Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno
Původně zaslal: oni

jedine co vim,ze kdyz stojim dele,treba ted uz staci i pres noc,tak pri nastartovani pri prvnim proslapnuti plynu to kouri modre, tady z riznych vlaken jsem pochpil ze se jedna o spatny gufera ventilu kdy pri stani prosakuje olej na ventil! jinak spotreba oleje je tak od max riski do min za 6-8 tkm! jinak mozna je to jen pocit,chtel bych se svezt v nejake jine 1.4,asi poprosim meldala! jinak valce nevynechavaj,jinak fakt uz me nic nenapada! snad jen auto mam 3 roky tak asi 4x se mi stalo,ze kdyz jsme nastartoval,tak to jakoby bezelo na 3 valce,a z vyfuku byl cejtit benzin,jinak snad nic!

To vyzerá na guferá a krúžky. Oprava cca za 5 - 6 000 a odslúži ďalších minimálne 100 000 km.

Odesláno

myslis jako pistni krouzky? ale to by se melo uz cela poistni sada,vlozky ne? a zhruba tule cenu dam za jinej motor! otazka,teda jestli se to vubec vyplati!

Odesláno

oni: nech zkontrolovat emise, čímž by se projevila lambda sonda a případně (nevím, jestli Tvůj motor má) čidlo teploty vzduchu, případně čidlo teploty vody.

Myslet hned na výměnu motoru je předčasné, drahé a nejisté. U motorů se stáří motoru neprojeví na zátahu, to už by spíš vychozený motor (totální šrot) nešel nastartovat.

Že Ti žere olej? Buď vyměň ta guferka (kroužky podle mne není potřeba), anebo to prodej tak, jak to je (i s tou zadní nápravou) a kup si 605-ku:mrk. Ale žraní oleje nemá vliv na výkon a akceleraci.

Kroužky se zkouší tak, že se měří tlaky ve válcích, a pokud nevyhovuje, tak se do válců stříkne olej (a tím se zatěsní kroužky), aby se rozhodlo, jestli slabé tlaky jsou způsobeny netěsnými kroužky, nebo ventily.

[upravil dne 7.12.2008 P607Olda]

Odesláno
Původně zaslal: oni

myslis jako pistni krouzky? ale to by se melo uz cela poistni sada,vlozky ne? a zhruba tule cenu dam za jinej motor! otazka,teda jestli se to vubec vyplati!

Áno, myslel som piestne krúžky. Ak sú zapečené tak motor má znížený výkon, dymí na modro a žerie olej. Nemusí sa hneď robiť generálka. Či je problém v nich zistíš ako popisoval P607Olda.

Odesláno

to P607olda: no ta 605 mi stale lezi v zaludku! no diky za rady,urcite jeste vse v klidu zvazim,do niceho se jan tak nepozenu,to jsem jen tak zjistoval do predu! uvidime jak bude na technicky,ktera se stejne blizi! a pak sehnat nekoho s tim merakem na tlak ve valcich.

Odesláno

Ujišťuji Tě, že na jízdu v 605 (a hlavně v té od koutného, ve žluté kůži) bys do konce života nezapomněl. Přál bych každému, aby aspoň jednou v životě měl \"auto svých snů\", ve kterém když jedeš, tak Tě nějaká Oktávka nemůže zajímat...:)

Odesláno

jj,to verim,ale kdyz proste ja jako student bych to proste neuzivil a ja dene potrebuju jezdit do skoly! ala ta predstava luxusu me laka!

• O 2 týdny později...
Odesláno

tak se mi to asi dnes utvrdilo,pac na dalnici v miste kde sem na roztahlou petku z auta dostal 180 sem dnes mel co delat,abych dal 140,uz je to asi proste dedecek! s meldalem jsem dohodnutej,ale myslim si,ze pokud ma auto v poradku,tak me jen v tom utvrdi..

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...