Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Prave dnes my palubny pocitac zahlasil check oil aj kontrolka zasvietila ten zlty trojuholnik.Tak som zasiel a kupil olej CASTROL MAGNATEC 5W30, moze byt na doliatie?a ako a kolko mam doliat,kedy budem vediet ze dost? najazdene mam 9500km.diki

Odesláno

Chlape radsej si kup olej aky mas predpisany!Aby sa ti tam nemiesali stale ine oleje.A pozri sa na mierku v aute a zistis ci ti tam nieco treba doliat a kolko.

Odesláno
Původně zaslal: antal

Chlape radsej si kup olej aky mas predpisany!Aby sa ti tam nemiesali stale ine oleje.A pozri sa na mierku v aute a zistis ci ti tam nieco treba doliat a kolko.

Predpísaná je norma. Tú spĺňa i Castrol Magnatec. Ostatné sú iba odporúčania.

To sopranonaj: Či je treba doliať olej a koľko zistíš na olejovej mierke oleja. Kontrolky a ukazatele hladiny sú iba orientačné. Postav auto na rovinu, počkaj 5 - 10 minút (pri zohriatom motore) , vytiahni mierku, utri z nej olej, zastrč naspäť na doraz, vytiahni znova a uvidíš hladinu oleja. Má byť medzi značkami na mierke. Medzi spodnou a hornou je rozdiel asi liter. Podľa potreby dolej. Radšej dilievaj na dvakrát aby si nedal veľa. Pred kontrolou mierkou vždy chvíľu počkaj aby olej mal čas stiecť. Platí to dvojnásob v tomto chladnom počasí.

Je vhodné nemiešať oleje rôznych značiek. Zisti si u predajcu aký olej tam je z výroby a ak sa dá tak dolej taký istý.

Ten Castrol si zatiaľ odlož a použi pri výmene ak mu dôveruješ.

[upravil dne 16/9/08 pastorek]

Odesláno
Původně zaslal: sopranonaj

Prave dnes my palubny pocitac zahlasil check oil aj kontrolka zasvietila ten zlty trojuholnik.Tak som zasiel a kupil olej CASTROL MAGNATEC 5W30, moze byt na doliatie?a ako a kolko mam doliat,kedy budem vediet ze dost? najazdene mam 9500km.diki

Nemůžu si pomoct,ale je toto míněno vážně,nebo je to vtip,nebo

opravdu neumíš dolít olej?:xvul

Odesláno

Tak ja neviem ci ten castrol splna normu lebo neviem aky ma predpisany k tej 207ke.Narazal som na to aby nekupoval olej aky ho napadne(aj ked ma rovnaku normu).Predsa len to auto je nove a je lepsie ak sa oleje nemenia stale za inu znacku.

Odesláno

chlapi ja som v anglicku, a zhanal som TOTAL v troch predajnach a na pumpach a nikde nebol, preto som zvolil CASTROL lebo mi fakt trebalo doliat,nechcel som jazdim dalej ked mi to pokazdom hlasilo ze mam checknut o:blablablalej. presne liter od min. rysky po max.:blablabla

Odesláno
Původně zaslal: lurch

ESSO.....TOTAL

SJ - CF

ACEA : A3B3

prosim vas toto mam nalepené pod kapitou. Aký je to olej?? plno syntetický??? dik.

A3B3 a SJ-CF sú normy ktoré predpisuje výrobca pre konkrétny motor. Na pojmy minálny, polosyntetický alebo syntetický zabudni. To je iba :blablabla obchodníkov. Pri výmene sa orientuj podľa normy a podľa požadovanej viskozity. To sú predpísané hodnoty.

Odesláno

tak najazdene mam 9800 km a kazdodenne auto pouzivam do prace, kazdy den dialnica 130KMH si myslim ze asi je to v norme---no neviem co myslis ale na druhy tyzden idem autom na sk tak zajdem do servisu na kontrolu.

Odesláno

Ja chodim tiež každy den do prace autom,mam nabehane nieco malo cez 15000km a dolieval som asi deco(to už mohlo bit od vyroby,predtym som to nekontroloval).A to mam GT takže by to malo papat viac ako tebe.Nejak sa mi to nezda:myslim

Odesláno

Ja chodim tiež každy den do prace autom,mam nabehane nieco malo cez 15000km a dolieval som asi deco(to už mohlo bit od vyroby,predtym som to nekontroloval).A to mam GT takže by to malo papat viac ako tebe.Nejak sa mi to nezda:myslim

ale tiez nemas ziadnu zaruku ze som tam mal olej naliaty do maxima

Odesláno
Původně zaslal: sopranonaj

ale tiez nemas ziadnu zaruku ze som tam mal olej naliaty do maxima

tak to mas pravdu,uvidis časom;)
  • O 1 měsíc později...
  • O 11 měsíců později...
Odesláno

ked dobre vidim v profile mas napisane ze 1.4 VTi 95k

takze to je takisto BMW motor a olej je tam podla mna ten isty co mam aj ja, co maa aj antal od vyroby :)

takze malo by to byt: Total Quartz INEO ECS 5w-30

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...