Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Zdravim všecky 309káře. Chci se zeptat, jestli někdo víte v čem je rozdíl ve výkonu mezi verzí GTI 16V se 108kw a GTI 16V se 116kw? V čem je tam vlastně tech 8kw rozdílu?předem děkuji...:papa

Odesláno

Dle mého je 116kw verze starší a je to totožný motor (myslim XUDJ4), jako 108kw verze, která je novější a už měla řízenej katalizátor, kterej snížil výkon. Takže rozdíl bude asi i v ŘJ. Všechno asi kvůli snížení emisí ...

Jestli se pletu, tak mě někdo opravte, ale myslim, že to bude tak ... ;)

Odesláno
Původně zaslal: Neon

Dle mého je 116kw verze starší a je to totožný motor (myslim XUDJ4), jako 108kw verze, která je novější a už měla řízenej katalizátor, kterej snížil výkon. Takže rozdíl bude asi i v ŘJ. Všechno asi kvůli snížení emisí ...

Jestli se pletu, tak mě někdo opravte, ale myslim, že to bude tak ... ;)

Pravda!Ta slabší měla katalizátor,jinak je to úplně to samé
Odesláno

No tak to je lež jako věž!!! motor typu XU9J4 se vyráběl ve dvou variantách,a to 108KW(174Nm) kod DFW a 116kw(177N,) kod D6C...

Motory jsou od sebe rozlyšeny:

1)rozdílným kompresním poměrem(DFW 9,7/1,D6C 10,4/1)

2)jinou řídící jednotkou,,,DFW Bosch Motronic 0,33 a D6C Motronic 4.1 ML(U DFW zpětná kontrola a pořípadné korekce v tvorbě směsi pomocí signálu z Lamda sondy)

3)jiný typ vstřikovacích ventilů(na pohled nerozeznatelné,ale lisí se typovým číslem-vlastní zkušenost):grr

4)DFW ma kat+lamda

5)v service boxu jsou uvedený ji jiné odlišnosti,např.jiné kody pro objednání dělených,kluzných ložisek pro uložení klikovky,jiná čísla u ojničních ložisek,atd...bůh ví co ještě....přece jen jsouli tam vyšší tlaky-je možna i jinná zátěž na ty ložiska...ikdyž se zdá že 8kw není tolik....

O přídavnách předelavkach si myslím jediné:blbost!!!!!!!!!!8kw ani nepoznáš a 8kw a 3Nm točáku taky nee,,,a kdo ví jak na tom jsou ted ty naše motory??Místo 108kw třeba jen 100??bez brzdy nebo odzkoušení v jiném voze to proste nepoznaš..:)

Odesláno
Původně zaslal: Pája Rybišár

No tak to je lež jako věž!!! motor typu XU9J4 se vyráběl ve dvou variantách,a to 108KW(174Nm) kod DFW a 116kw(177N,) kod D6C...

Motory jsou od sebe rozlyšeny:

1)rozdílným kompresním poměrem(DFW 9,7/1,D6C 10,4/1)

2)jinou řídící jednotkou,,,DFW Bosch Motronic 0,33 a D6C Motronic 4.1 ML(U DFW zpětná kontrola a pořípadné korekce v tvorbě směsi pomocí signálu z Lamda sondy)

3)jiný typ vstřikovacích ventilů(na pohled nerozeznatelné,ale lisí se typovým číslem-vlastní zkušenost):grr

4)DFW ma kat+lamda

5)v service boxu jsou uvedený ji jiné odlišnosti,např.jiné kody pro objednání dělených,kluzných ložisek pro uložení klikovky,jiná čísla u ojničních ložisek,atd...bůh ví co ještě....přece jen jsouli tam vyšší tlaky-je možna i jinná zátěž na ty ložiska...ikdyž se zdá že 8kw není tolik....

O přídavnách předelavkach si myslím jediné:blbost!!!!!!!!!!8kw ani nepoznáš a 8kw a 3Nm točáku taky nee,,,a kdo ví jak na tom jsou ted ty naše motory??Místo 108kw třeba jen 100??bez brzdy nebo odzkoušení v jiném voze to proste nepoznaš..:)

Tak to se omlouvám,někde jsem slyšel že je rozdíl jen v katu:(Zase se potvrdilo jedna bába povídala:myslim

Odesláno

Aha hmm zajímavé iformace...dík...

ale stejnak mi nesedí to, že ty tvrdíš, že DFW má 174Nm a já sem snad všude viděl, že má 166Nm ale tak to je drobnost...a nechci tim zpochibňovat tvoje vědomosti:)třeby to bylo špatně napsaný...

A nevíte náhodou někdo, proč by mi to mohlo točit jen 6600 ot/min když to má točit 7400 ot/min? nemohlo by to mít nějakou spojitost s tím, že je ulomený snímač teploty oleje(:(přerdchozí majitel ho asi někde urazil:nevim) a Řj od něho nemá signíl?:myslim Nebo nenapadá vás ještě něco jiného?

[upravil dne 27/1/09 Vokys]

Odesláno

on ti omezovac \"cinka\" pri 6600ot/min, nebo se proste nevytoci vic?? a neni to palivem? ja kdyz jezdim na 95 tak mi to jde jen lehce pod 7000, kdyz naleju 98 tak jde k 7200 vic ne, pak uz to nema moc zdravej zvuk..

[upravil dne 27.1.09 jurash]

Odesláno

To on by se klidně ještě točil...prostě jedu sešlápnu pedál a motor točí jde pěkně do otáček má zdravej zvuk...a celkově je prostě v kondici...ale po dosažení otáček 6600 až 6700 to omezovač prostě zastaví a jak řikáš začne \"cinkat\"

A s tim palivem je to taky asi možné, když to řikáš... jezdim na 95 ale zase je mi to divné, že by to na to mělo nějaký vliv...každopádně to taky zkusim...:)

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...