Kasi Odesláno 20. červenec 2008 Odesláno 20. červenec 2008 Ahoj. Moje 405 zase zlobí a teď tak, že se přehřívá. Pokud zapnu topení, tak se s tím ještě jakštakš dá jezdit, ale stejně v delšim kopci teplota vzroste tak na 100stupňů, s vypnutým topení je to přehřáté hnedka... Prostě mi připadá jako by byl potřeba další chladič... A vůbec mě nenapadá čím by to mohlo být, termostat to není, ten je ok... Jedině snad chladič, který je uprostřed trochu zavařený. Citovat
pastorek Odesláno 20. červenec 2008 Odesláno 20. červenec 2008 Nepíšeš či reaguje čidlo vetrákov a či bežia pri prehriatí. 405 je už trochu staršie auto, tam by stálo za úvahu i prečistenie chladiča zvonku i z vnútra. Keď pomôže zapnutie kúrenia tak by som začal tým prečistením. Citovat
rudolf Odesláno 20. červenec 2008 Odesláno 20. červenec 2008 Hm u 1.8TD praskaj hlavy. Ventilator pri beznem provozu nema co zapnout, tak v kolone. Voda neubyva? Chladici okruh netlakuje? Citovat
pastorek Odesláno 20. červenec 2008 Odesláno 20. červenec 2008 Původně zaslal: rudolf Hm u 1.8TD praskaj hlavy. Ventilator pri beznem provozu nema co zapnout, tak v kolone. Voda neubyva? Chladici okruh netlakuje? ...v bežnej prevádzke ani teplota nebýva 100, iba ak v kolóne. Citovat
Kasi Odesláno 21. červenec 2008 Autor Odesláno 21. červenec 2008 Ano čidlo ventilátorů funguje, ventilátory se spustí, chladič jsem čistil, voda neubývá, ani to netlakuje... Citovat
pastorek Odesláno 21. červenec 2008 Odesláno 21. červenec 2008 Takže všetko je v poriadku, ale i tak sa dosť hreje. Mohol by to robiť ešte ten chladič. Otázne je, či chceš investovať do výmeny. Ak sa spomínané problémy vyskytujú iba pri vysokých vonkajších teplotách ( okolo 30 ) tak by som to riešil pridaním vypínača na vetrák. Takých dní veľa nieje. Ak sa to vyskytuje často, tak by stála za úvahu výmena chladiča. Nedávno som mal tiež takýto problém a jednoducho som spojil kontakty na spínači vetrákov aby stále šla pomalá rýchlosť. 3 minúty práce a pomohlo to. Citovat
Durko Odesláno 22. červenec 2008 Odesláno 22. červenec 2008 dobré vlákno ktoré sa mi akurát hodí: môj problém je v tom že mam každú chvílu inú teplotu (od štylu jazdy) chladič som dal konečne nový a taký aky tam má byť len teraz to pracuje asi tak že termostat otvára dosť nad 90 st. ak je auto v zábere ak nieje tak trochu skôr ak idem kludne tak drži cca 87 st ak razantnejšie tak ide teplota hore. niekedy klesne aj na 80 st. otazka znie či mam dať vymeniť tesnenie pod hlavou lebo mi idú robiť čerpadlo. rozvody a pumpa je nová, nový je aj chladič. mam vymeniť aj termostat? mam jeden novy z renauta 19 pasoval by ? jediné čo nesedí je výfuk ktorý je z 1,9 d ale už je objednaný nový.može byť aj to chyba? má tenšiu ruru a zdá sa mi že problém je len pri vyšších otáčkach. dik za rady Citovat
pastorek Odesláno 22. červenec 2008 Odesláno 22. červenec 2008 Durko, toto vyzerá na vadný termostat, pravdepodobne zadŕha. Či pasuje z R19 neviem, záleží z akého motora. Ja som dal z Favorita. Po malej úprave priemeru pasoval, bol lacný a teraz mi drží 80 - 82. Tesnenie pod hlavou je zbytočné meniť ak mu nič nieje. Ak ti nevyhadzuje vodu, netlakuje hadice a nemáš vodu v oleji, tak určite nie. Priemer výfuku môže ovplyvňovať výkon motora vo vyžších otáčkach ale na teplotu motora nemá výraznejší vplyv. Citovat
Kasi Odesláno 22. červenec 2008 Autor Odesláno 22. červenec 2008 No když to vemu kolem a kolem tak se mi to chová asi stejně jako Durkovi... Citovat
Durko Odesláno 23. červenec 2008 Odesláno 23. červenec 2008 ten termostat je z 1.9 d tak ho skusim vyskušať ked bude čas. do servisu idem 18-teho tak dovtedy bude aj vyfuk a zbucham aj termostat potom uvidím dik Citovat
Kasi Odesláno 23. červenec 2008 Autor Odesláno 23. červenec 2008 Durko, jestli ten termostat vymeníš dřív než já, tak mi dej prosím tě vědět, jestli to pomohlo Citovat
Durko Odesláno 25. červenec 2008 Odesláno 25. červenec 2008 Původně zaslal: Kasi Durko, jestli ten termostat vymeníš dřív než já, tak mi dej prosím tě vědět, jestli to pomohlo no výfuk som už vymenil (už nemám hybrida) auto je živšie a vyzerá že ide lahšie (ten pôvodný tlmič bol aj kratší cca o 20cm) ale s teplotou to neurobilo nič. cez víkend vymením termostat a dam vedieť Citovat
Durko Odesláno 28. červenec 2008 Odesláno 28. červenec 2008 Původně zaslal: Kasi Durko, jestli ten termostat vymeníš dřív než já, tak mi dej prosím tě vědět, jestli to pomohlo zdravím Kasi. tak som sa v tom rípal otvoril som to a zase zavrel.je tam termostat aky som ešte nevidel tak som na tom stále rovnako.jedine co som si všimol že nad termostatom vo víku bol mastný povrch tak mi to pripada ako keby sa tam dostávalo niečo čo nemá.ak nezoženiem do 18 termostat tak dam asi vymeniť tesnenie pod hlavou a uvidíme. dam vedieť Citovat
Kasi Odesláno 28. červenec 2008 Autor Odesláno 28. červenec 2008 Ahoj. Já dneska ten termostat skusil také vyměnit, ale bohužel, žádná změna... Takže u mě už připadá v úvahu ten chladič, který mám vařený... Jen tak pro info, kolik tě stál nový chladič??? Citovat
pastorek Odesláno 28. červenec 2008 Odesláno 28. červenec 2008 Původně zaslal: Kasi Ahoj. Já dneska ten termostat skusil také vyměnit, ale bohužel, žádná změna... Takže u mě už připadá v úvahu ten chladič, který mám vařený... Jen tak pro info, kolik tě stál nový chladič??? Na TD nový 5-8 000 SK. Citovat
Durko Odesláno 29. červenec 2008 Odesláno 29. červenec 2008 Původně zaslal: Kasi Ahoj. Já dneska ten termostat skusil také vyměnit, ale bohužel, žádná změna... Takže u mě už připadá v úvahu ten chladič, který mám vařený... Jen tak pro info, kolik tě stál nový chladič??? ja som si ho objednal v Prahe tu http://www.magmar.cz/shop/ bola to široko daleko najlepšia cena aj ked som preratal kurz a poštovné. čo ti možem poradiť na obrazku je chladič na starý model kde niesu rychlospojky ale maju aj na novy model ale budeš tam musieť zavolať. ps:ak si mal zavarený chladič to nemusí byť chyba ja som jazdil s tenkým chladičom z 1,9 d (novým) a robilo to to isté len cca o 5 stupňou vyššími teplotami. vydrž do 18 ked dam vymeniť tesnenie pod hlavou a uvidíme Citovat
alhanak Odesláno 30. červenec 2008 Odesláno 30. červenec 2008 měl sem taky problém s teplotou. spekuloval sem nad chladičem, měnil různý čidla... nic nepomohlo. na diagnostice poznali taky kulový..... tak mě známej mechanik řekl že to rozdělá. těsnění pod hlavou bylo rozežraný téměř úplně a hlava se musela nechat přebrousit. od té doby není problém. ventilátor zapne fakt jen když je hic jak kráva a teplota je hodně nad 90 stupňů. jinak držím zhruba 89-92 stupňů a pohoda Citovat
Kasi Odesláno 30. červenec 2008 Autor Odesláno 30. červenec 2008 Alhanak: Diky za tvuj prispevek, ale ja mam praveze hlavu srovnanou a natlakovanou, takze v tom problem nebude... A navic u benzinu je tohle o hodne jednodussi - alespon ja jsem vzdycky prehrivani u benzinaku vyresil bez problemu, ale u tech mych turbokamen uz si fakt nevim rady:bojim Citovat
Durko Odesláno 31. červenec 2008 Odesláno 31. červenec 2008 Původně zaslal: Kasi Alhanak: Diky za tvuj prispevek, ale ja mam praveze hlavu srovnanou a natlakovanou, takze v tom problem nebude... A navic u benzinu je tohle o hodne jednodussi - alespon ja jsem vzdycky prehrivani u benzinaku vyresil bez problemu, ale u tech mych turbokamen uz si fakt nevim rady:bojim Kasi:ja ťa nechcem strašiť ani nahovárať na blbosť ale nikde nieje napísané že nemohlo prdnúť tesnenie. skús prepláchnuť chladič alebo vybrať termostat Citovat
Durko Odesláno 22. září 2008 Odesláno 22. září 2008 Původně zaslal: Durko Původně zaslal: Kasi Alhanak: Diky za tvuj prispevek, ale ja mam praveze hlavu srovnanou a natlakovanou, takze v tom problem nebude... A navic u benzinu je tohle o hodne jednodussi - alespon ja jsem vzdycky prehrivani u benzinaku vyresil bez problemu, ale u tech mych turbokamen uz si fakt nevim rady:bojim Kasi:ja ťa nechcem strašiť ani nahovárať na blbosť ale nikde nieje napísané že nemohlo prdnúť tesnenie. skús prepláchnuť chladič alebo vybrať termostat Too Kasi: už mam auto doma. trvalo to straš ný mesiac a stálo to ani nehovorím. nastavili mi čerpadlo vymenili mi termostat,tesnenie pod hlavou, koníkov ale auto je živšie drží teplotu(aspoň zaatial) .takže ja som aspoň zatial spokojný. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.