesláno 4. březen 2009 Odesláno 4. březen 2009 Ked by som chcel chcel pekne auto, teraz tak passat CC, insignia..... mne ide vrak o motor, tak ako hovoris ferrari robi motor. A bohuzial asi 407 coupe nebude rovit V6 benzin ale diesel. a prikladam test novinarov je to sice 607, ale motor ten isty. Druhá generace vstřikovacího systému common-rail má v popisu práce extrémně vysoké pracovní tlaky (až 1650 bar), které ve spojení s piezo-technologií vstřikovačů přispívají k přesnější a rychlejší dodávce paliva, což jsou předpoklady k dosažení vysokých výkonů při udržení hluku a vibrací na nízkých hodnotách. A skutečně. Motor se chová v celém spektru otáček maximálně kultivovaně a naftový původ dává najevo pouze vzdáleně. I v chladných zimních ránech neprostoupí interiér otravné vibrace a typické naftové zvuky. Přestože zima motoru na spořádanosti nepřidá, zůstala jednotka i v nehostinných podmínkách Beskyd až překvapivě klidná. Po zahřátí se motor odmlčel a donutil i některé „benzínem nasáknuté“ kolegy z redakce přiznat, že taková naftová jednotka stojí za hřích. A co teprve, když sešlápnete plynový pedál. Nízko, opravu nízko položený točivý moment vyrazí dech, když na 1500 otáčkách začne 607 zabírat a na 1900 otáčkách už pracuje naplno. Na dynamice se takové rozložení točivého momentu výrazně podepisuje a způsobuje, že 607 svižně akceleruje. Hrátky s plynovým pedálem a ručičkou otáčkoměru nekončí na číslici 2000, naopak pokračují až na 4000 otáček, kde dosahuje síla vrcholu, a dokonce ani za touto hranice rychle nemizí. este jednu vec som zabudol, ked sportak tak auto co mi vyrazi dych silou tahom, naskocia mi zimomriavky, neodlepim sa zo sedacky a nie frajer, ale uz na dochodku [upravil dne 4.3.2009 El-Chio] Citovat
jozefsv Odesláno 4. březen 2009 Odesláno 4. březen 2009 keby ze chcem diesel tak urcite nie peugeot a podobne sracky.ja som si uz s dieslom uzil dost a stalo to dost penazi takze za mna diesel ano ale novy a od inej automobilky a urcite nie do coupe. el-chio ze sa ti zatial nic nepokazilo to bud rad. skus si rozpisat o kolko ma diesel viac suciastok oproti benzinu a mrkni kolko stoja tie diely nove.potom este raz napis. porovnavat motory s rovnakym objemom z roku xy s bmw novsimi nie je asi koser.528 od bmw z roku 2000 mala 142 kw to je takmer totozne s 3,0 152 kw.a ze ked chcem vykonnejsi motor mam ist k inej znacke.to chcem ale do coupe ho nemontovali a ja som chcel coupe kvoli tomu ze sa mi paci a nie kvoli sile motora.par kw hore dole nehra rolu.osobne by som chcel subaru gtx ale co uz,prilis drahe este. Citovat
SiMi 406 Odesláno 4. březen 2009 Odesláno 4. březen 2009 Tvrzeni, ze 3.0 zaostava neni zas az tak presne. V porovnani s konkurenci z roku 2000 na tom neni ani vykonove zas tak spatne. Samozrejme, neni to nejlepsi sestivalec na trhu, kuprikladu bavoracky trilitr se mi taky libi vic, ale to je podle me naprosto bezpredmetna diskuze. To pak muzeme rovnou zacit vycitat bavorakum, ze v porovnani s porsche jsou taky podprumerne. Pezotacky trilitr neni sice nejsilnejsi, ale ma krasne vyrovnany beh a temer dokonaly prubeh krouticiho momentu. Tam mu neni co vytknout. Proto ma taky velmi prijemnou pruznost, kdy je opravdu temer jedno na jaky kvalt se kde jede. Tohle vse z nej dela, podle meho nazoru, nejprijemnejsi motor z produkce peugeotu te doby. Navic ma i v ramci peugeotu povest jedne z nejspolehlivejsich jednotek. Nazory, ze v porovnani s konkurenci neni vykonove dostatecny, nebo ze to je motor pro ty, co chteji jezdit rychle neberu. Naopak bych skoro rekl, ze nejaky krajinkar ve stylu doktora z vesnicky me strediskove by z nej byl nadseny nejvic. Aby me nekdo nepodezrival - diesely mam velmi rad, sam dokonce jako druhe auto na jezdeni po meste vlastnim citroena zx 1.9D 50kw a nedam na nej dopustit. Ten motor me jeste prezije! Ale pokud jde o kultivovanost, prubeh krouticiho momentu a zazitky z jizdy, je do 406 coupe jasnou volbou 3.0... [upravil dne 4.3.2009 SiMi 406] Citovat
Y2K Odesláno 4. březen 2009 Odesláno 4. březen 2009 Původně zaslal: El-Chio este jednu vec som zabudol, ked sportak tak auto co mi vyrazi dych silou tahom, naskocia mi zimomriavky, neodlepim sa zo sedacky a nie frajer, ale uz na dochodku [upravil dne 4.3.2009 El-Chio] Nikto nepovedal ze 406 coupe pokladam za nejaky sportiak...!!! Citovat
Y2K Odesláno 4. březen 2009 Odesláno 4. březen 2009 Původně zaslal: SiMi 406 Ale pokud jde o kultivovanost, prubeh krouticiho momentu a zazitky z jizdy, je do 406 coupe jasnou volbou 3.0... [upravil dne 4.3.2009 SiMi 406] Ze to ja neviem takto napisat.... :potlesk:potlesk Citovat
Jayman Odesláno 4. březen 2009 Odesláno 4. březen 2009 Původně zaslal: El-Chio Ked by som chcel chcel pekne auto, teraz tak passat CC, insignia..... mne ide vrak o motor, tak ako hovoris ferrari robi motor. A bohuzial asi 407 coupe nebude rovit V6 benzin ale diesel. a prikladam test novinarov je to sice 607, ale motor ten isty. Druhá generace vstřikovacího systému common-rail má v popisu práce extrémně vysoké pracovní tlaky (až 1650 bar), které ve spojení s piezo-technologií vstřikovačů přispívají k přesnější a rychlejší dodávce paliva, což jsou předpoklady k dosažení vysokých výkonů při udržení hluku a vibrací na nízkých hodnotách. A skutečně. Motor se chová v celém spektru otáček maximálně kultivovaně a naftový původ dává najevo pouze vzdáleně. I v chladných zimních ránech neprostoupí interiér otravné vibrace a typické naftové zvuky. Přestože zima motoru na spořádanosti nepřidá, zůstala jednotka i v nehostinných podmínkách Beskyd až překvapivě klidná. Po zahřátí se motor odmlčel a donutil i některé „benzínem nasáknuté“ kolegy z redakce přiznat, že taková naftová jednotka stojí za hřích. A co teprve, když sešlápnete plynový pedál. Nízko, opravu nízko položený točivý moment vyrazí dech, když na 1500 otáčkách začne 607 zabírat a na 1900 otáčkách už pracuje naplno. Na dynamice se takové rozložení točivého momentu výrazně podepisuje a způsobuje, že 607 svižně akceleruje. Hrátky s plynovým pedálem a ručičkou otáčkoměru nekončí na číslici 2000, naopak pokračují až na 4000 otáček, kde dosahuje síla vrcholu, a dokonce ani za touto hranice rychle nemizí. este jednu vec som zabudol, ked sportak tak auto co mi vyrazi dych silou tahom, naskocia mi zimomriavky, neodlepim sa zo sedacky a nie frajer, ale uz na dochodku [upravil dne 4.3.2009 El-Chio] No,chtel bych ten diesel slyset,az s tim najezdis tech svych 200tis. km Pak prijd a za studena vedle sebe nastartujem, pak poznas ten rozdil:super Citovat
El-Chio Odesláno 4. březen 2009 Odesláno 4. březen 2009 njn, tu to nema fakt vyznam pokusat sa o nieco. Akurat som sa utvrdil v tom, ze medzi ludi s coupe patrit nechcem Citovat
Y2K Odesláno 4. březen 2009 Odesláno 4. březen 2009 Původně zaslal: El-Chio njn, tu to nema fakt vyznam pokusat sa o nieco. Akurat som sa utvrdil v tom, ze medzi ludi s coupe patrit nechcem heeej....toto uz zavana urazkou... PS: A to som si zrovna hovoril ze kedy ta pridem pozriet [upravil dne 4.3.2009 Y2K] Citovat
El-Chio Odesláno 4. březen 2009 Odesláno 4. březen 2009 Urazka urcite nie, len neviem skratka ludia zo sedanmi ci SW skor dokazu nejak diskutavat. Ale tu je len jeden nazor 3.0 V6 a kto tvrdy ine nech si to tam da, ale nepatri medzi nas.... To iste ako niekto zboznuje, operu a niekto rock. A vy ste tu vyznavaci jedneho zanru a do toho ja nepatrim, takze asi si ten svoj 2,7 V6 (fakt ten motor chcem) obleciem do ineho typu. Mat coupe a pocuvat narazky na motor a u niektorych aky som debil to za to nestoji. Citovat
Jayman Odesláno 4. březen 2009 Odesláno 4. březen 2009 Narazis trosku na odpor hlavne kvuli tomu, ze coupe tu vsichni berou jako srdcovou zalezitost, nema plusy jako mala spotreba,velky kufr apod.,ale je skvele pro jizdni vlastnosti,zvuk,design....kazdy,kdo v nem trilitr ma si proste bude rikat svoje,protoze to je uplne o necem jinem,nez diesel... Hlavne,pokud chces auto na kazdodenni jezdeni,navic s docela velkym najezdem kilometru, tak spise sahni po nejake \"lodi/ jako 607,Omega atd. ,ktere jsou na to delane,po tolika kilometrech na ceskych silnicich budes mit na coupe s jeho nalazenim podvozku alespon treti tlumice.... Citovat
El-Chio Odesláno 4. březen 2009 Odesláno 4. březen 2009 Původně zaslal: El-Chio Urazka urcite nie, len neviem skratka ludia zo sedanmi ci SW skor dokazu nejak diskutavat. Ale tu je len jeden nazor 3.0 V6 a kto tvrdy ine nech si to tam da, ale nepatri medzi nas.... To iste ako niekto zboznuje, operu a niekto rock. A vy ste tu vyznavaci jedneho zanru a do toho ja nepatrim, takze asi si ten svoj 2,7 V6 (fakt ten motor chcem) obleciem do ineho typu. Mat coupe a pocuvat narazky na motor a u niektorych aky som debil to za to nestoji. A pozriet kedykolvek, sme skoro susedia a rad pokecam ci uz o carach, alebo aj inom .... Citovat
El-Chio Odesláno 4. březen 2009 Odesláno 4. březen 2009 Původně zaslal: Jayman Narazis trosku na odpor hlavne kvuli tomu, ze coupe tu vsichni berou jako srdcovou zalezitost, nema plusy jako mala spotreba,velky kufr apod.,ale je skvele pro jizdni vlastnosti,zvuk,design....kazdy,kdo v nem trilitr ma si proste bude rikat svoje,protoze to je uplne o necem jinem,nez diesel... Hlavne,pokud chces auto na kazdodenni jezdeni,navic s docela velkym najezdem kilometru, tak spise sahni po nejake \"lodi/ jako 607,Omega atd. ,ktere jsou na to delane,po tolika kilometrech na ceskych silnicich budes mit na coupe s jeho nalazenim podvozku alespon treti tlumice.... 607 je pre mna velke, potrebujem obcas aj zaparkovat a napr v Brne nemam garaz a je to problem hlavne v centre. A srdcova zalezitost, je pre mna kazde auto, bez toho co mu tlce pod kapotou, len mi vadi odsudzovanie niecoho na com este nikto z vas nejazdil Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.