Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím Vás všechny mám takovej menší problém s ukazatelem teploty na přístrojovce. Nevyleze mi víc jak na 75C(drží to na 70-75), mám vyměněnej termostat kteréj otvírá při 89C, auto se normálně ohřeje. A chtěl jsem se zeptat čím by to mohlo být někde jsem se tady dočetl že by to mohlo dělat teplotní čidlo? V knížce Jak na to bylo psáno že teplotní čidlo by mělo být nalevo u bloku s modrým konektorem. Nevím jestli jde přímo do řídící jednotky nebo přímo na ukazatel. Díky moc za jakoukoliv odpověd.

Mám 306 rv. 98 1,8 16V s klimatizací(manuální jen takovýto tlačítko na středním panelu).

Odesláno

no ja mam 1.4 ale to cidlo nad termostatem ma zeleny konektor a ten ti teplotu neukazuje snima ju len pre riadicu jednotku na budiky ti ide take iste z modrym konektorem ktore si uz asi nasiel je na lavej strane bloku. Tak ako si sa docital v knihe

Odesláno

Já mám na boku hlavy modrý čidlo (ne na mojí hlavě:D), jinak koukám že co verze 306 tak je to všude asi trošku jiný, podle mě jak se tady výše píše tak já potřebuju vyměnit jen čidlo s modrým konektorem na levý straně bloku, protože je to vlastně termistor a s rostoucí teplotou roste i jeho odpor tím pádem jím protýká menší proud a mění se výchylka na palubovce, v případě že to čidlo jde přímo na palubovku(mimo ECU)????? To modrý by teda mělo sloužit jen pro ukazatel na palubovce doufám:myslim

Peugeot 306 1,8 16V

Odesláno

no na chladici mas to cidlo na to aby sa ti zapla vrtula na chladenie pri vysokej teplote. A pokial ide o to zelene a modre. Tak ja to mam tak zelene som menil asi v pondelok.Je na snimanie teploty motora a dava signal iba do riadiacej jednotky ta ti upravuje smes podla teploty. a modre ti dava signal len na pristrojovku do budikov. Ked ti odijde zelene to zistis podla toho ze mas vysie otacky volnobehu ako zvycajne lebo sa ti nebude vypinat sitic.

Odesláno

no normalne to neni, u zohriateho motoru by mali byt asi 850-950. Pokial mas el. vstrkovanie tak ti odislo nejake cidlo. But na teplotu alebo lamda sonda no je toho vela na otacky musis si pozriet do knihy co presne a zistit preco je totak. Tym mas urcite aj vyssiu spotrebu.

Odesláno
Původně zaslal: jack 306

a na chladiči ten velký modrý se žlutým kroužkem to je co?

Ospravedlňujem sa za dezinformáciu. Pomýlilo ma že máš klímu. Tie čidlá právne napísal dany913. Pozeral som to v schémach a je to tak ako uviedol. To chladiči spína vetráky.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...