Guest puce Odesláno 9. prosinec 2008 Odesláno 9. prosinec 2008 Protože jsem do MP3 blázen a už mně fakt nebavilo furt přepalovat do changeru CDčka, nechal jsem si namontovat originál MP3 USB BOX v místním Peugeot servisu. Cena 3596 za box a 838 za práci + DPH (nebýt to \"firmaauto\" tak do toho nejdu) protože za 5 tis to toho až tolik neumí. Výhodou je, že se dá ovládat skrze RT3ku hlasitost, volba adresářů i skladeb. To je ale co se týče výhod vše! Nevýhod je více: 1) Neukazuje to na displeji ID tagy (zapomeňte ne vyhledání podle názvu čehokoliv) - jen pořadí 1-99 2) Musíte na USB klíči mít jakoby emulovaný changer (tzn. 6 adresářů a v každém z nich max 99 songů). Zapomeňte na podadresáře!!! 3) Jakmile nedodržíte bod 2, tak v případě, že dáte míň hlavních adresářů do rootu USBčka, tak Vám to samo vytvoří jakési virtuální adresáře s tím co je na klíčence, pěkně podle abecedy a pokud budete přehrávat z těchto adresářů, vždy po nastartování od první písničky (opruz) Pokud použijete jakékoliv podadresáře, tak je zase podle abecedy vytáhne do celkového počtu 6 a zbytek nasype do toho posledního bez ladu a skladu. 4) Pokud dodržíte vše poskládáno do 6 adresářů s max 99 písničkami, tak se to chová jakoby jste měli v changeru 6 CDček a bude hrát vždy tam kde jste ho vypnuli... Takže pokud někomu není líto peněz a času, kdy si musíte připravit, seřadit, pojmenovat mp3 do USBčka tak, aby se to nechovalo divně, tak to funguje. Pro ty ostatní si myslím že je jednodušším řešením tohle: http://www.e-conrad.cz/adapter-line-in-35-jack-na-mini-iso+dp49045/ co se řešilo v tomhle tématu Citovat
Přema Odesláno 9. prosinec 2008 Odesláno 9. prosinec 2008 Přesně tohle od conradu mám akorát mi tu funkci na rádiu museli povolit, jinak ale spokojenost........ Citovat
nanux Odesláno 9. prosinec 2008 Odesláno 9. prosinec 2008 Přémo popiš to trochu, už jsem tu taky jednou řešil připojení iPodu, ale nějak to uslo... Jak tedy tenhle kabel bude fungovat? Citovat
Přema Odesláno 9. prosinec 2008 Odesláno 9. prosinec 2008 Původně zaslal: nanux Přémo popiš to trochu, už jsem tu taky jednou řešil připojení iPodu, ale nějak to uslo... Jak tedy tenhle kabel bude fungovat? Připojíš na to MP3 nebo ipod ale budeš muset vše ovládat na MP3 nebo ipodu,na rádiu si přes SOURCE přepneš na AUX a tím pádem rádio bude přijímat signál z toho kabelu....hlasitost a výšky basy atd. samo že na rádiu ale písničky,alba to vše na MP3 nebo ipod. ani názvy písniček či alb se nezobrazí na rádiu...... Citovat
nanux Odesláno 9. prosinec 2008 Odesláno 9. prosinec 2008 Dík, ještě dotaz, ten kabel se napojuje do rádia asi zezadu, co? A přijdu o changer? Citovat
lojza Odesláno 9. prosinec 2008 Odesláno 9. prosinec 2008 Mám ho také namonotvaný a musím přiznat že ovládání je trošku hektické.Počet písníček není omezen na 99.pokud jich tam máš víc,počítání se rojede od znovu.Např pokud tam je 125 písníček tal to ukazuje 1/99 až se dostaneš ke stovce tak to ukazuje 1/24.Procházet složkama jde dvěma způsoby. Jeden způsob je jak říkáš přes 6 disků(složek). 2. způsob je že podržíš na dvě vteřiny tlačitko PTY a najdeš položku Documenty a tu potvrdíš OK. Pakzmáčkneš předvolbu na rádiu 1 a dostaneš se do sležek kterýma procházíš pomocí ovladače pod volantem. Pokud chceš vidět co Ti hraje a zmačkneš 2. Citovat
Přema Odesláno 9. prosinec 2008 Odesláno 9. prosinec 2008 Původně zaslal: nanux Dík, ještě dotaz, ten kabel se napojuje do rádia asi zezadu, co? A přijdu o changer? Ano zezadu a asi příjdeš o changer........ Citovat
Matuska Odesláno 11. prosinec 2008 Odesláno 11. prosinec 2008 Já jsem si koupil mp3 přehrávač s vysílačem a autonabíječkou (Evolve ra 900 Kč s poštovným). Komfort není takový, protože to na rádiu vyladím jako normální stanici a o ostatní se musím postarat v nastavení přehrávače. Ale zůstal mi CD changer a ten potřebuju pro muziku, kterou jsem v mp3 ještě nenašel ke stažení (klasickou). A za tu cenu......... Citovat
Ferin007 Odesláno 11. prosinec 2008 Odesláno 11. prosinec 2008 Ale zůstal mi CD changer a ten potřebuju pro muziku, kterou jsem v mp3 ještě nenašel ke stažení (klasickou). A za tu cenu......... Konverze do MP3 je to nejmenší. Citovat
Matuska Odesláno 11. prosinec 2008 Odesláno 11. prosinec 2008 Původně zaslal: Ferin007 Ale zůstal mi CD changer a ten potřebuju pro muziku, kterou jsem v mp3 ještě nenašel ke stažení (klasickou). A za tu cenu......... Konverze do MP3 je to nejmenší. A konverze z čeho? Z cédéčka? No tak když už mám cédo, proč bych ho konvertoval? Citovat
Ferin007 Odesláno 11. prosinec 2008 Odesláno 11. prosinec 2008 Argumentuješ tím, že musíš mít měnič, pač se ti nepodařilo stáhnout MP3. Ale zkonvertovat to z céda je daleko jednodušší, než to odněkud stahovat. Toť celý, nic víc, nic míň. Citovat
Matuska Odesláno 11. prosinec 2008 Odesláno 11. prosinec 2008 Ale pak je jedinou výhodou komprimace mp3 proti tracku. A to mě zas tak nebere. Mě spíš vadí, kolik za tu muziku musím platit, když to kupuju oficiálně. Proto uvažuju o stahování v mp3. A to je u klasické hudby problém. Citovat
Matuska Odesláno 11. prosinec 2008 Odesláno 11. prosinec 2008 Ale ten mp3 přehrávač je fakt dobrý, i když to je Čína. Jen při režimu vysílání to dost čerpá baterku, takže ta dobíječka do auta je nezbytná. Samozřejmě to je proti klasickému USB rozhraní nouzovka, ale počkám si na zlevnění (bude-li jaké), protože 5 tis. za to nedám Citovat
Ferin007 Odesláno 11. prosinec 2008 Odesláno 11. prosinec 2008 Původně zaslal: Matuska Ale ten mp3 přehrávač je fakt dobrý, i když to je Čína. Jen při režimu vysílání to dost čerpá baterku, takže ta dobíječka do auta je nezbytná. Samozřejmě to je proti klasickému USB rozhraní nouzovka, ale počkám si na zlevnění (bude-li jaké), protože 5 tis. za to nedám Kdes to kupoval? Nemáš na to nějakej odkaz nebo přesnej název? Kvalita zvuku (hlavně hlasitost) je lepčí, než když se to kabelama připojí přes AUX v příruční schránce? Já to tak praktikuju, ale hlavně u \"kecaček\" je problém s tou hlasitostí. Potlesk je nahlas a mluvení pomalu neslyšet. To, že se to nedá ovládat přes ovládání rádia, mi až tak nevadí, na to mám na štreky spolujezdkyni-dýdžejku (bývalou navigátorku). Citovat
Matuska Odesláno 12. prosinec 2008 Odesláno 12. prosinec 2008 Tady to je: http://www.cybex.cz/Audio-Video/MP3-MP4-prehravace/Evolve-Dream-2GB-FM-radio-video/produkt=8300584/kategorie=17313/ Kvalitu mezi propojením přes AUX nemohu posoudit, protože ho nemám:mad:. Podle testu v Autosalonu na TV PRIMA je to lepší, než přes AUX. [upravil dne 12.12.2008 Matuska] Citovat
Ferin007 Odesláno 12. prosinec 2008 Odesláno 12. prosinec 2008 Víš určitě, že je to toto?? To vypadá na klasickej MP3/MP4 přehrávač, o žádným vysílači tam nepíšou. Neměl to být spíš \"MP3 EVOLVE Fusion FM vysilac\" http://www.cybex.cz/Audio-Video/MP3-MP4-prehravace/Evolve-Fusion-FM-vysilac/produkt=8311201/kategorie=17505/ ?? Citovat
Matuska Odesláno 17. prosinec 2008 Odesláno 17. prosinec 2008 Je to přesně tento: http://www.evolve.cz/?nix=produkty&kategorie=0&start=0&id_zbozi=35 V popisu je FM bysílač uvedený. Omlouvám se za drpbný přehmat. I ta cena je trošku vyšší (přišlo mi toho víc najednou a tak jsem opsal cenu z toho linku), ale pořád to ujde. [upravil dne 17.12.2008 Matuska] [upravil dne 17.12.2008 Matuska] Citovat
Milhaus65 Odesláno 1. leden 2009 Odesláno 1. leden 2009 Tak jsem si taky dal USB BOX. Dle rad tady popsaných, jsem dodržel max. 6 adresářů , v každém od 40 do 99 songů, víc ne. FUnguje mi to tak, že když zmáčknu č. disku=adr 1-5 tak to hraje písničky jen z toho, pokud vyberu 6, tak je tam adr. 6 + k tomu zamíchá obsah 1-5. Jede Vám to taky tak ? CO se stane když nechám adr 6 prázdný, nebo nahraju jen 5 adr ? Další dotaz, pokud zapnu fukci RDM - náhodně tak to samo po pár písničkách přestne míchat a RDM se ztratí, je to normální ? Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.