Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno
Původně zaslal: Demo

A co radsi zvolit vuz z rodiny Sharan, Galaxy a Alhambra?

Znáš to. Zamiluješ se a není, co řešit:D Pocitově u mě zatím vítězí Voyager...

Jinak každopádně jsou to vozy, které jsou taky v hledáčku, nicméně poměr velikost/ročník/cena je někde jinde....

Odesláno
Původně zaslal: Jarohap

Už na začátku jsem psal, že naftu nechci. Radši benzín. Spotřeba není nejmenší, počítám kolem 10l, kombinovaný provoz. mimo kolem 9.0l a město raději ani nechci vědět. :D

neviem ci s takym tazkym autom dokazes medzimesto jazdit za 9l.kombinovana 10 bude skor snom.myslim u 3,0 v6

Takže konkrétní údaje od výrobce: Motor 3.3 V6 - spotřeba - město 13.9 l, kombinace 10.3l, mimo město 7.9l....

nechcem sa hadat,ale mam u coupe podobne hodnoty a je to tiez novsi motor.len coupe ma trosku mensi motor,je lahsie,maly odpor.najprv by som si to skusil nazivo.

Odesláno
Původně zaslal: Demo

to mas recht, ja jsem prehl tvuj \"skromny\" rozpocet...

Vem si: např. VW Sharan, 2.0i ročník 2002 - cena cca 245.000,-

Grand Voyager, 3.3 V6 - ročník 2002 - cena cca 210.00.

A Voyager je o \"kousek větší\"

To auto nebude na každodenní ježdění, spíše na víkendy a na delší trasy.

Odesláno

Taky jsem o tom kdysi uvažoval ale jak bylo napsáno nafta=smrt a benzín v 3litru:bojim ale auto je to lákavé.V tomhle ročníku už to bude asi o kusu,já ale říkám ne.

Odesláno

tak já se přidám máme doma naftu 2.5 a stále se s tím něco sere.

Brácha má toho novějšího benzína 3.3 v plynu a nedá na to dopustit...

sice se tam hodí pár korun při dovozu ale ted s tím jezdí a nic s tím není..

Takže muj osobní názor benzín ano naftu od Alfy určitě NEE!

auto celkově pohodlný prostorný hezky se s tim jezdí ale když se něco po tak to je pak ranec 10 tisíce jen tak lítají

Odesláno

nechcem sa hadat,ale mam u coupe podobne hodnoty a je to tiez novsi motor.len coupe ma trosku mensi motor,je lahsie,maly odpor.najprv by som si to skusil nazivo.

Ano podobný motor, ale ty máš 152kW a tam je 3.3 V6 128kW, max rychlost 180 km/hod. To auto není na závodění stavěné, spíše se hodí na klidnou plavnou jízdu. A proto ty hodnoty nejsou nereálné. Ale co člověk nezkusí, nemůže hodnotit...:D

Odesláno
Původně zaslal: jakub106GTI

tak já se přidám máme doma naftu 2.5 a stále se s tím něco sere.

Brácha má toho novějšího benzína 3.3 v plynu a nedá na to dopustit...

sice se tam hodí pár korun při dovozu ale ted s tím jezdí a nic s tím není..

Takže muj osobní názor benzín ano naftu od Alfy určitě NEE!

auto celkově pohodlný prostorný hezky se s tim jezdí ale když se něco po tak to je pak ranec 10 tisíce jen tak lítají

Mohl by jsi mi připsat i nějaké zkušensti ohledně oprav, které tvůj bratr absolvoval???

Odesláno

Původně zaslal: jozefsv

do toho objemu jednoznacne plyn

tak tak

jízda město + dálnice každý týden Kolín Brno a občas Bratislava.spotřeba toho 3.3 je 12 plynu...

Sakra, to je dobrá hodnota...kupuj,ale ojeté auto s plynem....:myslim

Odesláno

tak tak

jízda město + dálnice každý týden Kolín Brno a občas Bratislava.spotřeba toho 3.3 je 12 plynu...

nekupovat s plynom ale dat donho dodatocne dorobit plyn,cena sa sice zvysi ale plyn u nas stoji aj 14,6 za liter a to je oproti benzinu za 41 masaker.ja by som nevahal.vrati sa to zachvilu.dalsie auto co kupim bude zase s velkym objemom ale chcel by som ist do plynu

Odesláno

tak tak

nekupovat s plynom ale dat donho dodatocne dorobit plyn,cena sa sice zvysi ale plyn u nas stoji aj 14,6 za liter a to je oproti benzinu za 41 masaker.ja by som nevahal.vrati sa to zachvilu.dalsie auto co kupim bude zase s velkym objemom ale chcel by som ist do plynu

Nakolik vyjde ta přestavba??? Kolem 40tis???

Odesláno

Ta spotřeba reálná je, když u 4.6l je kolem 11.

Přední tlumiče 2500/ks Kayaba

Přední destičky 1500 Ferodo

Kotouč přední 1500 ATE

Čep ramene 700 Moog

Čep řízení 590 Optimal

S motorem bych nic nevymýšlel, tam bude beztak řetěz takže měnit olej o bude to jezdit sto let.

Aut na díly je už dost, je to rakouská výroba.

Je to Daimler/Chrysler takže servisuje např. Mercedes/Chrysler/Jeep Hošek v Brně.

Provoz vyjde beztak levněji než nějakej evropskej chrochtkomín.

A vím, že nejde o diesel ale do nevějších 2.5CRD a 2.8CRD.

Odesláno

Mame doma 98 2.5TD motor s rozvodovýma kolama a nevím že by se nam zrovna kazila, asi taky zaleží jak se k tomu autu chovaš, ma najeto 238000Km ve skutečnosti o 60tisic víc podle servisky.Tatík sní jezdí za 7litrů.TO Auto není zavoďak i když jede 170.

Nahradní díly jsou bežně dostupné na jakekoliv jiné auto.

Mame ho od 180000km a dělaly se akorat brzdový desky,zadřel se klima kompresor:( kulaky a řidicí čepy.

Mame tři řady sedaček,kuži je nas 6 takže auto idealní pro naše potřeby.

Guest minimaxa
Odesláno

2,5TD je od Alfy ještě z doby kdy měli své motory.

3,0 benzín žádná sláva co se týče výkonu

3,3 nespolehlivý, a žere

3,8 - znám nejlépe, měl jsem, pokud se dodržují servisní intervaly je to nejspolehlivější motor, oproti 3,3 větší pružnost, ve spojení s 3 rychlostním automatem (2rychl + na 3. variátor) a nežere o nic víc než 3,3. A pokud je to auto ještě k tomu verze Sport (4x4) není co řešit.

Ale ten diesel fakt nebrat! praskají hlavy, slabé chlazení, špatné ojnice.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...