jan07 Odesláno 30. prosinec 2008 Odesláno 30. prosinec 2008 Zdravim vsechny. Predem se omluvam,ze jsem zalozil nove tema,ale uz si fakt nevim rady.Je to ohledne oleje,ktery me tece ven pres oddech na viku ventilu. Tak uz mam sve GTicko doma,silemblok motoru vymeneny-neni ani poznat ze je nastartovane:),razeni taky opravene,ale bohuzel s tim olejem si neporadili,porad se dere ven pres ten oddech.Tlaky ve valcich zmerane-pry dobre,vrchni vika na ventily vycistene,ruzne tesneni prekontrolovane,novy olej i filtr,byla zdelana vana a vycisteny pretlakovy ventil,olejove cerpado taky vycistene-dokonce na nem ubrali o nejaky zub,aby tam nebyl tak veliky tlak.Podle meraku se tlak snizil,pry to na volnobeh ukazuje neco pres 2AT a na seslapnuti plynu tak 4,5AT.Ale nic nepomohlo,jak kdyby tam ten tlak byl porad veliky nebo se neco ucpavalo a tlaci ho to porad nahoru. Nevija si rady,nevi kde maji hledat.Nechcou zbytecne rozdelavat cely motor a na nic nedojit.Jinak je ten motor ok,slape jak hodinky,tichy chyta hned.Treba je to nejaka blbost,cidlo spatne nebo tak,ale jen nato dojit:myslimAle snad zkouseli co se dalo. Jsem z toho cely vedle,nevim jestli to mam dat nekde rozebrat a verit ze nato dojdu a nebo to prodat nekomu kdo tom rozumi a vyhraje si s tim:nevim Citovat
kujon106 Odesláno 30. prosinec 2008 Odesláno 30. prosinec 2008 A to ti cáká skrzevá ten výdech do airboxu? Citovat
jan07 Odesláno 30. prosinec 2008 Autor Odesláno 30. prosinec 2008 ano ten vydech do sani,ale to uz mam odpojene,aby me to nenasavalo olej.Mam natom jen hadici a tece me to do nadobky. Citovat
MrChodny Odesláno 30. prosinec 2008 Odesláno 30. prosinec 2008 Je to zajimave, dela ti to i kdyz upustis olej treba do minima? Citovat
jan07 Odesláno 30. prosinec 2008 Autor Odesláno 30. prosinec 2008 to nevim,zatim jsem ho nezkousel odpustit. Citovat
Spiral Odesláno 30. prosinec 2008 Odesláno 30. prosinec 2008 neresil to tu nahodou uz nekdo nedavnooo??? Citovat
jan07 Odesláno 30. prosinec 2008 Autor Odesláno 30. prosinec 2008 to jsem byl asi ja:myslimMel jsem ho dlouho v servisu.Nevim co s tim?Jestli to treba za nejakou vyhodnu cenu prodat a ten si to pak da do kopy?Jinak je vsechno ok. Citovat
pastorek Odesláno 31. prosinec 2008 Odesláno 31. prosinec 2008 Niekto tu riešil takýto problém a bolo vo tesnením alebo víkom ventilov. Skús hľadanie. Citovat
jan07 Odesláno 31. prosinec 2008 Autor Odesláno 31. prosinec 2008 hledam,hledam...ale zatim jsem nic nenasel.Kdyby jste nahodou nekdo vedeli kde to je,nemohli by jste tu hodit odkaz?Byl bych moc vdecny:) Citovat
pastorek Odesláno 31. prosinec 2008 Odesláno 31. prosinec 2008 Tu je to. Je to pomerne dlhé ale mohlo by ti to pomôcť. Citovat
jan07 Odesláno 31. prosinec 2008 Autor Odesláno 31. prosinec 2008 tak jsem si to procetl a velice nic me nenapadlo.To viko ventilu i s temi kanalky jsme cistili jako prvni a nepomohlo to. Jestli se ten olej netlaci z vany nahoru bokem motoru,tou hadickou ktera vede z vika ventilu dole do vany vedle bloku motoru.A prave nad ni,na viku je ta dalsi dira-ten vydech.Tudiz ho to treba vytlaci z vany nahoru do vika a tam pak vyleti ven vydechem?Ale jak to zistit? A jeste neco.Vy,kteri mate udelane sportovni sani,mate vseci napojeny ten vydech do sani?Nemyslim ten na vrchu vika,ten jde myslim do skrtici klapky,ale ten z boku vika.Prave nevim jak je udelane origos sani,jak je to pozapojovane.Jestli tam pak nevznika blby tlak?Ale to je asi blbost,nekdo ten vydech mel myslim tady napojeny bokem a nedelalo mu to asi nic. Citovat
kujon106 Odesláno 31. prosinec 2008 Odesláno 31. prosinec 2008 Origo je to takhle (snad tam bude něco vidět, lepší nemam: Citovat
kujon106 Odesláno 31. prosinec 2008 Odesláno 31. prosinec 2008 Čiliž jestli ti to tak cáká, tak jedině tou ďourkou vpravo na tom hornim díle, nikudy jinudy to nende.. Citovat
jan07 Odesláno 31. prosinec 2008 Autor Odesláno 31. prosinec 2008 Ted jsem neco zkusil,co me poradil Vlado,ze mam udelat diru do vicka,kde se leje olej.Pry aby se tlak zmirnil.Tak jsem ho jen zdelal a jel bez nej.A bylo to tak na 90% lepsi,vydechem me olej nevytekl,samozrejme vikem jo,postrikalo me to trochu kapotu,ale s tim jsem pocital.Najel jsem tak cca 30km a i svizne,to vcera po 10km a olej tam uz byl vyteceny. Nevite jakou to ted muze mit souvislost,kdyz se sunda to vicko a vrchem to uz netece?Kde dal hledat chybu? Citovat
subin Odesláno 31. prosinec 2008 Odesláno 31. prosinec 2008 chybu bych tedy po všech akcích hledal v pístních kroužkách,tenhle motor bude oproti běžným mýt,asi větší kompresní tlaky a pokud jsou lehce netěsné(není možná ještě na závadu,ale běžné opotřebení)motor více \"dýchá\"Mohlo by pomoci přídavné zařízení pro oddech motoru,někde jsem to tu viděl i na fóru,ale jinak se dává běžně u závodních motorů(ty s tím mívají stejné problémy)jen nevím kde to bylo Citovat
jan07 Odesláno 1. leden 2009 Autor Odesláno 1. leden 2009 No a kdyby bych si nechal udelat ty krouzky,protoze tam ty tlaky byly myslim 12.5-10.4-10.6-12.8 a nepomohlo to?Co pak? Ono je mozne ze je to tema krouzkama,ja tam jednou vzal 100 oktanovy benzin plnu nadrz a pak to zacalo delat.Jestli tam nebyly nejake usazeniny,karbon kolem pistu a kolem krouzku a ten benzin to mohl uvolnit,ma preci lepsi spalovani.A ted to tak netesni a podfukuje to.A predtim,jeste jsem tam mel spatne tesneni na olejove merce a tama me to taky dychalo,a pri vyssi rychlosti i cakalo ven.A pak jsem tam dal nove,bylo to ok,vzal tam plnu toho benzinu a pak se to posralo:( Citovat
Black Joe Odesláno 1. leden 2009 Odesláno 1. leden 2009 Jo někdy je lepší to říct hned co jsi s autem dělal a po čem se to poškodilo. Zřejmě se uvolnil carbon a dostal se do kroužků , nebo jsou některé zapečené. Nedával jsi nějaké aditivum? S těmi kroužky jsem Ti to říkal již v minulé diskuzi. Tak se to už mohlo dávno udělat , pro mechanika to není až takový problém a mohli Ti to opravit i s tím silenblokem. Pokud do toho motoru půjdeš nech si udělat i rozvody ať to máš z krku. Lámat zuby na olej. pumpě to snad né , doufám že až se to opraví ,to nebude dělat problém. Citovat
Lentilka Odesláno 1. leden 2009 Odesláno 1. leden 2009 musím si dát tohle:xvul ale nevíte co je za těsnění pod rozvodama? mě chčije olej tama a nevím co objednat... v serviceboxu jsem to nenašel, nebo možná našel ale nevím že to je to ono... Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.