Durko Odesláno 5. únor 2009 Odesláno 5. únor 2009 no pokial ja viem tak ABS je o trosku inom ako o adhezii.(samozrejme aj to ma vliv) ale co ja viem tak abs ma na kazdom kolese čidlo a to preto aby sa dosiahlo rovnomerné brzdenie ak sa jedno kolo zastaví a ostatné sa točia abs povolí tlak na stojacom kolese aby sa točilo. takže ak maš dobre brzdy a kolesá ti rovnako zaflekuju (naraz )nemusí ti zopnúť abs. na snehu je to iné tam možeš mať pod snehom aj lad tkže tam dochádz skor k tomu že ti ináč brzdia jednotlivé brzdy a abs to vyrovnáva Citovat
AnotherOne Odesláno 5. únor 2009 Odesláno 5. únor 2009 Původně zaslal: Durko no pokial ja viem tak ABS je o trosku inom ako o adhezii.(samozrejme aj to ma vliv) ale co ja viem tak abs ma na kazdom kolese čidlo a to preto aby sa dosiahlo rovnomerné brzdenie ak sa jedno kolo zastaví a ostatné sa točia abs povolí tlak na stojacom kolese aby sa točilo. takže ak maš dobre brzdy a kolesá ti rovnako zaflekuju (naraz )nemusí ti zopnúť abs. Taký prípad aby sa zastavili všetky 4 kolesá naraz prakticky nikdy nenastane. ABS reaguje oveľa skôr ako až pri zastavení kolesa. Neustále sa porovnávajú rýchlosti všetkých štyroch kolies pri brzdení a keď sa zistí, že jedno spomaľuje rýchlejšie alebo sa točí rýchlejšie ako ostatné zaúčinkuje ABS. [upravil dne 5.2.2009 AnotherOne] Citovat
Vertex Odesláno 5. únor 2009 Odesláno 5. únor 2009 Mě ABS funguje celkem normálně, na sněhu ho vyzkoušený nemám, v zimě auto nejezdí Citovat
Durko Odesláno 5. únor 2009 Odesláno 5. únor 2009 ja musím moje brzdy renovovať ale mne abs spínalo tak že mi blokovalo kolo prerušovane ale moje kotúče a doštičky je iná paródia ale jedno je fakt keby nebolo abs už by som auto asi nemal Původně zaslal: AnotherOne Původně zaslal: Durko no pokial ja viem tak ABS je o trosku inom ako o adhezii.(samozrejme aj to ma vliv) ale co ja viem tak abs ma na kazdom kolese čidlo a to preto aby sa dosiahlo rovnomerné brzdenie ak sa jedno kolo zastaví a ostatné sa točia abs povolí tlak na stojacom kolese aby sa točilo. takže ak maš dobre brzdy a kolesá ti rovnako zaflekuju (naraz )nemusí ti zopnúť abs. Taký prípad aby sa zastavili všetky 4 kolesá naraz prakticky nikdy nenastane. ABS reaguje oveľa skôr ako až pri zastavení kolesa. Neustále sa porovnávajú rýchlosti všetkých štyroch kolies pri brzdení a keď sa zistí, že jedno spomaľuje rýchlejšie alebo sa točí rýchlejšie ako ostatné zaúčinkuje ABS. [upravil dne 5.2.2009 AnotherOne] Citovat
AnotherOne Odesláno 5. únor 2009 Odesláno 5. únor 2009 Původně zaslal: Durko ja musím moje brzdy renovovať ale mne abs spínalo tak že mi blokovalo kolo prerušovane ale moje kotúče a doštičky je iná paródia ale jedno je fakt keby nebolo abs už by som auto asi nemal Původně zaslal: AnotherOne Původně zaslal: Durko no pokial ja viem tak ABS je o trosku inom ako o adhezii.(samozrejme aj to ma vliv) ale co ja viem tak abs ma na kazdom kolese čidlo a to preto aby sa dosiahlo rovnomerné brzdenie ak sa jedno kolo zastaví a ostatné sa točia abs povolí tlak na stojacom kolese aby sa točilo. takže ak maš dobre brzdy a kolesá ti rovnako zaflekuju (naraz )nemusí ti zopnúť abs. Taký prípad aby sa zastavili všetky 4 kolesá naraz prakticky nikdy nenastane. ABS reaguje oveľa skôr ako až pri zastavení kolesa. Neustále sa porovnávajú rýchlosti všetkých štyroch kolies pri brzdení a keď sa zistí, že jedno spomaľuje rýchlejšie alebo sa točí rýchlejšie ako ostatné zaúčinkuje ABS. [upravil dne 5.2.2009 AnotherOne] No áno ono to brzdí a povoľuje tlak cca 20x za sekundu. Citovat
miso605 Odesláno 5. únor 2009 Odesláno 5. únor 2009 no ja mam abs odpojene som zistil ked som dal dole kola tak tie kabliky od abs su povypajane,ale kontrolka mi nesvieti,ci tam nieje ziarovka,neviem,chystam sa tro pozapajat ked sa oteply a nejak to vystriekat kontaktolem a uvidime ci sa mi to podari spojazdnit,jazdim bes toho a vpohode sa to da. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.