Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno
Původně zaslal: 306gti6

Ja jazdim na 195/40r17 a v tp mam 195/55r15,ale ked vydim fizlov tak sa vzdalujem!!:D ale teraz sa to budem snazit dat zapisat do tp zatial sa mi to nepodarilo:(:(

Tak pekna predstava. Pokial nemas ozaj moc moc dobreho znameho na pozicii, ktory taketo veci schvaluje, tak o 17 kach v TP na 306 ku mozes len snivat :(

Maji problem tam zapsat 15cky, ktere sou origo peugeotem homogolizovane... A ani neverim tomu, ze nektery policajt si to bude brat na triko a schvali na auto kolesa, ktere tam evidentne nepatri ... :(

K tym pojistovnam. Kamarat mnel rok a pul dozadu havariu na Renault Megane Classic, neni to ani ten nejnovejsi, ani ten stary, ten medzi ...

Dostal smyk, a naboural do vysokyho obrubniku. Ponicil si neco na predny naprave, myslim komplet rameno se vsim vsudy, koleso znicene, senzor airbagu a bagy mu vyleteli. Skoda v renault servisu byla 56 000 Sk ... Mal havarijny poistovnu, prisel pan poistovak. V TP mnel kola 15, na aute mal 16. (myslim ze to nebolo nic moc extra tuningovy, nakolko 16 ky na aute velikosti 406 sou 16 ky neni moc) . Odmeral mu najskor dezen a potom si vsimol pri detailnej kontrole ze rozmer nesedi. No a havarijka mu byla tak povedic k ho...

A este mu povedal, ze moze byt rad, ze nesposobil ziadnu skodu, lebo by mu ani zakonna nepomohla.

Takze je na kazdem z nas, ci tohle riziko podstoupi, nebo ne. Samozrejme, ze muzes spusobit nehodu, a nikto ty nic na to nepovi, ale muzes natrafit i na cloveka, co na to pozre, a pak to budou problemi :)

Na tvem miste bych jednoznacne najskor zobral od teho kamarada ten papier, alebo dal prefotit, udelal si den volna a jel bych to zistit. Skoc na inspetorat, ci im to bude stacit k zapisaniu kolies, ked nie skoc do peugeot a informuj sa , co k tomu treba ... Budes vedet na com si este pred kupou.

Odesláno
Tak pekna predstava. Pokial nemas ozaj moc moc dobreho znameho na pozicii, ktory taketo veci schvaluje, tak o 17 kach v TP na 306 ku mozes len snivat :(

Maji problem tam zapsat 15cky, ktere sou origo peugeotem homogolizovane... A ani neverim tomu, ze nektery policajt si to bude brat na triko a schvali na auto kolesa, ktere tam evidentne nepatri ... :(

K tym pojistovnam. Kamarat mnel rok a pul dozadu hav...

Asi to tak udělám :super

Odesláno
Původně zaslal: dolly1010

K tym pojistovnam. Kamarat mnel rok a pul dozadu hav...

Asi to tak udělám :super

Je to najlepsie. Mas istotu, takto kazdy pise nieco ine a ma ine skusenosti. Najlepsie ked si to s papierom vybavis ty...

Moja skusenost bola taka, ze na inspektorate pozadovali od peugeotu nejaky papier. Ked som sa tam prisiel pytat, tak najskor boli neochotny. Potom som im ukazal knizku peugot, ukazal som ze rozmer 15 je homologovany, a ze z inspektoratu ma poslali sem, aby ste mi to potvrdili.

Potom uz zacali byt normalnejsi, povedali ze potrebujem nejaky list s kol, a po preukazani, my vystavi nejaky homologacny papir, a s tym na inspektorat. To sa vydava bez poplatku...

Odesláno
Původně zaslal: Béďa

JohnyLBC: tak to ani omylem, vetsina 306tek ma 13\",14\".. 15\" jich zas tolik nema..

čoveče to by mě nenapadlo, kvuli čemu? liší se to podle motorů? že větší kola muzou mit jen silnejsi objemy?

Odesláno
Původně zaslal: JohnyLBC

čoveče to by mě nenapadlo, kvuli čemu? liší se to podle motorů? že větší kola muzou mit jen silnejsi objemy?

ano, podle motoru vetsinou.. treba u auta tvyho objemu to taky neni samozrejmost, treba Tommy306 mel 1.8i 16V ale rv.00 a mel tam 14ky, 15ky mu ale zapsali v Peugeotu.. Me na 1.6ku byvalou 15ky nepovolili a na GTi mam zase pouze 15ky, 14ky bych tam totiz ani nedostal..:)

Odesláno

Já měl pouze na jedný 306 povolený 15\" ,byla to 1.6 r.v.97 ( budiž jí země lehká ) a na těch ostatních třech co mám jsou max 14\" (1,8 r.v.94 , 1,6 r.v.95 a 1,6 r.v.97)

Odesláno

No ono je to jak se kdo dokaze pohadat.

15 ky kola proste musi jit na jakoukoli 306 ku zapsat. Dle prirucky pro uzivatele, nebo dle norem co byli pro 306 vydane, je 15 kove kolo 185x55 nebo 195x55 homologovane na auto, bez rozdilu motoru.

Vetsi objemy je maji zapsane pouze pro to, ze vetsi objem se vetsinou spajal s vetsi vybavou. Osobne sem nevidel napriklad 2.0 benzina po faceliftu bez klimy, nebo taky 1.8 cek je malo (samozrejme, existujou i vynimky, ale je ich zalozstne malo)

Kdo uz ma takovou vybavu, mal zvecsa i vetsi kola, nebo li rovno hliniky ...

Pro \"socka\" modely jako mam ja, teda neco jako 1.4 se snazilo o to, aby bylo auto na prodej co nejlevnejsi. Proto napriklad najit 1.4 ku s klimou je skor nahoda ako pravidlo ... Tym padem se tam davali i najmensi rozmery kol. A ty taky byli zapsane v TP kazech bez alternativ...

Ale k cemu to vsetko pisu je jen to, ze peugot nema vybrane typi 306 tek, ani je necleni podle objemu co se tyka homologizace koles. Kastle je rovnaka ci je to 2.0 XSI nebo 1.4 8V , toz kola tam vejdou ...

Ku kolem se vydava tipovy list. Taky nektery dovozci dokazou vydat typovi list na konkretni typ elektronu, a dokazou do nej zapsat ze je spusobili pro auto napriklad 306 od rv. do rv.

Ten by mneli vzit i na DI, ale kdyz ne, tak peugot na zaklade toho typoveho listu musi vydat prislusny dokal ktory na DI akceptuju.

Ono totiz v peugotu sou na to neni tak vstricny. Staci se jich optat, ze by si chtel u nich koupit origo 15 ky na 306 ku, ci ty daji povoleni. Stavim se ze tam uz problemi delat v zadnem pripade nebudou.

Kdyby to nepovolili, asi bych se primo obratil na nekoho, kdo ty autorizovany strediska ma na starosti, nech to skontroluje, nebo by sem zajel do jineho peugotu... V kazdem pripade to maji ale v kompetenci, a kedze dle norem to na 306 je mozne osadit, musi ty v tom vyhovet, pokud doneses jimi potrebne doklady...

• O 3 týdny později...
Odesláno

A nezapomente taky po zapsání(změně v TP) zajít na pojištovnu,at si udělají novou kopii TP,že tam mate změnu.Po nehodě by se sváma o tom že tam máte někdo něco dopsané už nikdo nebavil.Pojištovna dělala přece pojistku na auto od kterého mají v archivu kopii velkého TP!Pozor na to!

Odesláno

Ja jazdim v lete na R14 , a v technicaku mam zapisane len R13 , uz som raz za to pokutu dostal , 500SK , a teraz ked od februara na slovensku ma byt minimalna pokuta 60€ tak to uz je dost palka si myslim:( Snazil som to zapisanie do technicaku riesit cez policajtov, aj som pisal do peugeotu do Bratislavy ale nic som neporiesil. Vsade negativne odpovede. Este chcem skusit dalej otravovat peugeot v BA , napisem im ze som ochotny aj zaplatit a uvidim ako sa vyjadria. Aj som rozmyslal ze si zozeniem aj nejaky typovy list od vyrobcu elektronov ako spomynal LubkO ale kamos policajt mi povedal ze mi to nepomoze. tak uz neviem co mam robit :(

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...