Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Dneska jsme se sešli s Honzou406 a ,,dodělávali\" jsme 205. Nejdříve se vyměnili spodní dva silentbloky pod motorem. A pak se Honza406 pustil do vyřešení problému a to že slabě stále svítila ikona baterky (dobíjený). Po delší době se přišlo na příčinu, proč stále svítí slabě dobíjený a baterka se nedobijí. Nakonec se vyndal alternátor a rozebral. Byl utržení drátek, který se připájel a už bylo vše v pořádku. Bohužl, po ujetí 100metrů začala znovu slabě svítit inkonka dobíjení:(:grr

[upravil dne 4/8/11 od OK406]

Odesláno

Nový a starý silentblok spodní motoru. Guma byla částečně utržená, tak šla ven dobře. Pak stačilo jen naříznout plátkem pilky na kov objímku a pak to šlo dobře ven. Nový silentblok se namázl olejem a opatrně se naklepal. Malý silentblok se vyndal dobře. Guma se vrtákem ve vrtačce narušila a pak šla krásně ven. Objímka se nařízla plátkem pilky na kov a vyndala. Pak se vzaly dvě větší matky, kterí se daly z obou stran a ve svěráku se malý silentblok ,,zalisoval\".

post-7387-14109618962701_thumb.jpg

Odesláno

Dnešní komorně-pracovní minisraz P-C u mě v garáži byl tak trošku výjmeční. Přijel ke mě člen P-C Straki007 se svojí okouzlující 607 2.7 HDi, aby udělal rozvody na Peugeot 406 a 106. Začalo se s 406. Bez větčích komplikací vše proběhla výměna v pohodě. Při této příležitosti jsem si vyměnil termostat. U 106 proběhla čistá výměna rozvodů za necelých 20 minut. Nasazených nezbytných krytů byla otázkou 10 minut. Nutno říci, že u obouch vozidel bylo na čase výměna vodní pumpy, které už pouštěli vodu. Hlavně u 106!

Nakonec Straki007 provedl u 406 i u 406 diagnostiku, která proběhla na jedničku.

I když počasí nebylo letní, tak nám to v garáži nevadilo. Straki 007 mě stálý přísun koflíku horké kávy:D.

Nutno říci, že bylo pro mě poučení i radost být při práci se Straki007.

Ještě jednou děkuji Strakimu007 za návštěvu a práci. Škoda, že nemohl přijet i Honza406. Veškerý materiál pocházíod Godzila.01. Z celé akce jsem se snažil mobilem pořídit pár fotek:

post-7387-14109618986638_thumb.jpg

[upravil dne 31/7/11 od OK406]

Odesláno

Dneska jsme se s Honzou406 sešli dopoledne. Na programu dne bylo mnoho práce. Honza si dělal na předku své 406 silentbloky a další ,,maličkosti\" .

U mé 406 jsem si dělal různé ,,drobnosti\" a po 9 letech vyměnil svíčky. I když 406 stále dobře startovala a nebyli žádné problémy, tak po návštěvě Strakiho007 u mě (dělal mi rozvody 406 + 106), tak se mě ptal na svíčky. Po zjištění, že jsou tam tak dlouho, tak doporučil vyměnit. Bohužel, dneska se žádná fotodokumentace nedělala. Nebyl čas. Končili jsme v 15:30 hod..

post-7387-1410961907881_thumb.jpg

• O 3 týdny později...
Odesláno

Dneska jsme se s Honzou406 opět sešli u mě v garáži a měnili jsme silentbloky spodniho ramene zadni napravy u mé 406. Začali jsme s ZP silentblokem, který byl úplně volný (utržený). K vytltačení silentbloku se použila závitnice, která se protáhla skrze silentblok a připravili se kousky trubek patřičných průměrů a pak už stačilo jen šroubovat. Nejhorší je, než se to ,,utrhne\" a pak už to jde. U druhého ZL silentbloku se závitnice strhla, tak se použila jiná, ale o menším průměru. Je pravda, že některé trubky se deformovali pod sílou šroubování. Celá práce nám zabrala celé odpoledne. Samozřejmě, že byl čas na kávičku + buchty. Počasí bylo krásné slunečné a v garáži byl nádherný chládek.

Takto vypadal starý silentblok :

post-7387-14109619371429_thumb.jpg

[upravil dne 20/8/11 od OK406]

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...