Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdravim vsetkych,

no prisli nam chladnejsie dni (7-10st.C) a tesne po nastartovani mi zapiskalo nieco v motore (remen, kladicky), avsak ake bolo moje prekvapenie, ked som jemne zatocil volantom o cca. 10st. tak som znova zacul dane piskanie.

Po cca. minute, ked som znova vyskusal zatocit to uz nerobilo....

Viete mi prosim poradit kde je chyba? ;)

Vdaka za odpovede...

Odesláno

No, máš 308, asi ještě v záruce, tak jim to hoď do servisu.

Jinak 307 mají řemenem spojeny tyto věci:

hnací řemenice - kladky - alternátor - kompresor klimatizace

Servo mají na elektriku, takže tam by to přímou souvislost mít nemuselo.

Osobně bych se přikláněl spíš k tomu, že se řemen trošku natáhl a proklouzl. Předpokládám, že 1,6Hdi nemá automatické napínání řemenu.

Mohly by pomoci prostříknout i ty kladky, ale dej pozor, ať nenastříkáš na řemen.

Stávalo se mi na Tempře, že řemen prokluzoval když byl altík více zatížen (světla, ventilátor kabiny, ventilátor chladiče). Po zahřátí ok.

Odesláno
Původně zaslal: Ticcino

No, máš 308, asi ještě v záruce, tak jim to hoď do servisu.

Jinak 307 mají řemenem spojeny tyto věci:

hnací řemenice - kladky - alternátor - kompresor klimatizace

Servo mají na elektriku, takže tam by to přímou souvislost mít nemuselo.

Osobně bych se přikláněl spíš k tomu, že se řemen trošku natáhl a proklouzl. Předpokládám, že 1,6Hdi nemá automatické napínání řemenu.

Mohly by pomoci prostříknout i ty kladky, ale dej pozor, ať nenastříkáš na řemen.

Stávalo se mi na Tempře, že řemen prokluzoval když byl altík více zatížen (světla, ventilátor kabiny, ventilátor chladiče). Po zahřátí ok.

Vdaka za radu....mas pravdu.... moj laicky nazor: servo je elektricke, ked pootocim volantom, tak stupne odber el. energie a alternator musi viacej zabrat a dojde k preklznutiu remena...celkom logicke...;)

Taky isty motor (1.6HDi) sa montuje tiez do 207ky, 307ky...nikto sa s podobnym problemom nestretol?

Vdaka za odpoved.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...