Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

MP3 USB/IPOD box moje zkušenosti

Recommended Posts

Odesláno

Protože jsem do MP3 blázen a už mně fakt nebavilo furt přepalovat do changeru CDčka, nechal jsem si namontovat originál MP3 USB BOX v místním Peugeot servisu.

Cena 3596 za box a 838 za práci + DPH (nebýt to \"firmaauto\" tak do toho nejdu) protože za 5 tis to toho až tolik neumí.

Výhodou je, že se dá ovládat skrze RT3ku hlasitost, volba adresářů i skladeb. To je ale co se týče výhod vše!

Nevýhod je více:

1) Neukazuje to na displeji ID tagy (zapomeňte ne vyhledání podle názvu čehokoliv) - jen pořadí 1-99

2) Musíte na USB klíči mít jakoby emulovaný changer (tzn. 6 adresářů a v každém z nich max 99 songů). Zapomeňte na podadresáře!!!

3) Jakmile nedodržíte bod 2, tak v případě, že dáte míň hlavních adresářů do rootu USBčka, tak Vám to samo vytvoří jakési virtuální adresáře s tím co je na klíčence, pěkně podle abecedy a pokud budete přehrávat z těchto adresářů, vždy po nastartování od první písničky (opruz)

Pokud použijete jakékoliv podadresáře, tak je zase podle abecedy vytáhne do celkového počtu 6 a zbytek nasype do toho posledního bez ladu a skladu.

4) Pokud dodržíte vše poskládáno do 6 adresářů s max 99 písničkami, tak se to chová jakoby jste měli v changeru 6 CDček a bude hrát vždy tam kde jste ho vypnuli...

Takže pokud někomu není líto peněz a času, kdy si musíte připravit, seřadit, pojmenovat mp3 do USBčka tak, aby se to nechovalo divně, tak to funguje.

Pro ty ostatní si myslím že je jednodušším řešením tohle:

http://www.e-conrad.cz/adapter-line-in-35-jack-na-mini-iso+dp49045/ co se řešilo v tomhle tématu

Odesláno
Původně zaslal: nanux

Přémo popiš to trochu, už jsem tu taky jednou řešil připojení iPodu, ale nějak to uslo... Jak tedy tenhle kabel bude fungovat?

Připojíš na to MP3 nebo ipod ale budeš muset vše ovládat na MP3 nebo ipodu,na rádiu si přes SOURCE přepneš na AUX a tím pádem rádio bude přijímat signál z toho kabelu....hlasitost a výšky basy atd. samo že na rádiu ale písničky,alba to vše na MP3 nebo ipod. ani názvy písniček či alb se nezobrazí na rádiu......

Odesláno

Mám ho také namonotvaný a musím přiznat že ovládání je trošku hektické.Počet písníček není omezen na 99.pokud jich tam máš víc,počítání se rojede od znovu.Např pokud tam je 125 písníček tal to ukazuje 1/99 až se dostaneš ke stovce tak to ukazuje 1/24.Procházet složkama jde dvěma způsoby. Jeden způsob je jak říkáš přes 6 disků(složek).

2. způsob je že podržíš na dvě vteřiny tlačitko PTY a najdeš položku Documenty a tu potvrdíš OK. Pakzmáčkneš předvolbu na rádiu 1 a dostaneš se do sležek kterýma procházíš pomocí ovladače pod volantem.

Pokud chceš vidět co Ti hraje a zmačkneš 2.

Odesláno

Já jsem si koupil mp3 přehrávač s vysílačem a autonabíječkou (Evolve ra 900 Kč s poštovným). Komfort není takový, protože to na rádiu vyladím jako normální stanici a o ostatní se musím postarat v nastavení přehrávače. Ale zůstal mi CD changer a ten potřebuju pro muziku, kterou jsem v mp3 ještě nenašel ke stažení (klasickou). A za tu cenu.........

Odesláno
Původně zaslal: Ferin007

Ale zůstal mi CD changer a ten potřebuju pro muziku, kterou jsem v mp3 ještě nenašel ke stažení (klasickou). A za tu cenu.........

Konverze do MP3 je to nejmenší. ;)

A konverze z čeho? Z cédéčka? No tak když už mám cédo,

proč bych ho konvertoval?

Odesláno

Argumentuješ tím, že musíš mít měnič, pač se ti nepodařilo stáhnout MP3. Ale zkonvertovat to z céda je daleko jednodušší, než to odněkud stahovat. ;)

Toť celý, nic víc, nic míň.

Odesláno

Ale pak je jedinou výhodou komprimace mp3 proti tracku. A to mě zas tak nebere. Mě spíš vadí, kolik za tu muziku musím platit, když to kupuju oficiálně. Proto uvažuju o stahování v mp3. A to je u klasické hudby problém.

Odesláno

Ale ten mp3 přehrávač je fakt dobrý, i když to je Čína. Jen při režimu vysílání to dost čerpá baterku, takže ta dobíječka do auta je nezbytná. Samozřejmě to je proti klasickému USB rozhraní nouzovka, ale počkám si na zlevnění (bude-li jaké), protože 5 tis. za to nedám

Odesláno
Původně zaslal: Matuska

Ale ten mp3 přehrávač je fakt dobrý, i když to je Čína. Jen při režimu vysílání to dost čerpá baterku, takže ta dobíječka do auta je nezbytná. Samozřejmě to je proti klasickému USB rozhraní nouzovka, ale počkám si na zlevnění (bude-li jaké), protože 5 tis. za to nedám

Kdes to kupoval? Nemáš na to nějakej odkaz nebo přesnej název?

Kvalita zvuku (hlavně hlasitost) je lepčí, než když se to kabelama připojí přes AUX v příruční schránce? Já to tak praktikuju, ale hlavně u \"kecaček\" je problém s tou hlasitostí. Potlesk je nahlas a mluvení pomalu neslyšet. :nevim

To, že se to nedá ovládat přes ovládání rádia, mi až tak nevadí, na to mám na štreky spolujezdkyni-dýdžejku (bývalou navigátorku). :D

• O 3 týdny později...
Odesláno

Tak jsem si taky dal USB BOX. Dle rad tady popsaných, jsem dodržel max. 6 adresářů , v každém od 40 do 99 songů, víc ne. FUnguje mi to tak, že když zmáčknu č. disku=adr 1-5 tak to hraje písničky jen z toho, pokud vyberu 6, tak je tam adr. 6 + k tomu zamíchá obsah 1-5.

Jede Vám to taky tak ? CO se stane když nechám adr 6 prázdný, nebo nahraju jen 5 adr ?

Další dotaz, pokud zapnu fukci RDM - náhodně tak to samo po pár písničkách přestne míchat a RDM se ztratí, je to normální ?

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...