Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Ahojte.

Vie mi niekto poradiť? Na P- Partneru 2.0 HDi /2003/ mi začala svietiť kontrolka dobíjania, teda občas počas jazdy

zasvieti a po pár km zhasne. Teraz neviem či blbne dobíjanie,

alebo odchádza batéria?

Odesláno

Môže byť problém s alternátorom ale i nemusí. Ak najbližšie začne svietiť tak zapni nejaký väčší spotrebič. Napríklad svetlá alebo ventilátor. Ak zhasne tak je iba úplne nabitá batéria. (naftové motory to občas robia) Ak nezhasne tak si daj premerať nabíjanie. Ako prvé pozri kontakty na alternátore.

Batériou to nebude.

Odesláno

Dík za ochotu pomôcť,no problém sa prejavil dnes ráno cestou do práce.

A to dosť tvrdo,že som ostál stáť na križovatke. Ráno som naštaroval normálne bez nejakých problémov,ešte som ho nechal klepať pár minút,či sa mi nerozsvieti konrolka dobíjania,ale nič. Tak som vyrazil. Asi po pol km,sa mi rosvietili snáď všetky konrolky čo mám na palubovke, a krátko nato nápis

STOP, a už som stál, no dosť na blbom mieste - križovatke. Kamarát ma dotiahol do servisu a tam mi zistili,že alternátor je vadný. Myslel som si ,že

vytiahnúť altík nieje taký problém,ale to čo som videl mi vyrazilo dych- čo všetko musí ísť von/zlatá škodovka/.

Alternátor po rozobratí /Valeo/ mal opotrebované uhlíky a zodratý komutátor. Mechanik mi povedal,že pri 80 tis.km tak zodratý komutátor ešte nevidel. Pritom som si myslel, že musí vydržať aspoň raz toľko.

Zajtra ho dávam do opravy a som zvedavý čo to bude stáť. V servise berú

300,-Sk /hod, takže vytiahnutie altern asi 3hod. + montáž ma vyjde asi 1800,sk a oprava ešte neviem, ale dám vedieť.

Tak Ahoj

Odesláno

Mě sestalo to samý ještě s feldou. Proto jsem to tak typnul na ty uhlíky... Taky v80 tis. A to v okamžiku, kdy jsem jel z pravidelné prohlídky. Tak mě to stálo nej regulítor s uhlíkama, práce a odtah zdarma. Tedaaaa... po krátkém dohadování...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...