Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím, :papa

přemýšlím nad UPgrade na AE.

Ale zajímalo by mě, jakou kroužky mají svítivost?

(např xenony začínají na 6 000 k), dále mě zajímá jejich výdrž (jak dlouho vydrží svítit potkávací světla a jak dlouho dálková)

Ještě mě zajímá kolik cca stojí výměnné kroužky (tlumené a dálkové) a jak obtížná je jejich výměna???

Mockrát děkuji ...

Odesláno

ahoj ja o AE sice vim prd take je sem chtel ale nakonec sem se rozhodl pro origo.. na 307 je mel uživatel Hudy tak mu kdyztak napis ten otom bude vedet hodne... ma i fotky v profilu jak to na 307 vypada.

Odesláno

A neplést si svítivost s teplotou (barvou) světla... Krom toho, teploty se pohybují u xenonů od 3000 K. Standartní teplota u xenonů je 4300 - 4500 K, Životnost je udávána asi 10x delší než u běžných halogenových žárovek, svítivost asi 3X větší, než u halogenů. S rostoucí teplotou světla mírně klesá svítivost výbojky. Pro představu barvy světla: 3000K - Značně nažloutlé světlo podobné halogenové žárovce, vhodné do špatného počasí. 5000 K - jasně bílé denní světlo, 6000 K - barva světla odpovídá ostrému polednímu slunci s lehkým nádechem okrajů do fialova, zřejmě nejpříjemější lidskému oku, 8000 K a výš, čím dál fialovější světlo, o něco nižší svítivost výbojky, až nevhodné do špatného počasí, na sněhu naprosto nepoužitelné. Samotné kroužky moc neznám, ale jak jsem koukal, mohou být řešeny několika způsoby: Jenak luminiscenční světlo podobné zářivce. To budou ty, co se dají domontovávat a možná některé origo. Pak mi přijde, ženěkteré jsou konstruovány jako světelný vodič, podsvícený žárovkou a jezk vytvatovaný. Jejich svítivost, jak se zdá, odpovídá tak obrysovému světlu, nikoli světlu pro denní svícení. A kroužky nemají nic společného s potkávacími, či dálkovými světly.

[upravil dne 11.10.2008 Edison]

Odesláno

Kdo jiný by o tom měl vědět více, než-li Edison! :D

Díky za radu, jak říkám o AE vím taky prd....

Nevím jak to tedy je s těmi potkávacími a těmi dálkovými ....

Odesláno

Potkávací, kombinovaná s dálkovými, bývAjí řešena různě. Jinak je-li dálkové světlo zvlášť, nemělo by se osazovat xenonovou výbojkou, zdůvodu pomalosti startu. Jinak motáš tu dokupy dvě věci: Konstukci světlometu a zdroj světla. AE mohou být i s halogenovou žárovkou. Tobě jde zrejmě o to, osadit potkávací světlo xenonovou výbojkou.

Odesláno

No domníval jsem se, že AE jsou kroužky (dva - dálková a potkávací) plněné xenonem nebo něčím jiným. No je to jedno, raději přestavbovou sadu HID, vyjde to levněji a svítí to taky pěkně.

Odesláno

AE jsou ty kroužky. Různé rozměry, různé barvy (dle předpisů EHK a našich národních dopředu je povoleno sětlo pouze bílé barvy). Svítivost těch kroužků se hodí tak pro obrysovky. Do parabol je to nemontovatelný bez narušení toků světelnýho kužele. Takže: Na Tvé auto snad dělaj světlomety s čočkama a AE. To bych doporučil asi jako první krok. Jako druhý potkávačku osadit xenonem, když už do toho chceš jít. Výsledek by byl nejlepší. I když ne schválený ;-)

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...