Rambo1983 Odesláno 19. leden 2009 Odesláno 19. leden 2009 Ahojky všem. Nedávno jsme si pořídil 306tku z 95teho, která má benzínovej motor 1.4. Doela dost mně trápí spotřeba, protože se nemůžu dostat pod 8 litrů na 100 km. Je to normální, nebo mám závadu. Přijde mi, že mi zůstává docela dlouhou dobu zapnutej sitičovej okruh. Neví někdo jak by se dala spotřeba snížit. Jezdim teď opravdu lehkou nohou, ale na spotřebu to nema větší vliv. Měl jsem si asi koupit 1.6 co?Vim že už tady o tom byla řeč,ale nenašel jsem tady diskusi lidí se stejným motorem. Citovat
Béďa Odesláno 19. leden 2009 Odesláno 19. leden 2009 zalezi jaky trasy jezdis, jaky benzin beres, jestli mas cistej vzduchovej filtr atd. ja jsem se pod 8um s 1.6kou taky moc nedostaval, 1.4 na tom bude obdobne jen ten vykon je trosku mensi.. Citovat
Rambo1983 Odesláno 19. leden 2009 Autor Odesláno 19. leden 2009 Hele jezdim mezi Prahou a Decinem. Mel jsem 205 disel, kterou jsem honil jak nadmutou kozu a ta se nedostala nad 6litru. Myslel jsem, ze mam na motoru zavadu,ale jak vidim, tak je to asi normalni. Dam tam novej vzduchac a posteluju ventili. Potom se uvidi. Doufam, ze s prichodem tepla se spotreba trochu zmensi. Citovat
oni Odesláno 19. leden 2009 Odesláno 19. leden 2009 no ja jezdim turnov hradec,hradec pardubky a o vejkendu mezi vesnicema na chate a jezdim za 6,5 litru a to mam nalitano 200 tkm. Citovat
Rambo1983 Odesláno 19. leden 2009 Autor Odesláno 19. leden 2009 No jo,ale cim by to mohlo bejt, ze to mam tak zravy. Tatik mi porad tvrdil, ze mam moc tezkou nohu, ale uz jsem neco najezdil a sporive skutecne jezdit umim. Pomaly rozjezdy a tocim to tak do 3 tis maximalne. Citovat
oni Odesláno 19. leden 2009 Odesláno 19. leden 2009 neuraz se,ale pocitac tu spotrebu spravne? jinak jestli jezdis jak pises,jezdis stejne jako ja,tocim to i min! jak ti tady psali,filtry,palivak,vzduchac,kabely ke svickam,svicky taky udelaj hodne a kdyz vymenis olej a filtr taky tim nic nezkazis! jo a jeste velkou roli muze hrat lambda sonda. Citovat
Rambo1983 Odesláno 19. leden 2009 Autor Odesláno 19. leden 2009 No na lambdu mam podezreni taky. Uz mi to parkrat chciplo pri dojezdu a ted nedavno mi to dvakrat zaskubalo pri rozjezdu.Kolik Lambda muze stat??? Ja jsem na tom zatim moc veci nedelal. Jenom remeny, olej, filtr. Tenhle tejden koupim vzduchac. Tak uvidime. Hele a tenhle motor ma nejaky elektronicky rizeni nejakou vahou, nebo necim podobnym?Jinak spotrebu pocitamtak, ze natankuju plnou dokud nevycvakne pistole. Napisu si litry a ty potom vydelim najetejma kilometrama a vynasobim stem. Na tom asi neni co resit. Citovat
Guest Lubk0 Odesláno 19. leden 2009 Odesláno 19. leden 2009 Tak ja mam 1.4 ku tez, a da se na tom jezdit ruzne. Mimo mesto v te 90 - 100 km/h udelam pod 6 litru. Konretne kdyz sem to skousel, sem jel 100 vkou s 3ma lidma a vyslo mi na to na skoro 5.9 litru. Minulej rok sem byl na lyzich, jel sem dalnicu 140 km/h vkuse, dva lidi v aute, lyze a nejaky zavazadla + sem jezdil i mesto a vysledek byl na 1.4 cku celkem dobry, bylo to neco pod 7.5 litru. Jenze ted jezdim len mesto, v zimnym provozu sem na cca 11 litrech, bohuzel je to dano mou trasou, a stale poradne neohratym motorem... V lete jedu o 1 az 2 litre menej ... A lehkou nohu neznamena jezdit jen do 3 tisic otacek. Velkou ulohu tam hraji dojezdi a brzdeni motorem ku krizovatkam... Takisto pomale zrychlovani, tj je rozdil kdyz slapnes plnel plyn a pre 3 tisic otackami preradis, a je rozdil kdyz plyn len tak jemne pritlacis... Ja sem skousel par mesicu dozadu jezdit v meste se vsemi pravidly, velmi jemne rozjezdy, brzdeni motorem a podobne. A i v 80 percent mestskem provozu sem se dostal na cca 7 litru, co je celkem uctihodny... A porovnavat dieslovou 205 tku naozaj nejde 1.6 kou by si spotrebu mensi nemnel, mnel by si ji CCA rovnakou. Mne 1.4 ka vyhovuje, jeji vykon nevyuziju, vozi mne do prace, do baru, a do susedni dediny vzdalene 5 km... Sem tam jedeme na vylet, vse ostatni dalky jezdim uz jinym autem s dieslem Bohuzel u benzinovych maloobjemu nejde mit nejakou super spotrebu. Na firemnej fobii 1.2 HTP robim spotrebu vyssiu, ako na mojej 1.4 ke... Citovat
Rambo1983 Odesláno 20. leden 2009 Autor Odesláno 20. leden 2009 Jenze mne nejde do hlavy jedna vec. U myho mazlika je spotreba porad stejna. At jedu kudlu, nebo lang sam, porad stejna.Rozdil je tak pul litr. Disel je samozrejmne neco jinyho,ale ocekaval jsem spotrebu kolem 7l a ne skoro 9. Tak budu cekat na otepleni a doufat, ze se to zlepsi. Kupoval jste nekdo lambdasondu?Kolik to muze stat? Citovat
Guest Lubk0 Odesláno 20. leden 2009 Odesláno 20. leden 2009 Asi pred par tydni se to tu resilo, staci pouzit hledani U tviho peugeotu bych skusil lambdu proste odpojit, a vyskousel jaka je spotreba, pokud by byla rovnaka, tak vymenit lambdu. Pokud by byla vyssi, tak mas lambdu PRAVDEPODOBNE v poriadku. Zrovna u tveho motoru je odpojit ci vymenit lambdu brnkacka. Kdez vecsina aut ji ma ze spodu auta, ty ji mas hned jak zacina vyfukouve potruby jak otevres kufr auta, a je k ni luxusni pristup Citovat
Rambo1983 Odesláno 20. leden 2009 Autor Odesláno 20. leden 2009 Dneska az pojedu z prace zkusim lambdu teda odpojit a uvidime jestli se neco zmeni. Paklize je vadna, tak bych nemel poznat rozdil je to tak? Mate nekdo foto, kde to u ty 1,4 je? Nejsem neznalek,ale tohle je muj prvni benzinak. Citovat
Rambo1983 Odesláno 20. leden 2009 Autor Odesláno 20. leden 2009 Jeste mne napadla jedna vec. Mam trochu problem se startovanim. Je jedno, jestli je to studeny, nebo teply. Ale musim asi tak 3vteriny tocit starterem, aby to chytlo. Chyta Vam to kluci na prvni cvrknuti? Muze tohle bejt taky lambdou? Citovat
Guest Lubk0 Odesláno 20. leden 2009 Odesláno 20. leden 2009 Tohle startovani lambdou nebude. Lambda muze byt pokazena ruzne, muze byt iba odpalena, a tym padem nic nekontroluje, a auto zere vic, ale jede normalne. Pak ji muze sibat, a nakolko dava informace dale a podle ni se upravuje zmes, muze auto trhat atd. V tvem pripade vsetko jede v norme. Takze ji odpojis a bude se ty zvedne spotreba, nebo ne. Kdyz se nezvedne, je pravdepodobne lambda v haji. Pokud se zvedne, ze bude jeste vyssi, tak je lambda OK. Bojim se ze na tak kratke trase to proste nezisti. Najjednoduchsie je prist na rezervu, natankovat tam 8 litrov, a odpojit lambdu. A ist sa vozit dokial neprides na rezervu. Podla toho zistis ci spotreba ostala na cca 8litrech, tj ze si spravil 100 km, nebo spravis mene a spotreba se zevdla ... Citovat
Rambo1983 Odesláno 20. leden 2009 Autor Odesláno 20. leden 2009 udelam to jinak.Dneska dojedu na pumpu dotankuju do plne nadrze dokud nevypne pistole a pak odpojim lambdu a ujedu 100km, pak dotankuju zase a uvidime, kolik se tam vleze.Trochu se modlim, aby tam ta zavada byla a ja konecne na neco prisel. Citovat
dany913 Odesláno 20. leden 2009 Odesláno 20. leden 2009 no neviem aky mas typ motora ale ja mam KFX a mam lamdy 2. Jedna je v predu na kolene vyfuku a druha je za katalizatorem. Ja som ich menil sucasne prve v zadu a potom asi o polroka aj v predu. Lacna zalezitost to urcite nieje. Ale odpajat by som ich urcite neodpajal lebo ak je dobra tak ju iba doseres tym ze ju odpojis. Najlepsie spravis ked si ho das napichnut a tam ti zisti ako funguju lamdy ci su dobre. A aj vsetky chybi ti tam povie ake mas ked su. Citovat
PnR Odesláno 20. leden 2009 Odesláno 20. leden 2009 vobec sa mi nezda ze by 1.4 mala rovnaku spotrebu ako 1.8 kolko to ma kw? Citovat
oni Odesláno 20. leden 2009 Odesláno 20. leden 2009 no ja mam taky KFX ale 97 a mam lambdu jednu! Citovat
Rambo1983 Odesláno 20. leden 2009 Autor Odesláno 20. leden 2009 No nekkoukal jsem jeste na to,ale reknu vam o vikendu. Objednal jsem si vzduchovej filtr a jdu na serizeni ventilu. Ani nevim, ze na tohle auto lze diagnostikovat. asi zde musim pohledat a nejaky kablik a program sehnat. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.