Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím,už jsem úpně bezradnej co se týče spodního silent bloku výkyvu motoru,dal jsem tam opět úplně novej,a ten má stejně vůli na pohyb jako prase,když za jízdy uberu nebo přidám plyn,tak to jsou neuvěřitelný kopance,zdá se mi,že ty náhradní díly jsou čím dál horší:( Nemáte s tí taky někdo u svého HDI problémy?

Odesláno

Chová se to stejně po rovině i při zatáčení. Když vezmu za motor,tak je zřetelný že to má vůli v tom silentbloku,já už fakt nevím,je hrozně měkkej,tak na co to ku..a je,když to nepomáhá.

Odesláno

Ten motor se při přidání plynu nakloní--je to protipohyb--reakce--na akci, silentblok je dost měkký,aby se rázy nepřená-

šely do kabiny.(proto taky dlouho nevydrží--mění se cca po 5 letech)

Psal jsi v jiném linku,že při zvednutém předku trvá snad půl otáčky,než se přenese pohyb z jednoho kola na druhé--nebude

problém v diferenciálu ???

[upravil dne 11/10/08 ozzy1956]

Odesláno
Původně zaslal: ozzy1956

Ten motor se při přidání plynu nakloní--je to protipohyb--reakce--na akci, silentblok je dost měkký,aby se rázy nepřená-

šely do kabiny.(proto taky dlouho nevydrží--mění se cca po 5 letech)

Psal jsi v jiném linku,že při zvednutém předku trvá snad půl otáčky,než se přenese pohyb z jednoho kola na druhé--ne-

de problém v diferenciálu ???

S tím pohybem motoru-akce-reakce mi to je samozřejmě jasný,ale tohle je opravdu moc,trhá to autem. Myslíš že to může takhle znásobit ten diferák???
Odesláno

čtu to tu, a mužu jen moji zkušenost. Ja sem asi před rokem řešil taky to, že když přidam plyn, bylo citit jakoby šel prvně motor a pak kola, takovej cuk. Nevěděl sem čim to je. Pak mě praskla spojka, ta byla vyměněna komplet za novou (sada) a od te doby už to nedělalo. Tak jestli to nemuže byt už sjeta spojka nebo něco s přitlačnakem taky. Nad tim diferencialem bych taky přemejšlel. Tak good luck

Odesláno
Původně zaslal: gen.Migen

čtu to tu, a mužu jen moji zkušenost. Ja sem asi před rokem řešil taky to, že když přidam plyn, bylo citit jakoby šel prvně motor a pak kola, takovej cuk. Nevěděl sem čim to je. Pak mě praskla spojka, ta byla vyměněna komplet za novou (sada) a od te doby už to nedělalo. Tak jestli to nemuže byt už sjeta spojka nebo něco s přitlačnakem taky. Nad tim diferencialem bych taky přemejšlel. Tak good luck

Asi se opravdu přestanu soustředit na ty silentbloky a rozhodím převodovku a spojku:grr
Odesláno

Taky bych uvažoval i o spojce--dělat to může rozsypané odpruže-

ní lamely,chvíli to cuká,než ten koš praskne a je konec--zbývá jen

výměna spojky (na stopro to není ten silentblok,ale něco v mecha-

nice)

Vysvětlovalo by to i ten pozdní pohyb opačného kola...:myslim

Odesláno
Původně zaslal: ozzy1956

Taky bych uvažoval i o spojce--dělat to může rozsypané odpruže- Pánové asi budete mít pravdu,když se snažím pootáčet kolem a mám tam kvalt,tak slyším od převodovky suchý pískání a chrastění jakoby pružinek co se o něco zachytávají.

ní lamely,chvíli to cuká,než ten koš praskne a je konec--zbývá jen

výměna spojky (na stopro to není ten silentblok,ale něco v mecha-

nice)

Vysvětlovalo by to i ten pozdní pohyb opačného kola...:myslim

Odesláno

Pánové asi budete mít pravdu,když pootáčím kolem a mám tam kvalt,tak slyším od převodovky suchý plechový pískání a takový rachotění jakoby se zachytávali o něco pružinky:myslim

Odesláno

Ano,jsou tam myslím 4 pružiny--praskne jedna a lamela jde do kytek,pružiny vypadnou a protože jsou na odpružení

dorazy,chvíli se s tím dá jezdit. Zkus jak psal--gen. Migen--jestli je to ono,dej jedničku auto potlač dozadu,potom nastartuj a při rozjezdu musíš cítit ,že by to jelo,ale nic a pak cuk a jedeš--ta vůle je největší při změně(z dopředu

couvat a opačně)

Stává se to málokdy,že se rozpadne lamela,ale stává....

Odesláno

Noo,jestli budeš fakt dělat v noci na zemi v garáži tu spojku,tak opravdu nezávidím...hlavně vyrabovat ty díly nad a kolem převodovky ven :o,hlavně všechny imbusy a torxy si vem,dělal jsem to loni kolegovi--taky na zemi v garáži a už

asi nikdy,jak člověk stárne,tak holt na to nemá....ať se daří :papa

Odesláno

Tak pánové práce to teda byla,ale měli jste pravdu,spojka byla na hadry,přesněji přítlačák,nechápu jak mohla ta spojka fungovat.Dvě utžený pružiny. Dal jsem komplet novou sadu od Lucase a paráda!:D Vibrace a rezonování zmizelo,a já konečně jezdím jako v PEUGEOTU:roker Díky vám všem za rady,máte na tom vyhledání problému hlavní zásluhu:super

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...