Peťas Odesláno 24. prosinec 2008 Odesláno 24. prosinec 2008 Chci se jen ujisti, občas mi slabě svítí kontrolka baterky, vetšinou při vyšších otáčkách zhasne, bude to altík nebo snad něco horšího?? Díky a pěkný Vánoce:papa Citovat
Edison Odesláno 24. prosinec 2008 Odesláno 24. prosinec 2008 Napnutí klíňáku, stav uhlíků, stav ložisek. Je to asi od jednoduššíko ke složitějšímu. Pak jsou další možnosti, ale to příště. Taky zkus změřit napětí na baterce při volnoběhu. Citovat
Peťas Odesláno 24. prosinec 2008 Autor Odesláno 24. prosinec 2008 Řemen jsem kontroloval, ten je o.k. Uhlíky, ložiska?? To je spíš na servis, na to si netroufám..prvně nechám změřit baterku a podle toho začnu řešit dál...díky za radu! Citovat
Edison Odesláno 24. prosinec 2008 Odesláno 24. prosinec 2008 Mluvím o napětí na baterce při volnoběhu. Uhlíky zvládneš, je to na modulu regulátoru na altiku na dvou šroubech. Jinak souvisej s tím kroužky v altiku, který by se kontrolovaly, případně nechaly stočit kdyby se dělala ložiska, nebo diody. Kdyby se šlo dovnitř altiku kvůli čemukoli, třeba kvůli diodám, tak bych nechal ty kroužky líznout a ložiska vyměnil automaticky. [upravil dne 24.12.2008 Edison] Citovat
MrVain Odesláno 24. prosinec 2008 Odesláno 24. prosinec 2008 Edison ma pravdu uhliky skontrolovať zvládneš povoliš dva šroby označene žltou a vybereš regulator kde su uhliky Citovat
MrVain Odesláno 24. prosinec 2008 Odesláno 24. prosinec 2008 takto vyzeraju dobre uhliky z alternatora Citovat
Peťas Odesláno 24. prosinec 2008 Autor Odesláno 24. prosinec 2008 Ajo vlastně, to už jsem na čemsi měnil, to zvládnu!! Koupím uhlíky a pokud to nepomůže budu postupovat podle Edisona. Snad to bude uhlíkama a do altíku se vůbec nebude muset....bylo to nejlepší!! Dám vědět jak jsem dopadl!! Dík za rady!! Citovat
Peťas Odesláno 24. prosinec 2008 Autor Odesláno 24. prosinec 2008 http://obchod.autokelly.cz/imageview.aspx?ImageName=FB_17200.jpg&Type=Big&Title=FB_17200.jpg je to ono co potřebuju?? Citovat
Edison Odesláno 24. prosinec 2008 Odesláno 24. prosinec 2008 Zkontroluj to dřív, než je koupíš. :-) Jinak na feldě mi sjetý uhliky měnili i s regulátorem. Ještě jedno upzornění... pozor, abys šrouby neutrhl, takže při zpětné montáži je namaž. Citovat
Peťas Odesláno 24. prosinec 2008 Autor Odesláno 24. prosinec 2008 Jasný, hned zítra na to kouknu a třeba je vyfotím a dám sem!! Citovat
Peťas Odesláno 24. prosinec 2008 Autor Odesláno 24. prosinec 2008 Ted jsem na to byl koukat a je tam nějakej deklík zezadu na tom altíku a vůbec to nevypadá tak jak na té fotce co jste sem dali, navíc je tam u té 806ky úplně hroznej přístup... Citovat
Edison Odesláno 24. prosinec 2008 Odesláno 24. prosinec 2008 Oki.... Důležitý je kromě délky stav dosedacích ploch. To Ti napoví jaký je přítlak, jestli nedrhnou v komorách, v jakém stavu jsou kroužky... Citovat
MrVain Odesláno 24. prosinec 2008 Odesláno 24. prosinec 2008 Původně zaslal: Peťas Ted jsem na to byl koukat a je tam nějakej deklík zezadu na tom altíku a vůbec to nevypadá tak jak na té fotce co jste sem dali, navíc je tam u té 806ky úplně hroznej přístup... foto nenií z Peugeota je to iba pre predstavu do čoho ideš Citovat
Guest servisman Odesláno 24. prosinec 2008 Odesláno 24. prosinec 2008 když tak tu je repase alternátoru VALEO http://www.xantiaclub.cz/view.php?nazevclanku=repase-alternatoru-valeo&cisloclanku=2005032501 Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.