Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Souhlasím se zastánci pruchodnější vložky do origo filtrboxu. Vymejšlet sací trakt pro optimální pruběh krouťáku není potřeba už to udělali v Peugeotu . A teď se zeptám jak velký máte zásobník nasávaného vzduchu u vašich motoru ruzných objemů ?? pokud to někdo řešil udejte objem motoru a kapacitu zásobíku .

Odesláno

ja jsem vyzkousel skoro vsechno, or bavlny do originalu pres molitan az po kit.

A jen u uzavreneho boxu byla znat nejaka zmena v projevu motoru.

Vse mi menilo jen zvuk ale vykon se spis ztracel. po vackach a svodech je to pocitove nejvetsi prinos co jsem zatim udelal.

Je pravda ze se to musi casteji cistit protoze tam lita opravdu vsechno ale kdyz se s tim moc nejezdi tak se to da :aut

Urcite doporucuju CDA (Carbon Dynamic Airbox) od BMC :papa

Odesláno

Strejdakopec: BMC jsem měl na svojí Lancii Deltě a byl jsem naprosto spokojenej.

a přidám zkušenost s filtrama od HKS. Mám typ Super PowerFlow a jsem nadmíru spokojenej. Jednoduchý čistění a když molitanová vložka odejde, dá se koupit za 400 Kč nová s nižší a vyšší průchodností - mají více typů, dle barev.

Filtr je z třívrstvýho materiálu - připomíná molitan. Jinak co se týče změn - změnil se zvuk, auto jde lépe do vyšších otáček... Ale dopředu podotýkám, že délka potrubí a průměr zůstal zachován. Osobně ho můžu doporučit...za cenu 1250 Kč mi to přijde lepší jak KN vložka do airboxu ;)

Odesláno

ja som si postavil sanie niečo podobne ako ma fakir .... od klapky po chladič natiahnuta truba rovnakeho priemeru ako je klapka pak redukcia na vačší priemer 65mm->75mm a koleno 90° dole do podbehu tam dalšie koleno 90° a filter v podbehu za lavou hmlovkou :) .....bolo by lepšie keby to posledne koleno je tak 45° no čo už :) auto ma určite poznatelne lepší zvuk, a kludne sa da lahko a rado vytačať až do omedzovača :) a od tých 3000-3500 otačok je citiť trošku lepší zaťah proti serii ...... a ale ťaha to i v nižších otačkach :) som nadmieru spokojny :)

• O 1 měsíc později...
Odesláno

s týto ma vela ludi skusenosti :-P len ked to budeš montovať na klapku tak tam daj neaku lepšiu spojku tora bude viacej pružiť, a pak ešte neake gumenne podložky ked budeš montovať ten \"carbon\" ku karoserii lebo to pak urvveš pri akceleraci aj deceleraci auta :) ..... aaaaa kup do toho lepší filter inak nie je to zle riešenie sania ale napor tam neni takmer žiadny :)

Odesláno

Mladá má Renault Megane II 1.6 16V

Originální papírový filt jsem vyměnil za KN, cena 1300,-

Výsledek?

Kromě mírně zdrsněného zvuku nemá vliv na výkon. Jezdí s ním přes rok, nyní jsme dali zpět papírový a vskutku se nic nezměnil kromě jiného zbarvení zvuku.

Pokud si někdo koupí kónus a nechá ho v motorové části, aby násaval horký vzduch z motoru, no nevím, laický rozum mi říká, že to není nejlepší nápad.

Ať tak či tak, jsem z vlastní zkušenosti přesvědčen, že výměna za typizovaný bavlněný je k ničemu.

Můj názor z vlastní zkušenosti ....:roker

Odesláno

pro laikov: to čo ma MyP106 je 4-klapka a otvorené sanie od KN ..... je to k*rva drahá varianta športového sania ale asi najefektývnejšia na zvíšenie výkonu ....... plus su problémy so zladením s RJ ale když se to udela dobre s vyfukom tak to pak jeden jak odrthnute z reťaze :D

Odesláno

to muzu potvrdit jeste budu resit otevrene sani na uzavrene s novym filtrem tenhle je uz pekne zanesenej takze to bude potreba. ale ted nastane to nejhorsi nejakym zpusobem vsechny upravy prizpusobit na RJ. tak uvidim.

Odesláno

No tak to ti prajem hodne stesti....inak bavlneny filter sa dava aaj koli tomu ze sa da vyprat a nasadit dalej takze nemusis kupovat novy :)

A budes riesit neake naporove sanie??? Diera v kapote alebo nesko cez masku???

Odesláno

no jestli bych mel mluvit narovinu tak bych to nejradeji udelal na hulvata diru do kapoty a vytahnout cely filtr ven,popripade vymyslet zaslepeni kapoty pro pripad deste a nechat to schovany pod kapotou.mit proste 2 ruzny vedeni filtru a trubek k sani.

Odesláno

Ono to jde udelat hodne dobre i tou dirou v kapote aj ked to chce udelat neaky airbox nebo neco podobneho...podla mna to mal dobre vymyslene clen mimado do byvalom tuningclub206.com akurat ze uz su neni fotky na tom fore...

No inak ten napad cinica neni zly len este diody a mas aj angel eyes

Odesláno

podminka zavodni tridy je ram a podminka serie zachovat funkcni svetla. Ram nemam takze musi zustat svetla.mam neco vymysleny tak uvidim jak to dopadne neco zkusim nakreslit.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...