Demo Odesláno 11. srpen 2008 Odesláno 11. srpen 2008 A co radsi zvolit vuz z rodiny Sharan, Galaxy a Alhambra? Citovat
Jarohap Odesláno 11. srpen 2008 Autor Odesláno 11. srpen 2008 Původně zaslal: Demo A co radsi zvolit vuz z rodiny Sharan, Galaxy a Alhambra? Znáš to. Zamiluješ se a není, co řešit:D Pocitově u mě zatím vítězí Voyager... Jinak každopádně jsou to vozy, které jsou taky v hledáčku, nicméně poměr velikost/ročník/cena je někde jinde.... Citovat
Demo Odesláno 11. srpen 2008 Odesláno 11. srpen 2008 to mas recht, ja jsem prehl tvuj \"skromny\" rozpocet... Citovat
jozefsv Odesláno 11. srpen 2008 Odesláno 11. srpen 2008 Původně zaslal: Jarohap Už na začátku jsem psal, že naftu nechci. Radši benzín. Spotřeba není nejmenší, počítám kolem 10l, kombinovaný provoz. mimo kolem 9.0l a město raději ani nechci vědět. neviem ci s takym tazkym autom dokazes medzimesto jazdit za 9l.kombinovana 10 bude skor snom.myslim u 3,0 v6 Takže konkrétní údaje od výrobce: Motor 3.3 V6 - spotřeba - město 13.9 l, kombinace 10.3l, mimo město 7.9l.... nechcem sa hadat,ale mam u coupe podobne hodnoty a je to tiez novsi motor.len coupe ma trosku mensi motor,je lahsie,maly odpor.najprv by som si to skusil nazivo. Citovat
Jarohap Odesláno 11. srpen 2008 Autor Odesláno 11. srpen 2008 Původně zaslal: Demo to mas recht, ja jsem prehl tvuj \"skromny\" rozpocet... Vem si: např. VW Sharan, 2.0i ročník 2002 - cena cca 245.000,- Grand Voyager, 3.3 V6 - ročník 2002 - cena cca 210.00. A Voyager je o \"kousek větší\" To auto nebude na každodenní ježdění, spíše na víkendy a na delší trasy. Citovat
Harlley Odesláno 11. srpen 2008 Odesláno 11. srpen 2008 Taky jsem o tom kdysi uvažoval ale jak bylo napsáno nafta=smrt a benzín v 3litru:bojim ale auto je to lákavé.V tomhle ročníku už to bude asi o kusu,já ale říkám ne. Citovat
jakub106GTI Odesláno 11. srpen 2008 Odesláno 11. srpen 2008 tak já se přidám máme doma naftu 2.5 a stále se s tím něco sere. Brácha má toho novějšího benzína 3.3 v plynu a nedá na to dopustit... sice se tam hodí pár korun při dovozu ale ted s tím jezdí a nic s tím není.. Takže muj osobní názor benzín ano naftu od Alfy určitě NEE! auto celkově pohodlný prostorný hezky se s tim jezdí ale když se něco po tak to je pak ranec 10 tisíce jen tak lítají Citovat
Jarohap Odesláno 11. srpen 2008 Autor Odesláno 11. srpen 2008 nechcem sa hadat,ale mam u coupe podobne hodnoty a je to tiez novsi motor.len coupe ma trosku mensi motor,je lahsie,maly odpor.najprv by som si to skusil nazivo. Ano podobný motor, ale ty máš 152kW a tam je 3.3 V6 128kW, max rychlost 180 km/hod. To auto není na závodění stavěné, spíše se hodí na klidnou plavnou jízdu. A proto ty hodnoty nejsou nereálné. Ale co člověk nezkusí, nemůže hodnotit... Citovat
Demo Odesláno 11. srpen 2008 Odesláno 11. srpen 2008 Mel jsem moznost tyden jezdit ve Scorpiu 2.5 TD 92 kW (VM Motori) a docela drsny trhac asfaltu.... Ale ..... Citovat
Jarohap Odesláno 11. srpen 2008 Autor Odesláno 11. srpen 2008 Původně zaslal: jakub106GTI tak já se přidám máme doma naftu 2.5 a stále se s tím něco sere. Brácha má toho novějšího benzína 3.3 v plynu a nedá na to dopustit... sice se tam hodí pár korun při dovozu ale ted s tím jezdí a nic s tím není.. Takže muj osobní názor benzín ano naftu od Alfy určitě NEE! auto celkově pohodlný prostorný hezky se s tim jezdí ale když se něco po tak to je pak ranec 10 tisíce jen tak lítají Mohl by jsi mi připsat i nějaké zkušensti ohledně oprav, které tvůj bratr absolvoval??? Citovat
jakub106GTI Odesláno 11. srpen 2008 Odesláno 11. srpen 2008 Původně zaslal: jozefsv do toho objemu jednoznacne plyn tak tak jízda město + dálnice každý týden Kolín Brno a občas Bratislava.spotřeba toho 3.3 je 12 plynu... Citovat
Jarohap Odesláno 11. srpen 2008 Autor Odesláno 11. srpen 2008 Původně zaslal: jakub106GTI Původně zaslal: jozefsv do toho objemu jednoznacne plyn tak tak jízda město + dálnice každý týden Kolín Brno a občas Bratislava.spotřeba toho 3.3 je 12 plynu... Sakra, to je dobrá hodnota...kupuj,ale ojeté auto s plynem.... Citovat
jozefsv Odesláno 11. srpen 2008 Odesláno 11. srpen 2008 Původně zaslal: Jarohap Původně zaslal: jakub106GTI Původně zaslal: jozefsv do toho objemu jednoznacne plyn tak tak jízda město + dálnice každý týden Kolín Brno a občas Bratislava.spotřeba toho 3.3 je 12 plynu... Sakra, to je dobrá hodnota...kupuj,ale ojeté auto s plynem.... nekupovat s plynom ale dat donho dodatocne dorobit plyn,cena sa sice zvysi ale plyn u nas stoji aj 14,6 za liter a to je oproti benzinu za 41 masaker.ja by som nevahal.vrati sa to zachvilu.dalsie auto co kupim bude zase s velkym objemom ale chcel by som ist do plynu Citovat
Jarohap Odesláno 11. srpen 2008 Autor Odesláno 11. srpen 2008 Původně zaslal: jozefsv Původně zaslal: Jarohap Původně zaslal: jakub106GTI Původně zaslal: jozefsv do toho objemu jednoznacne plyn tak tak jízda město + dálnice každý týden Kolín Brno a občas Bratislava.spotřeba toho 3.3 je 12 plynu... Sakra, to je dobrá hodnota...kupuj,ale ojeté auto s plynem.... nekupovat s plynom ale dat donho dodatocne dorobit plyn,cena sa sice zvysi ale plyn u nas stoji aj 14,6 za liter a to je oproti benzinu za 41 masaker.ja by som nevahal.vrati sa to zachvilu.dalsie auto co kupim bude zase s velkym objemom ale chcel by som ist do plynu Nakolik vyjde ta přestavba??? Kolem 40tis??? Citovat
jakub106GTI Odesláno 11. srpen 2008 Odesláno 11. srpen 2008 Původně zaslal: jozefsv asi tak stálo to 42 tisíc Citovat
Fusion Odesláno 11. srpen 2008 Odesláno 11. srpen 2008 Ta spotřeba reálná je, když u 4.6l je kolem 11. Přední tlumiče 2500/ks Kayaba Přední destičky 1500 Ferodo Kotouč přední 1500 ATE Čep ramene 700 Moog Čep řízení 590 Optimal S motorem bych nic nevymýšlel, tam bude beztak řetěz takže měnit olej o bude to jezdit sto let. Aut na díly je už dost, je to rakouská výroba. Je to Daimler/Chrysler takže servisuje např. Mercedes/Chrysler/Jeep Hošek v Brně. Provoz vyjde beztak levněji než nějakej evropskej chrochtkomín. A vím, že nejde o diesel ale do nevějších 2.5CRD a 2.8CRD. Citovat
Mišak Odesláno 11. srpen 2008 Odesláno 11. srpen 2008 Mame doma 98 2.5TD motor s rozvodovýma kolama a nevím že by se nam zrovna kazila, asi taky zaleží jak se k tomu autu chovaš, ma najeto 238000Km ve skutečnosti o 60tisic víc podle servisky.Tatík sní jezdí za 7litrů.TO Auto není zavoďak i když jede 170. Nahradní díly jsou bežně dostupné na jakekoliv jiné auto. Mame ho od 180000km a dělaly se akorat brzdový desky,zadřel se klima kompresor:( kulaky a řidicí čepy. Mame tři řady sedaček,kuži je nas 6 takže auto idealní pro naše potřeby. Citovat
Guest minimaxa Odesláno 11. srpen 2008 Odesláno 11. srpen 2008 2,5TD je od Alfy ještě z doby kdy měli své motory. 3,0 benzín žádná sláva co se týče výkonu 3,3 nespolehlivý, a žere 3,8 - znám nejlépe, měl jsem, pokud se dodržují servisní intervaly je to nejspolehlivější motor, oproti 3,3 větší pružnost, ve spojení s 3 rychlostním automatem (2rychl + na 3. variátor) a nežere o nic víc než 3,3. A pokud je to auto ještě k tomu verze Sport (4x4) není co řešit. Ale ten diesel fakt nebrat! praskají hlavy, slabé chlazení, špatné ojnice. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.