Belmondo1 Odesláno 4. říjen 2008 Odesláno 4. říjen 2008 Cus, nevite nekdo jaky maji byt vstupni hodnoty (napeti) do krokace za studena a za tepla? Popr. tip kde by se to dalo najit? Motor 3v6 140kW Citovat
Belmondo1 Odesláno 5. říjen 2008 Autor Odesláno 5. říjen 2008 Nikdo nevi? [upravil dne 5.10.2008 Belmondo1] Citovat
Belmondo1 Odesláno 6. říjen 2008 Autor Odesláno 6. říjen 2008 Nenasel by se tu aspon nejakej dobrak kterej by to promeril???? A jeste jedna otazka, jak probiha mereni mnozstvi nasavanyho vzduchu, kdyz udajane motor 3v6 nema vahu vzduchu a slape i po odpojeni potenciometru na klapce? Citovat
Ferry Odesláno 6. říjen 2008 Odesláno 6. říjen 2008 krokac neni rizenej napetim, ale impulsy, jsou stejne za studena i za tepla, uvnitr krokace jsou dve civky, ktere maji mit odpor 25 Ohm ( mezi 1-4 a 2-3, u tridratove verze mezi 1-2 a 3-2) k mereni mnozstvi vzduchu slouzi MAP senzor a cidlo teploty nasavaneho vzduchu, dle namereneho tlaku a teploty se pocita mnozstvi vzduchu - bohuzel hodnoty ktere by mely jit ven jsem zatim nenasel [upravil dne 6/10/08 Ferry] Citovat
Belmondo1 Odesláno 6. říjen 2008 Autor Odesláno 6. říjen 2008 To s tim krokacem je zajimavy mohl bys pls jeste rozepsat princip tech impulsu? Nejak mi to neni jasny jak se muze ridit impulsama plynule otaceni trnu A jeste jedna otazka kdyz mi kolisaji otacky i po odpojeni krokace neni to znamka toho ze je spatnej MAP? Citovat
Ferry Odesláno 6. říjen 2008 Odesláno 6. říjen 2008 k prostudovani problematiky krokovych motoru doporucuji tyto stranky, jsou tam i pekne animace http://robotika.cz/articles/steppers/en ten MAP senzor by to taky mohl delat, ale ten by se projevoval i pri jizde, auto by nemelo dobry tah, z MAP senzoru by melo jit napeti 0,4-4,5V v zavislosti na otevreni klapky zkousel jsi vypis pameti RJ, jestli nejsou nejake chybove kody? jinak co jsem koukal, tak 3.0V6 ma mit otacky 650+/50 ot./min [upravil dne 6/10/08 Ferry] Citovat
Belmondo1 Odesláno 6. říjen 2008 Autor Odesláno 6. říjen 2008 No otacky 650+-50 odpovidaji, problem je v tom kolisani. Se zapojenym krokacem kolisaji 800-500 a s odpojenym 1200-600. Za jizdy se to chova bez problemu jen volnobeh je takovej rozhasenej Citovat
Ferry Odesláno 6. říjen 2008 Odesláno 6. říjen 2008 taky by si to mohlo prisavat vzduch pres ventil odvodu benzinovych par do sani, ten je v pravem podbehu, nebo nekde pobliz kastliku ridici jednotky motoru, zkusil bych zaslepit hadicku za timhle elektromagn. ventilem, zda-li neni problem tam Citovat
Belmondo1 Odesláno 6. říjen 2008 Autor Odesláno 6. říjen 2008 Asi nemas nahodou nejekej obrazek (fotku) coz? Koukal jsem na ten odkaz s popisem krokace a vypada to ze tam krokac neni ze tam je nejakej volnobeznej ventil na jinym principu. Pac kdyby tam byl krokac tak se meni otacky skokove a ne plynul ne? Citovat
Ferry Odesláno 6. říjen 2008 Odesláno 6. říjen 2008 no ono to skutecne jde po krocich, je to videt i na diagnostice, kdy RJ dava pokyn k otvirani nebo zavirani toho obtokoveho ventilu ( krokace ) a na displeji diagnostiky se skokove meni pocet kroku nicmene motor 3.0 V6 neznam do podrobna, takze nemuzu rict jestli tam krokac je nebo ne, na obrazku z katalogu je pod cislem 20 psanej jakejsi regulator, kterej vypada ze by mohl regulovat prutok vzduchu obtokem klapky, ten ovsem vypada uplne jinak nez klasicky krokace, co jsou treba u 1.8 16V Podle schema zapojeni jdou ke krokaci u motoru 1.8 16V ctyri draty - vsechny od ridici jednotky motoru, kdezto u 3.0 V6 jsou to jen tri - dva primo od ridici jednotky a jeden je od staleho napajeni +12V z akku [upravil dne 6/10/08 Ferry] Citovat
Belmondo1 Odesláno 6. říjen 2008 Autor Odesláno 6. říjen 2008 Jo jo to je on krokac (o kterym si myslim ze neni krokac ) na 3v6. Nicmene s krokacem problem nejspis nebude kdyz to kolisa i po odpojeni. Ale asi jsi me spatne pochopil myslel jsem obrazek toho ventilu odvodu benzinovych par Citovat
Ferry Odesláno 6. říjen 2008 Odesláno 6. říjen 2008 Původně zaslal: Belmondo1 Jo jo to je on krokac (o kterym si myslim ze neni krokac ) na 3v6. Nicmene s krokacem problem nejspis nebude kdyz to kolisa i po odpojeni. Ale asi jsi me spatne pochopil myslel jsem obrazek toho ventilu odvodu benzinovych par aha, jasne, obrazek zde Citovat
Belmondo1 Odesláno 6. říjen 2008 Autor Odesláno 6. říjen 2008 Jp super dikes. A kde myslis ze to mam zaslepit? Muzu mezi 8 a 5? Citovat
Belmondo1 Odesláno 6. říjen 2008 Autor Odesláno 6. říjen 2008 Asi by melo byt jedno kde to zaslepim ne? Ta 5 je primo u ridici jednotky tak by tam byl nejlepsi pristup Citovat
Belmondo1 Odesláno 6. říjen 2008 Autor Odesláno 6. říjen 2008 Ale zas z duvodu eliminace nejkay netesnoti by bylo nejlepsi to zaslepit primo u klapky coz? Citovat
Belmondo1 Odesláno 6. říjen 2008 Autor Odesláno 6. říjen 2008 Vsechno spatne koukam ze to jde z nadrze pred klapku takze tam by falesnej vzduch vznikat nemel kdyz vzduch vazi az MAP ne? [upravil dne 6.10.2008 Belmondo1] Citovat
Ferry Odesláno 6. říjen 2008 Odesláno 6. říjen 2008 jo , zkus to zaslepit mezi 5 a 8, to je jedno ze MAP meri za klapkou, tim ze by se tam prisaval vduch pres ten ventil, tak by to fungovalo jako kdyz proslapujes plynovej pedal - cili kolisani volnobehu, za zkousku nic nedas Citovat
Belmondo1 Odesláno 6. říjen 2008 Autor Odesláno 6. říjen 2008 OK zkusim a dam vedet. Ale zda se mi ze to vede pred klapku takze pres zavrenou klapku by se tam ten vzduch dostat nemel Citovat
Ferry Odesláno 6. říjen 2008 Odesláno 6. říjen 2008 Původně zaslal: Belmondo1 OK zkusim a dam vedet. Ale zda se mi ze to vede pred klapku takze pres zavrenou klapku by se tam ten vzduch dostat nemel no u 1.8 a 2.0 ta trubicka od toho ventilu vede do obtokoveho kanalku klapky je blby ze ten motor fakt neznam podrobne, takze relevantnost mych rad neni 100% Citovat
Belmondo1 Odesláno 7. říjen 2008 Autor Odesláno 7. říjen 2008 Tak jsem to zaslepil a zitra po obsolvovani cesty do prace dam vedet co se zmenilo. Doufam ze mi to nekde nebouchne kdyz nemam odvetravani z nadrze Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.