Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Ahojte,

plánuji si koupit 307sw s benzíňákem 1.6i 80kw r.v. 2005 a výš.

Jedna z možností je dovoz z německa, kde jsem našel, že se prodávali i ze 4 stuňovou automatickou převodovkou.

Klidně si za ten komfort připlatím i s ohledem na vyšší spotřebu.

Zajímalo by mě ale, jak je to s výdrží, poruchovostí, případnou opravou a jak se to chová když je to \"jen\" 4. stuňové řazení.

Máte s tím někdo nějaké zkušenosti?

Odesláno

Zkušenosti jsou dobré,že je to čtyřkvalt vadí snad jen při jízdě po dálnici,kdy to točí kolem 3500 otáček.

Řazení sametové .Komfort k nezaplacení a s tempomatem úplně :super.

Nenastavuji tempomat na 90km/hod. protože pak neví co stím,a fur řadí.3-4;4-3;a tak furt do kola.(dávam 95 a je to v poho).

Odesláno

2 nemec.cb: dík za pozitivní odpověd :mrk můžu se ještě přeptat:

- kolik už jsi teda s tím automatem na tvojem SWčku nalítal kilometrů?

- kupoval jsi to nové?

- máš verzi po faceliftu?

- kolik na té dálnici při ustálené 130km/h (a teda těch 3500 otáček) ukazuje PP aktuální spotřebu?

- nevíte někdo jaké otáčky při těchto 130km/h dělá 1.6i s manuálem?

Odesláno

1,6i s manuálem při 110 točí myslím 3500 (obě ručičky - otáčkoměr i rychloměr na \"dvanáctce\"). Z toho plyne, že při 130 to bude 4100. A docela to i žere. Spotřeba je někde nad 8,5 litrů. (měření jsem prováděl dávno a už si to přesně nepamatuju) Jezdím po dálnici 110. Spotřeba je pak o litr a půl níž. Při devadesátce a 3000ot je to další litr dolů.

Jinak je vcelku běžné, že automaty mají o jednu rychost méně nežli manuály. Jsou tam jiné převody a i spojka funguje zcela jiným způsobem než klasická.

Pamatuji našeho třírychlostního Renaulta a po dálnici se s ním dalo těch 160 smažit taky.

Odesláno

Já sním najezdil 15000km (celkem najeto necelejch 30 000km).

Kupoval jsem předváděčku z FR najeto 15000.

Verze těsně před faceliftem(takže tu hezčí:))

Spotřebu jsem sledoval jen jednou a to při cestě Karviná-České Budějovice.

Takže dva dospělí+dvě dětí+kufr naloženej po plato a ještě něco navrch:Karviná-na dálnici průměr 6,8l/100km max 90km/hod. dálnice tempomat na 145km/hod 8,1 max 170km/hod (to jsem ještě nebyl v bodové tísni) příjezd domů průměr 7,8:myslim nebo 7,6 l/100km nejsem si zcela jistej.

Debata o spotřebě je pro mě :blablabla:blablabla:blablabla:blablabla:blablabla:blablabla atakdáleatakdále.

A okamžitou spotřebu ti to ukáže max 30l/100km.

Odesláno

Upřesnění otáček a spotřeby:

Takže 1,6i manuál na pětku to při 100km/h točí přesně 3000.

Ostatní rychlost/otáčky z toho jdou dobře vypočítat, je to lineární funkce (pro starší: použij trojčlenku :-) )

Spotřeba je kolem 6,5 při této rychlosti.

Odesláno
Původně zaslal: bahrajn

2 nemec.cb: dík za pozitivní odpověd :mrk můžu se ještě přeptat:

- kolik už jsi teda s tím automatem na tvojem SWčku nalítal kilometrů?

- kupoval jsi to nové?

- máš verzi po faceliftu?

- kolik na té dálnici při ustálené 130km/h (a teda těch 3500 otáček) ukazuje PP aktuální spotřebu?

- nevíte někdo jaké otáčky při těchto 130km/h dělá 1.6i s manuálem?

Tak sem si dneska na tě vzpoměl,a koukl jsem na palubák.

Takže:tachometrová rychlost 80 km/hod.otáčky mezi 2200 až 2300 a spotřeba udávana 5,2l/100km.

Odesláno

Taky se trochu pridam, jsem rad ze nejsem jedinej s automatem na foru:) Nemam teda SW. Motor 1.6l rok 2002 najeto 131 000. S automatem jsem velice spokojenej. Jedine co proti nemu mam jsou ty 4 stupne. Mam rad sportovni jizdu, tak to na dalnici pri 170km/h trocu huci. Kdyz se snazim jezdit slusne, jen obcas jezdit po dalnici 130 spis se drzet mezi 110-120km/h neni problem jezdit za 6.8 - 7l. Mojim style se ale jinak drzim kolem 8.2l, ale to mu davam sakra zabrat. Sekvencni radi krasne, dolu radi bleskove nahoru trochu cejtim prodlevu. Ale jinak spokojenost. Na trojku jsem jel i 150km/h :) Znovu bych sel do automatu i kdyz bych radeji aby to melo vic stupnu, takova 308 se 6 stupni je krasna :D

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...