Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

je za termostatem u hadice co vede k chladici na bloku motoru viz obr. soucast 5. spina to ridici jedotka relatkem. Mas v poradku to relatko? melo by byt morotovem prostoru jak jsou pojistky ale ktere to je ti nepovim.

post-0-14109603313631_thumb.jpg

Odesláno

Ten šrob/ obrázok - súčiastka 2/ je nad termostatom, ale súčiastka č.5 je až hore v tom volnom závite čo nie je označený. Ja som si myslel, že táto súčiastka č.5 sníma len teplotu na prístrojovej doske.

Moj problem je v tom, že na volnobeh sa mi pomaly zohreje na 95 stupnov a potom prudko vystupi až do červeného pola. Po minite rýchlo klesne na 95 stupnov. Ale ventilátor sa vůbec nezapne.

Odesláno

Tie súčiastky č.2 a č.5 môžu byť i opačne. č.2 je záslepka a č. 5 je čidlo teploty ktoré môže byť modré 3 kontaktové alebo zelené 2 kontaktové. Ak máš modré mohla by byť chyba v ňom. Ak máš zelené tak by bolo treba zistiť či pri prehriatí ide signál na relé ventilátora.

Odesláno

Relé ventilárora by malo byť na plaste usmernenia vzduchu ventilátora. Prístupné je po demontáži prednej masky. Sú to tie malé kocky vľavo od diery na koncoch káblov.

[upravil dne 23/11/08 pastorek]

post-0-14109603325348_thumb.jpg

Odesláno

podle VINu na serviceboxu dohledej kabelaz pro tvoje auto. Ja mel v haji vetrak, byl zadrenej a odneslo to jeste rele. Nekde tam bejt musi, bejva to schovany pod deklikem vedle otvoru pro vetrak viz obrazek o kousek vejs jak sou ty 4 kosticky. Dobry je taky otestovat, jestli vetrak reaguje na napeti, muze bejt i pridrenej, pripadne jeste kouknout na pojistky, pripadny poskozeni kabelu..

Odesláno

Ja mam 1.4 98 a termospinac na chladici nemam, mam tam jen zaslepku, nejjednoduzsi je najit na serviceboxu podle VINka presne dily na tvoje auto. Jestli v tom neumis tak mi napis SZ nebo ICQ s vinkem

Odesláno
Původně zaslal: tato stano

Nie klimu nemam.

kdyz nemas klimu tak tam nemas rele jako ja, ale mas ten termospinac jak se tu psalo, pres U2U jsem ti psal navod na otestovani toho spinace

Odesláno

Konecne som nasiel to rele je v motorovom priestore pod poistkami taka mala zelena kocka. Je na nej nápis G - CARTIER 12 V - 35A. Vie mi niekto poradit či je to rele od ventilátora a ako by sa dalo odskúšat či je chybné. Lebo vyzerá ako nové ked som ho otvoril.

Odesláno

Je to ovládané mínus pólom. Keď odpojíš konektor z čidla tak na kontakty v kabeláži pripoj káblikom - pól. Maj zapnutý kľúčik. Pri jednom kábliku ti skočí teplomer na maximum a pri druhom by malo zopnúť to relé. Ak nezopne tak je problém medzi čidlom a relé. Ak zopne a vetrák sa nerozbehne tak je problém v relé, kabeláži k vetráku alebo samotnom vetráku.

Na tomto obrázku je relé s nakreslenou schémou a číslami kontaktov na priame prekontrolovanie relátka.

[upravil dne 27/11/08 pastorek]

post-0-14109603408339_thumb.jpg

Odesláno

Začína tu byť príliš veľa nezrovnalostí. Nenašiel som žiadne prevedenie tohoto motora s trojkontaktovým čidlom. Zodpovedalo by to bitronu - riadiacej jednotke ventilátora ale tá býva pri klíme. Najrozumnejšie bude ak napíšeš VIN kód a pozriem na service boxe presne čo tam máš. Takto iba hádame.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...