Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno
Původně zaslal: karel307

Tak díky za rady, tažné je na místě (z vrakáče za 1.200,-), jen jsem koukal na tu krásnou zásuvku s pomocným kontaktem - snad blokace couvacího asistentu, či co. Ještě STK a magistrát - snad to bude v poho...

jestli myslíš ten kontakt co se sepne nebo rozepne (ted nevím) po zastrčení zástrčky do zásuvky tak to je na mlhovku

Odesláno
Původně zaslal: karel307

Jojo, kontakt je funkční při zastrčení zásuvky, ale já ji zapojil bez něj, je to pro mě jen zajímavost, kterou jsem ještě neviděl...:super

je to na to když zapneš mlhovku a máš vozejk tak ti svítí mlhovka jen na voze´jku a ne na autě.

• O 3 týdny později...
Odesláno

Tak, ve středu mi tažné konečně zapsali do TP. Na jedné STK mi borec do protokolu o evid. prohl. napsal, že nelze určit, zda je tažné určené pro tento model, protože není typový list a když jsem rozvedl diskusi, tak machroval, že to mrskne na Lagunu a nepoznám to, a výrobních štítku s lvíčkem prý sežene plnou kapsu. (Bylo to ve Slavkově u Brna - vlastně se divím, že jsem tam zase jel, protože lehké problémy jsem tam měl vícekrát). Tak jsem zajel v Brně do první STK, kterou mám poblíž zaměstnání (AZ servis, Kulkova), s nikým se tam neznám a pán do protokolu napsal, že montáž a zapojení odpovídá .......... A to už mi na registru vozidel bez problému ten stejný technik uznal. Pokud není typový list, tak je lepší mít aspoň k dispozici TP vozu, ze kterého tažné pochází. Ale jsem spokojený, vyšlo mě na 1.800,-Kč.

• O 1 měsíc později...
Odesláno

Kolegové!Mám konektory Can Can,tudíž je nutná již zmiňovaná krabička(jakási řídící jednotka).Kam přijde připojit,kde je k ní nějaký protikus....Děkuji!!!

Odesláno

Mě ji namontovali za LP světlo a trochu překáží při výměně potkávací H7. Protikus tam podle mne žádný nebyl, kabely připojili nevím kam, někam pod světlo.

[upravil dne 13.3.09 Velickin]

post-0-14109605281643_thumb.jpg

Odesláno

Ještě dotaz!Při montaži samotného závěsu je nutné sundávat nárazník,nebo se jednoduše přimontuje na předem(od výrobce)připravené díry,nebo je namontování doma svépomocí nějak jinak složité!!!Nemyslím tím elektroinstalaci.

Odesláno

Nedávno jsem tažné montoval, sundané z 307-my na vrakáči, a šlo tam bez demontáže nárazníku. Jen bylo potřeba odšroubovat , myslím, 3 plastové pásky od nárazníku přišroubované ke kastli. Pak jsem ho nasunul nad výfuk, atd...

• O 2 týdny později...
Odesláno

Tak tažné je na místě,cena celkem(vše koupeno nové) 4600kč,montoval jsem si ho sám,el. zapojení mi dělal oficiálně elektrikář-mám multiplex can-can,přesto u mého auta je zapojení přímo na konektory světel a nebyla potřeba žádná řídící jednotka,či jakákoli jiná další elektronika a všefunguje perfektně-viz diskuze výše.Proto pokud někdo budete toto zapojení řešit příště a mimo servis Peugeot,je asi dobré u každého jednotlivého auta přímá konzultace sněkým kdo tomu rozumí a dovede auto proměřit......Typový list mi potvrdil kamarád,takže úplná spokojenost.

• O 2 měsíce později...
Odesláno
Původně zaslal: jaturn

Tak tažné je na místě,cena celkem(vše koupeno nové) 4600kč,montoval jsem si ho sám,el. zapojení mi dělal oficiálně elektrikář-mám multiplex can-can,přesto u mého auta je zapojení přímo na konektory světel a nebyla potřeba žádná řídící jednotka,či jakákoli jiná další elektronika a všefunguje perfektně-viz diskuze výše.Proto pokud někdo budete toto zapojení řešit příště a mimo servis Peugeot,je asi dobré u každého jednotlivého auta přímá konzultace sněkým kdo tomu rozumí a dovede auto proměřit......Typový list mi potvrdil kamarád,takže úplná spokojenost.

Mohl by si trochu podrobněji popsat, jak máš kabeláž připojenou na světla. Případně udělat nějaké foto. Právě se totiž chystám dávat tažné na auto, takže bych uvítal rady. Mám taky pouze jednoduchou kabeláž.

Odesláno

Zdarec. Dopručuji nepoužívat prořezávací svorky a raději drátky odizolovat a napájet a potom zaizolovat. Po zapojení svorkami spoj nebyl dokonalý a nesvítil mi např. blinkr a mlhovka. Teď vše v pohodě.

Odesláno

Dobrý den,

Jsem rozhodnut nechat si namontovat odnímatelné tažné zařízení. Zvažuji mezi značkami Brink a Westfalia. Máte někdo zkušenost které je lepší?

Jinak mám rozvod CAN/VAN (takže zapojení bez řídící jednotky) a ještě zvažuji zda si nemám nechat udělat 13 pin - jsem vlastníkem karavanu.

• O 3 roky později...
Odesláno

Ahoj,

chci si také namontovat tažné a prosím o zjištění typu elektroinstalace podle VIN VF33ENFUB83377070.

Předem díky :papa

[upravil dne 14/8/12 20:17 od Petras2]

• O 11 měsíců později...
Odesláno
:myslim Kable se dají protáhnout gumovou průchodkou. Je schovaná vzadu na podlaze pod světlem. Je to pěkně vidět i zespodu auta. Já už tam mám protaženou parkovací kameru. :papa

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...