Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Ahojky,

tak jse se rozhodl přidat autíčku lepší zvuk, už mi stojí na stole:

1 ks Alpine CDE-9880R

1 pár Helix Dark Blue 69.1

1 pár Helix Dark Blue 62.1

4 ks Vibraflex 25

Narazil jsem na problém jak řešit mdf redukci. Zasílám foto odstrojených dneří, kam přijdou Helix 62.1.

Mám 2 otázky

1.je lepší ty plasty(co drží repro + nalevo od něj) komplet demontovat, nebo některý z nich nechat? Pokud se má ten plastový košík demontovat, tak ho stačí nahradit jen obyčejným mdf kroužkem?

2. jakou tloušťku mdf zvolit a čím to udělat?

PA010068_1.jpg

Díky za odpověď.

Odesláno

Rozhodne dat dole cely ten plastovy kruzok aj s tym plastom, co je prichyteny o dvere. Keby si dal len MDF a nechal tam kusy plastu, tie by Ti rezonovali. Takze na Tvojom mieste by som vyrezal dva kusy MDF. Prvy by kopiroval priblizne tvar toho plastu, ktorym je prichyteny na dvere (nemusi byt v takej velkosti, ale tak, aby bol prichyteny aspon v 4 miestach o plech. Druha MDF by bol vlastny kruzok pod reprak, ktory prilepis a priskrutkujes (tiez 4 sroby) a nasledne zasilikonujes na tu spodnu MDF. Hrubku zvol tak, aby Ti siel nasadit tapec. Vyber repro celkom dobry, trochu sa bojim, ci to radio utiahne. Ak by si nahodil zosik, mal by si to paradne. Pri tlmeni nazbudni aj uzavriet dvere. Teda na vonkajsi plech nalep ten Vibraflex, ale vnutorny plech mas jak reseto, prioritne vyries vnutorny plech. (napr. Dynamat Extrem, Dynamat Original, alebo Sikadamp)

Odesláno

Díky za tipy.

Tak nakonec plasty jsem vyhodil pryč, koupil mdf desku a vše si udělal ručně. Na tlumení jsem použil jen Vibraflex. Do zadního plata přišly ovály, kvůli kterým jsem pro stabilitu dal mdf desku pod klasické plato.

S výsledkem jsem velice spokojen, ty Helixy jsou masakr.

Odesláno
Původně zaslal: Yantschi

Nehodis sem foto, ako si sa pohral s tym plastom a MDF na ilustraciu pre ostatnych krpatych 206-karov?:papa

Rád se podělím...přikládám fotky z tvorby, zadní plato jsem nefotil, ale má-li někdo zájem mohu nafotit a foto sem vystavit.

tlumeni1.jpg

tlumeni2.jpg

tlumeni3.jpg

Odesláno

Presne tak. Super. Mozno by som namiesto asfaltakov dal na vnutorny plech Sikadamp, ale nevadi. Pekna praca. Dufam, ze si ten kruzok z MDF aj prilepil lepidlom o tu dosku z MDF a nasledne zasilikonoval. Su to detaily, ale cez ne moze unikat vzduch, ale malo by to byt ok. A ako si pokojny zo zvukom? Pocujes ten obrovsky rozdiel v basoch, ich cistote a pevnosti?

Odesláno

Presne tak. Super. Mozno by som namiesto asfaltakov dal na vnutorny plech Sikadamp, ale nevadi. Pekna praca. Dufam, ze si ten kruzok z MDF aj prilepil lepidlom o tu dosku z MDF a nasledne zasilikonoval. Su to detaily, ale cez ne moze unikat vzduch, ale malo by to byt ok. A ako si pokojny zo zvukom? Pocujes ten obrovsky rozdiel v basoch, ich cistote a pevnosti?

Kroužek na desku jsem přilepil, ale nic jsem nesilikonoval. Vyřešil jsem to tak, že jsem pod tu mdf desku dal tlumící platy a na to přišrouboval.

S tim zvukem máš naprostou pravdu, je to hooodně velky rozdil, je to jako sedět v o 2 třídy dražším voze. Navíc mám vyzkoušeno, že po odtlumení dveří mi citelně poklesl hluk ve vyšších ryclostech (alespoň subjektivně) :D

• O 4 měsíce později...
  • O 2 měsíce později...
  • O 4 roky později...
Odesláno

Nehodis sem foto, ako si sa pohral s tym plastom a MDF na ilustraciu pre ostatnych krpatych 206-karov?:papa

Rád se podělím...přikládám fotky z tvorby, zadní plato jsem nefotil, ale má-li někdo zájem mohu nafotit a foto sem vystavit.

tlumeni1.jpg

tlumeni2.jpg

tlumeni3.jpg

Ahoj, vidím, že je to staré téma, ale také se chystám na vytlumení + instalaci nových repro.

Můžete mi někdo prosím zaslat odkaz na konkrétní místo, kde koupit ty pláty na vytlumení ?

Také jsem si všiml, že na té fotce nejsou zalepeny zcela všechny díry + není to problém ?

Nebudu stavět HI hifi, ale jde mi hlavně o to, když bouchnu s dveřma tak aby to nemělo zvuk jak 120ka - mám 206cc a jak ty dveře nemají rám tak je to děsnej zvuk.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...