punkac Odesláno 16. leden 2010 Odesláno 16. leden 2010 jinak na přidání nafty je na čerpadle nastavovací šroubek, zajištěnej barvou, někdy je \"zaplombovanej\" od chlapíka na emisích, já sám mám ptakto přidanou naftu a auto je svižnější a nemusel jsem nikde nic přibrušovat..... Citovat
Petrzet Odesláno 16. leden 2010 Odesláno 16. leden 2010 No to sme delali,ale porad se mi zda ze ve vyssich otackach (nevim v kolika,otackomer nejde) je motor takovy vlazny,liny,uz se mu nechce a pritom by jeste mel jit dal v zatahu,chybi mi ten nastup turba co byl s lukasem citit,tady to neni tak zretelne. Citovat
punkac Odesláno 16. leden 2010 Odesláno 16. leden 2010 ano, byl jsem to já, měl jsem možnost nahlédnout do el. schémat v programu autodata a tam bylo jasné propojení jednotky s autoklimou, proto jsem jí v autě nechal zapojenou jinak samozřejmě čerpadlu je na hovno je divný, že ti otáčkoměr nešel alespoň do 3000ot/min samozřejmě s osazenou jednotkou, při vyšším vytočením motoru otáčkoměr na 95% skape a probudí se až s novým nastartováním motoru Citovat
Petrzet Odesláno 16. leden 2010 Odesláno 16. leden 2010 No ja tu jednotku vyhodil jeste pred prvnim nastartovanim s boschem,mechos mi rek,ze je tam na hovno tak sla ven,muzu ji zajit znova zapojit,ale zas zacne svitit ecu,ale tam by melo stacit vyhodit zarovku,ne? Tedy pokud tam neni dioda. Citovat
punkac Odesláno 16. leden 2010 Odesláno 16. leden 2010 ano, žárovka šla do kytek jinak je jasný, že motor bude línější, ty lucasácký vstřikovače pracují s větším tlakem nafty (palivo se více rozprašuje, lepší hoření a tím výkon)než vstřikovače k boschi jinak přívod vzduchu je stejnej, ještě mě napadá odpojit egr, aby ti tam zbytečně do sání nešly spaliny z výfuku když je jednotka odpojená tak to stejně nehrozí, že by solenoid dal pokyn egr ventilu, ale samotnej egr může být zanešenej a a propouštět do sání, stačí odpojit a ucpat hadičku vedoucí z téčka od vývěvy a posilovače brzd a potom si z nějakýho plíšku (slabej nerez, mosaz či měĎ) udělat kolečko a vložit ho pod přírubu tý ocelový harmoniky hned na sání Citovat
Petrzet Odesláno 16. leden 2010 Odesláno 16. leden 2010 O tom sem taky uvazoval,z toho plechovyho pripojeni fouka jako prase,takze bych to zaslepil a bude klid. Kvuli tomu ze bosch dava mensi tlak paliva se prave pribrusuje ta tycinka v cerpadle,aby se zvedl tlak nafty ve vysich otackach ci co,jeste sem nemel cas to studovat.Pozdeji dam odkaz. Citovat
punkac Odesláno 16. leden 2010 Odesláno 16. leden 2010 jestli ti z toho fouká, tak maj radost ekologové, páč přepaluješ už jednou spálený ale místo čistýho vzduchu rveš do motoru saze hned bych to zaslepil, asi to vypadá, že egr ventil podchází protože správně se otevírá jen v jistém rozmezí otáček a otvírá se na popud jednotky přes solenoidovej ventil, kterej pustí podtlak od vývěvy do egru, ty ho máš pravděpodobně vlivem bordelu nedovřenej a aon ti furt propouští jinak odkaz sem můžeš dát hned.... Citovat
Petrzet Odesláno 16. leden 2010 Odesláno 16. leden 2010 odkaz je zde ale jeste sem to cele necet,je to sice na vw,ale je to bosch cerpadlo,takze to pujde i na nasem. Citovat
Petrzet Odesláno 16. leden 2010 Odesláno 16. leden 2010 Kdyz se divam na tenhle obrazek prevzany z dieselfora tak je z nej jasne,ze ta membrana potrebuje tlak k otevreni. [upravil dne 16/1/10 Petrzet] Citovat
Petrzet Odesláno 17. leden 2010 Odesláno 17. leden 2010 Tak panove,ted vam vyresim velice jednoduse otackomer. Zapojil sem zpet ridici jednotku,otackomer funguje jen do 3t otacek,tudiz me napadlo jen tak z prdele zapojit zpet el ovladani plynu,zaaretovat v pozici plny plyn a ejhle otackomer najednou jde do cervenych otacek a ani jednou nespadne Co vy zkuseni pezotaci na to??? Citovat
punkac Odesláno 17. leden 2010 Odesláno 17. leden 2010 když já tam mam už ten svuj a ten snímač plynu nemam na autě na jeho místě je vakuojem na tempomat hehehe Citovat
Petrzet Odesláno 17. leden 2010 Odesláno 17. leden 2010 Ja tempomat nepotrebuju,rodinne auto doma je Octava,tohle auti sem kupoval pro sebe na jezdeni do prace a tam nejezdim po dalnici tudiz tempomat nepotrebuju. Pisu o tom otackomeru hlavne pro ty kteri to jeste nemaj upravene nebo se chystaj menit lucas za bosch. Jeste musim dodat ze sem zaslepil egr a auto uz konecne jede tak jak ma,tudiz asi nebudu ani vrtat do toho cerpadla abych upravil davku paliva ve vyssich otackach.No uvidime,budu testovat. Citovat
Burisek Odesláno 17. leden 2010 Odesláno 17. leden 2010 Původně zaslal: Petrzet No ono to fungovat bude vzdy i kdyz to nezapojis,ale dava to stejne malo nafty,kolega nasel odkaz na nejakym jinym foru jak to upravit aby byl motor sviznejsi ve vysich otackach,prej se tam musi neco pribrousit,jeste sem nemel cas to studovat,ale casem na to dojde,dulezite je,ze ted pazout jede a nevyhazuje mi porad chybu jednotky ano funfgovat bude......,to máš recht ale jen jako obyč.diesel....,páč ti nepůjde turbo.....a nebude to tím,že to bude dávat málo nafty....,nafty tam půjde furt stejně,pokud mu trošku neubereš nebo nepřidáš.....,já to mám nastavené od doby co mi to seřizoval,a myslím že to jde slušně......,jinak ten otáčkoměr a ecu....,ano vyřešil jsi to relativně jednoduše než mi s Punkáčem,resp.Punkáč je mozkem celého projektu,ale zase mi oproti tobě máme diodový otáčkoměr kterej je velice efektivní ,a jde nám taky červěně.... že Kubo.... a i do červena....,jinak máš pravdu je to línější oproti Lucasovy....,ale to je holt mechanika,elektronika to řídí lépe a efektivněji,což jsem už zmiňoval,a to přibroušení....,no nevím ještě jsem na odkaz nekoukal,ale myslím si že princip bude stejnej,ale jiné čerpadlo.....,a vo tom to je..... .....btw. od doby co jsem to překuchal na Bosche,tak mi nijak nepřišlo že to má nějak menší výkon,jel furt dobře i bez zaslepeného EGRu,ten je mimo provoz od loňského srpna a do té doby jezdil jak víno,ale při rozjezdech byl Lucas živější to je pravda.... [upravil dne 17/1/10 Burisek] Citovat
punkac Odesláno 17. leden 2010 Odesláno 17. leden 2010 ty jo vidíš v jednoduchosti je síla, je pravda, že jsem ujetej na elektroniku ale takováhle blbost s tím snímačem plynu mě fakt nenapadla, gratuluji ti k zprovoznění otáčkoměru a je pravda že tu je dost lidí s tímto motorem a předělaným čerpadlem, kterým nejde otáčkoměr, to je rada pro ně!!! Doufám, že si to tu přečtou jinak jsem rád, že se nemusí nic převrtávat a tu lenost motoru jsi odstranil zaslepením egru Citovat
Burisek Odesláno 17. leden 2010 Odesláno 17. leden 2010 no tak jsem ten odkaz trošku pročetl.....,akorát nevím co chce Petrzet zvyšovat,když tam se zvyšuje ano TD ale 54KW a navíc jen 1.6tka.....,a taky tam dost často mluví o plnícím tlaku který může být destruktivní pro turbo,pokud to přeženeš.......,no nevím každémo co si přeje.....,ale aby jsi pak nesháněl nové turbo,navíc koncern VW má daleko širší možnosti úprav než nám dává Peugeot i když neříkám že to nejde.....,ale podle mě je to zbytečné, - toto jest můj názor,nic bych nevyndával,nic bych nebrousil......,pokud to funguje,nic neřeším ! - Citovat
Burisek Odesláno 17. leden 2010 Odesláno 17. leden 2010 jinak jsem rád, že se nemusí nic převrtávat a tu lenost motoru jsi odstranil zaslepením egru v tom případě mě Kubo ten EGR nefachčí,páč jsem jsem lenost na svém autě nezaznamenal po výměně čerpadla.....,akorát při těch rozjezdech to bylo zkraje horší jinak táhlo všech 110 kobylek jak má..... Citovat
Petrzet Odesláno 31. leden 2010 Odesláno 31. leden 2010 Tak sem vymenil puvodni lucas trysky za boshe (nemel sem klic) a je to znat,motor jde lip do otacek a lip startuje. Ale i na lucas trysky to jelo bezproblemu. Citovat
punkac Odesláno 31. leden 2010 Odesláno 31. leden 2010 nevyfotil by si mi prosím tu řídící trysku lucas? Citovat
Burisek Odesláno 31. leden 2010 Odesláno 31. leden 2010 na co to potřebuješ ?? to můžu taky.... Citovat
Petrzet Odesláno 31. leden 2010 Odesláno 31. leden 2010 Bohuzel se mi rozsypala,upad ten plast kolem trysky.Musel sem ji rozpulit abych ji vysrouboval,nemel sem tak dlouhy klic Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.