Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Jak máš kablíky s výbojkou, na jedný straně gumové průchodky jsou konektory k ballastu. Tam je to snad jasné a nezaměnítelné. Na druhé straně gumové průchodky je výbojka a dva dráty zakončené fastonama (konektorkama), červený a černý. Ty jdou zasunout do konektoru, který se nasazoval na původní žárovku. Důležité: Červený na PLUS, černý na MÍNUS!!! Ballast je elektronický zařízení. Nevím, jestli je vybaveno sériovou ochrannou diodou proti poškození ballastu. Takže před zapojením doporučuju ZMĚŘIT polaritu napětí a PROPOJENÍ MÍNUSU s kostrou vozu.

Pak zbývá do víček světlometů udělat otvor na tu gumovou průchodku vykružovací pilkou, nasadit výbojku, zapojit napájení, zavřít světlomet (vejde se to tam v pohodě při kapce zručnosti, zapojit ballast a je to.

Jinak hledej, Ferry (myslím) sem dával i fotky.

[upravil dne 31.8.2008 Edison]

Odesláno

Do dálkových je nedávej. Jednak dost trpěj zapínáním, jednak něž se naplno rozsvítěj trvá několik věkolik vteřin. Takže spíše jen do potkávacích a do dálek já dal osram NB. Jinak ještě popřemejšlej, jestli nedat místo H7 spíše H7R. Ty maj stíntko, aby bylo lépe zajištěno, aby to neoslňovalo. Myšleno do potkávacích. Po montáži jednoznačně regloskop a seřídit.

Odesláno

Dyk píšu: výbojky s R jsou se stínítkem proti oslnňování... Jsou určený pro paraboly. Výbojky bez R jsou určeny pro světlomety s čočkou vybavný vlastním stínítkem, někdy sklopným elektromagnetem pro dálkový.

O HID tu toho je mraky, takže doporučuji si to projít a navíc něco počíst na netu. Jinak upozorňuji, že výměna halogenové žárovky za HID není schválena pro provoz na pozemních komunikacích. I o tom je nejen tady toho spousta.

Odesláno

Ty se daj koupit třea v bauhasu. Stínítko v reflektoru tam je pro řádné vytvoření \"kresby\" na silnici pro potkávací světla. Stínítko na R-kových výbojkách je umístěno spíše v zadní části, aby se ani zbytkové světlo tak silného zdroje nedostalo do nesprávné \"zóny\" kužele světla. Aspoň tak mi to přijde. Hlavně myslm, že R-kem nic nezkazíš. Já mám bez R, ale budu to měnit. V době, kdy jsem to montoval, jsem o R-kových výbojkách neměl ani páru.

Odesláno

Spíš shrnu, co jsem se dočetl a podle čeho jsem vybral.

Halogeny maj kolem 3500kelvinů. Origo xenon 4300 K. Denní světlo má tak 4300-4500K. Ostré polední slunce kolem 5000K. Odpovídá to vlnovým délkám jak jdou od červené k fialové. 3000K je nažloutlá, 4500 by měla být bílá, 5000 jasně bílá, 6000 s nafialovělým nádechem. Nad 6000 jsou čím víc, tím fialovější a také s nižší svítivostí a prý i nižší živoností (ale to nevím, jestli je nějak významné, zejména vzhledem k halogenům). 6000K by měly být příjemější pro oko (ale to jde asi spíše o subjektivní pocit, prý méně unavují oči), 3000 jsou zase lepší do špatného počasí. Tak to chce nějaký kompromis. Já mám mlhovky, tak jsem zvolil do potkávaček 5000K. Kdybych je neměl, dával bych 4300K.

Odesláno
Původně zaslal: Scratch

mam 6000K a plna spokojenost :-)

Edison popsal vse dulezite :-)

mam taky 6000k rok a pul a max spokojenost,na technicky me rikal,ze to je bomba,jak to sviti,hrozne se mu to libilo:D a ja mel radost

Odesláno
Původně zaslal: genzer

mam taky 6000k rok a pul a max spokojenost,na technicky me rikal,ze to je bomba,jak to sviti,hrozne se mu to libilo:D a ja mel radost

Taky časem půjdu do 6000K. Dle mě ideální.

To že se mu to moc líbilo mě fakt překvapuje. Asi budu jezdit na technickou do Hlinska. :D

Scratch a genzer: máte tam klasický H7?

Odesláno

Taky zvažuju,ale čekám na Vranov abych okoukl u těch co to maj a pak se rozhodnu.Neřešim,že to neni povolené,ale určitě nechci oslňovat,každé ráno proti mě jeden takonej kréťan jezdí a to neni tma,To ho pak budu asi muset zastavit a upravit mu světla kladivem.Jinak uvažuju o 4300 jen nevim jestli H7R nebo bez R

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...