Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zkusím to co si mi poradil,odpustit tu vodu a uvidíme.

Zase že by byli prorezlé trubky,to si myslim že ne,to on je takhle bych řekla v dobrym stavu.

Co se týká toho mechanickýho sytiče,nevim,to by zase nestartoval,ne?

Já se zase až tak v tom nevyznám i když v ty mechanici už taky nechápou,proč to takhle pomůže jen na 1den.

No zkusim první variantu,pak to ostatní.

Nejhorší je že už tak nemrzne a stejně to zlobí,tak mám strach že ani na jaře jezdit nebude.

Tak zatím moc díky.

Odesláno

No tak jsem opět zas tady,

tak žádná voda,jen krásně čistá nafta a nic,filtr úplně čistý.

Přemýšlím jestli třeba čerpadlo špatně nedává naftu?

Poradí někdo kde najdu čerpadlo?

Dá se nějak ozkoušet,jestli funguje?:myslim

Pak už jedině střiky nebo jsem i přemýšlela na svíčkách,

říkala jsem si kdyby byli špatný tak to nestartuje,ale

prej to taky může takhle dělat problémy.

Odesláno

No normální žhavící svíčky u nafty,ale

to zase kdyby byly sešlé,tak by asi nestartoval vůbec,ne?

Já už přemýšlim na všem.:myslim

Odesláno

Když se po ohřátí rozběhne, svíčkama to nejspíš nebude.

Prorezlé trubky - zažil jsem je u 309 z roku 89, mělo to najeto jen 150 tisíc. Udělala se malinká dírka na trubce v místě, kde to překrýval kousek hadice. Ale to nám tenkrát chcíplo a nešlo to natočit. Po napumpování ručně to naskočilo, jelo, ale po chvilce zase chcíplo.

Taky to může bejt těma starejma hadicema, který přiváděj naftu.

Mechanický sytič - do tělesa s termostatem je zašroubován takový váleček, od něj vede lanko k čerpadlu a to právě zařídí to, že při studeném motoru se lanko našponuje a dává čerpadlo víc naftu, po ohřátí se lanko uvolní a už to dává naftu normálně (je to díky bimetalu v tom válečku, dost často se to porouchá).

Takže třeba někdo to dá na max. na celou zimu, což ale po ohřátí není moc dobrý.

Třeba to bude nějaká blbost, jako ta trubka, hadice... Nebyla bys první, kdo z toho měl hrůzu, drahý servisy a pak to byla nějaká blbost.

Odesláno

Čerpadlo je ta ošklivá věc z který vedou čtyři trubky k vstřikům na motoru. Je to od prostředka trochu vlevo (když stojíš před autem a koukáš do motoru).

Jenže na čerpadle nic nevymyslíš, leda tam víc našponovat to lanko sytiče jak jsem psal výše a nebo zvýšit volnoběh posunutím lanka plynu. Abys mohla jezdit, než se problém vyřeší, to je jen nouzové řešení.

Odesláno

Děkuju moc za radu,

ještě jestli můžu poprosit,kde najdu ten sytič?:myslim

Ono by to možná mohlo být ono,že to lanko nejde jak má,

protože i to zahřejvání zlobí,hrozně dlouho trvá,než se auto rozehřeje aspoň na těch 70.

Otáčky bych řekla že jsou seřízený na maximum,protože jak se hne s otáčkama už to vytáčí motor.

Já si taky myslim,že to bude nějaká blbost,protože jinak je v pohodě,to by bylo znát i na tom zvuku motoru a auta.

Tak já to zítra vyzkouším i sytič a prohlídnu pořádně ty hadičky a dám vědět,četla jsem i jinde že s tim má víc lidí problémy,ale nikdo si neví rady a to maj novější Peugotky,tak jsem taky zvědavá co to nakonec bude.

Ještě prosím to info o místu toho sytiče.Tak zatim ještě jednou moc díky.

Odesláno

Snad je to pochopitelné, pro sytič - červené šipky, to s tím lakem plynu a dorazy jsem napsal navíc...

[upravil dne 25/1/2009 Marcel505]

post-0-14109604319473_thumb.jpg

Odesláno

Prostě za chodu motoru zkus pohnout sytičem na čerpadle jakoby k baterce - uvidíš, zvýší se otáčky.

Jestli funguje sytič správně poznáš dle toho, že u studeného motoru bude lanko napnuté a páčka úplně doprava (k baterce) a po ohřátí se lanko povolí a páčka bude vlevo (jako k expanzce chl.kap.).

Ta páčka má sice malý rozsah, ale jsou tam upravitelné dorazy, ale má to smysl upravit jen pokud sytič opravdu funguje - za studena nastavit aby motor běžel dobře a za tepla aby sytič moc nepřidával.

Odesláno

No já vim o jednom lanku,ale tim se přidává plyn,

ještě můžu se zeptat kde by mělo být to čerpadlo?

Pak už snad ten sytič najdu.

ono je to totiž trošku celé předělané:myslim

Ještě bude problém ho za chodu udržet,

ale to se nějak vymyslí.

Moc děkuju

Odesláno

Tak už jsem to pochopila,děkuju moc,

ten obrázek je perfektní návod.

Já to tam mám sice trošku jiný,ale to určitě najdu.

Tak zítra jdu na to.:)

Odesláno

Tak jsem opět tady,tak dneska jsem zkusila to co si mi poradil a možná jsem už přišla na to čím to bude,vyndala jsem ten váleček s palivovým filtrem a nafta nikde,když jsem zapumpovala vůbec netekla z té hadičky nafta,takže že by čerpadlo?:myslim

Když otočim klíčkem,má jít čerpadlo slyšet?

sytič asi bude vpořádku,lanko je naplé a páčka vpravo,nastavila jsem to na to aby víc přidával naftu,ale nepomohlo.Prostě tam vůbec nejde nafta,střiky taky vypadají o.k.,tak asi čepadlo?

Odesláno
Původně zaslal: fitiny

Tak jsem opět tady,tak dneska jsem zkusila to co si mi poradil a možná jsem už přišla na to čím to bude,vyndala jsem ten váleček s palivovým filtrem a nafta nikde,když jsem zapumpovala vůbec netekla z té hadičky nafta,takže že by čerpadlo?:myslim

Když otočim klíčkem,má jít čerpadlo slyšet?

sytič asi bude vpořádku,lanko je naplé a páčka vpravo,nastavila jsem to na to aby víc přidával naftu,ale nepomohlo.Prostě tam vůbec nejde nafta,střiky taky vypadají o.k.,tak asi čepadlo?

Asi takhle - když z toho tělesa filtru sundáš tu hadičku (při vypnutym motoru!) která vede do čerpadla, tak po zapumpování by měla stříkat z té trubičky nafta. Když ne hned ale až po chvíli (nejdříve půjde pumpování lehce pak těžce, protože nejdříve jde vzduch pak nafta), tak to znamená, že se nafta natahuje, takže padá (prostě je někde netěsnost a nafta po vypnutí motoru spadne).

To by tedy znamenalo buď zpuchřelé hadice a nebo prorezlou trubku.

Teď mě napadá jedna dost důležitá věc - to těleso filtru je v místech, kde se mění filtr utěsněno gumičkama - je důležitý je při výměně filtru vyměnit taky (jsou většinou součástí balení filtru) aby to správně těsnilo. Ale taky je tam správně dát a dobře utáhnout.

Pak je tu ale ještě jedna možnost - pokud to tedy chcípá, je možný, že to teda někde přisává vzduch, a to taky může být tím tělesem filtru - ten obal prý může mít mikrodírky a tím to může přisávat vzduch. Ale to je krajní případ.

Když otočíš klíčkem, nic to na čerpadle nemění. Čerpadlo funguje jen když běží motor, je mechanické.

Můj dojem je že to někde přisává naftu, prostě nějaká netěsnost, ale takhle to těžko posoudím, když to nevidím. Prostě si myslím, že to bude nějaká blbost.

Škoda že nejsi z Prahy. Ale i tak - zkusil bych to dát nějakýmu staršímu chlapíkovi, kterej tyhle auta zažil, třeba by na to přišel.

[upravil dne 26/1/2009 Marcel505]

[upravil dne 26/1/2009 Marcel505]

Odesláno

Tak jsem to udělala jak si mi radil,pumpovala,pumpovala asi půl hodiny a nic,takže asi to tam někde přisává vzduch,takže díky moc za radu,jsem zase o krok dál.Takže se podíváme na hadičky od nádrže.Tak si mi ušetřil 4tisíce za čerpadlo.Děkuju.

Tak teď už to nechám na opravářích,teď už by to snad pro ně neměl být problém,je to prostě mezi filtrem a nádrží.Tak já potom dám zase vědět.Díky za výdrž semnou.:)

Odesláno
Původně zaslal: fitiny

Tak jsem to udělala jak si mi radil,pumpovala,pumpovala asi půl hodiny a nic,takže asi to tam někde přisává vzduch,takže díky moc za radu,jsem zase o krok dál.Takže se podíváme na hadičky od nádrže.Tak si mi ušetřil 4tisíce za čerpadlo.Děkuju.

Tak teď už to nechám na opravářích,teď už by to snad pro ně neměl být problém,je to prostě mezi filtrem a nádrží.Tak já potom dám zase vědět.Díky za výdrž semnou.:)

Teď mě ještě něco napadlo!

Jak pumpuješ, tak to se děje díky membráně pod tím! A zažil jsem u tý 309 že ta membrána praskla, pak ti to hned nasaje vzduch a nejede to. Sehnat tu membránu dá trochu práce, origo stojí moc a je snad i s tím víčkem. Jenže to víčko je tam nasunutý a má ohlé packy, takže dost hrozí, že můžou packy upadnout a už to tam tak dobře neupevníš.

Tak se to radši mění celý, za starší ale funkční.

Stejně je mi to celý divný, když by ti to přisálo vzduch, tak by to prostě už nejelo. Ani po ohřátí by to nemohlo moc dobře běžet.

Každopádně ale, vyměnit ty trubky co ti vedou palivo a hadice okolo není na škodu, zvláště pokud to ještě nikdo neměnil a jsou tam ty původní hadice, který jsou určitě tvrdý jako bota.

Odesláno

No teď mi poradili,taky že by mohla být ta pumpa pryč,tak já nevím:myslim,tak zkusim ještě sehnat tu palivovou pumpu a pak vyměním ty trubky a hadičky a uvidíme.

Odesláno

No tak jsem tu znova,tak jsem dneska sundala hadičku z pumpy strčila do láhve s naftou a nastartovala a auto krásně frčelo,z hadiček od pumpy i čerpadla jde normálně pusou vytáhnout nafta,tak jsem jela koupit tu pumpu z palivového filtru,protože tam byla úplně vydřená ta guma pod víkem,zadělala a opět chcípá.A tak už v nouzi jsem vyndala pumpu a spojila hadičky od nádrže k čerpadlu a dala zatím mezi to plátýnko místo filtru,kapota sice stále při vyřazení klepe,ale nechcípá to a jede.Tak já už nevim.Zkusim znova rozebrat tu pumpu,jestli jsem jí dobře utěsnila,ale z obou stran nafta teče,ale přes tu pumpu s palivovým filtrem prostě nejde.Děkuji za jakýkoliv další nápad,jste výborný,dělám pokroky,lepší než v servisu,ale ještě to není ono.

Odesláno

Palivová pumpa - myslíš to těleso kde je palivový filtr a nahoře tlačítko na mechanické napumpování nafty? Předpokládám že máš tohle, že ještě nemáš takový ten černý balónek ve vedení nafty hadicí k čerpadlu. (Fotka motoru by bodla.)

Tohle těleso filtru musí být dobře utěsněné a to horní víčko dobře nasazené tak, aby membrána byla na těsno, nesmí to být netěsné.

To že to jde natáhnout pusou neznamená, že je to těsné. Při běhu motoru je nafta víc tahána (zbytek se vrací do nádrže) a tím se stane, že to hold někde přisaje vzduch.

Škoda že není někdo poblíž, aby pomohl. Třeba je to fakt prkotina na kterou by přišel hned.

Odesláno

Tak opět zdravím,tak dědeček už opravdu jezdí,tak jak má,

byla špatně smontovaná ta mechanická pumpa,je to přesně ta pumpa kde je palivový filtr,teď už je to dobrý,zase jezdí jako za mlada.Koupila jsem jí novou,vyšla mě na 325,-kč i s tim víkem,ale jak si psal opravdu byl problém jí sehnat,v Kelly jí neměli,ale máme tady speciální prodejnu na francouze a tam mají snad úplně všechno,což je hezký.:)

A ta hlavní chyba?v té pumpě je těsnění pod tim víkem a to bylo úplně rozdrcený a tim to přisávalo asi ten vzduch místo nafty.Opravdu taková blbost a auto nejede.Já fakt opravdu moc děkuju za všechny ty rady,moc mi to pomohlo,všechny ty postupy,fotka a vše a teď vim zase o svým dědečkovy víc.:mrk

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...