honver Odesláno 27. prosinec 2008 Odesláno 27. prosinec 2008 Měl bych dotaz, začalo mi pískat nějaké ložisko, ale nevím přesně co a kde. Dělá to pouze když se pomalinku rozjíždím či popojíždím - vyjíždím z garáže. Po nastartování na volnoběh nic, po sešlápnutí spojky nic, ale když se začnu pomalu rozjíždět začne dosti hlasitě pískat. Když sešlápnu spojku až dolů, přestane to. Nebo pokud se rozjedu rychle - rychle pustím spojku tak to nepískne. Řazení jde v pohodě. Dělá mi to pouze ráno když je auto studené. Když se zahřeje je vše ok. Vypadá to asi na nějaké ložisko, zatím s tím jezdím, ale budu muset uvažovat o opravě, tak abych věděl na kolik mě to přijde a hlavně zda s opravou spěchat, nebo to ještě pár týdnů vydrží. Citovat
Tomáš Odesláno 27. prosinec 2008 Odesláno 27. prosinec 2008 Ahoj a dela to jen kdyz se rozjizdis? Kdyz stojis bez spojky tak to nedela a se spojkou taky ne? Videl bych to spis na napinaci kladku drazkoveho remene. Jo a jakej je to motor Hdi? [upravil dne 12/27/08 Tomáš] Citovat
honver Odesláno 27. prosinec 2008 Autor Odesláno 27. prosinec 2008 p406 break r.v. 2000 new model motor 2.0 HDI 110 80kW, dělá to pouze když je chladno a jen při pomalém rozjezdu. Zařadím nic se neděje, když začnu pouštět spojku tak auto se pomalinku začne hýbat a v té chvíli to začne pískat - v pedálu cítím že zrovna zabírá spojka, když to píská tak vždycky sešlápnu spojku dolů, auto přestane táhnout - ale popojíždí dál a pískání ihned přestane. Pokud ale začnu spojku zase pouštět a auto se dostává do záběru zase to začne pískat. Většinou stačí 2 - 3 krát sešlápnout spojku a je už ticho, nebo nechat dlouho nastartované až se zahřeje a pak to taky nic nedělá. Na volnoběh to nedělá a když mám sešlápnutou spojku až dolů tak taky ne. Pouze když cítím že začíná zabírat Citovat
Tomáš Odesláno 27. prosinec 2008 Odesláno 27. prosinec 2008 Tak to bude napinaci kladka drazkoveho remene mel jsem to taky. Kladka je umistena kousek od alternatoru a napina jiz zminovany remen. Koupit a vymenit kladka je utahana;) Citovat
AnotherOne Odesláno 27. prosinec 2008 Odesláno 27. prosinec 2008 Robí to aj na voľnobeh keď stojíš a jemne ťukáš do plynu? Ak áno je to spojka resp. dvojhmotnostný zotrvačník. Citovat
honver Odesláno 27. prosinec 2008 Autor Odesláno 27. prosinec 2008 Na ten volnoběh nevím, to jsem nezkoušel. Když stojím v klidu tak to nedělá, ale vyzkouším to ťukání po plynu a ozvu se Citovat
honver Odesláno 27. prosinec 2008 Autor Odesláno 27. prosinec 2008 Původně zaslal: Tomáš Tak to bude napinaci kladka drazkoveho remene mel jsem to taky. Kladka je umistena kousek od alternatoru a napina jiz zminovany remen. Koupit a vymenit kladka je utahana;) Nejdříve zkusím to ťukání po plynu na volnoběh, pak se vrhnu na tu kladku, ale děkuji za jakýkoliv názor či pomoc Citovat
AnotherOne Odesláno 27. prosinec 2008 Odesláno 27. prosinec 2008 Kladke by na chvíľu mohlo pomôcť strieknuť WD, ale malo by byť počuť adkiaľ ten zvuk ide, či od kladky alebo z inokade. Citovat
honver Odesláno 27. prosinec 2008 Autor Odesláno 27. prosinec 2008 Tak jsem byl zkusit to klepání po plynu a vše v pohodě. Neudělalo to ani jednou, když jsem začal ale zabírat spojkou a jakoby popojíždět (držel jsem to na ruční brzdě) tak to hned začalo pískat, takže zítra zkusím to promazání kladky a uvidíme Citovat
Přema Odesláno 27. prosinec 2008 Odesláno 27. prosinec 2008 To spíš bude spojkové ložisko........:myslim:myslim Citovat
AnotherOne Odesláno 27. prosinec 2008 Odesláno 27. prosinec 2008 Původně zaslal: Přema To spíš bude spojkové ložisko........:myslim:myslim To by pískalo stále nie len pri zábere? Citovat
navaho Odesláno 27. prosinec 2008 Odesláno 27. prosinec 2008 to bude ta kladka jak psal Tomáš Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.