Bernymb Odesláno 14. červenec 2008 Odesláno 14. červenec 2008 Pánové,potřeboval bych poradit s výměnnou př. tlumiču na 405 1,9TD,1996 nebo sem hodit odkaz kde se to třeba probíralo.Stačí i napsat na co si dát pozor při výměnně,abych si to něčím nezkomplikoval.P.S.:Jaké tlumiče by jste mi poradili SACHS-KAYABA nebo i jiné plynokapalinové?Díky všem za snahu:papa Citovat
pastorek Odesláno 14. červenec 2008 Odesláno 14. červenec 2008 Najväčšia komplikácia je prehodenie pružín. Treba na to mať špeciálny prípravok a i tak je to riziková záležitosť. Keď to bude rozobraté je dobré vymeniť i ložisko horného uloženia. Nieje to vysoká položka a budeš mať pokoj. Čo sa týka značky, ja by som zvolil Sachs alebo Monroe. Citovat
Bernymb Odesláno 14. červenec 2008 Autor Odesláno 14. červenec 2008 Díky,s ložisky horního uložení určo počítám-jen abych přines domů ty správný,jsou tam aspoň 2 typy si myslím.Jinak stahováky na pružiny mám,tak snad to v garage půjde dobře.Můj vrchní mechanik radí jedině KAYABA,ale já mám možnost vzít SACHSY(plynokap.) za 6300Kč komplet na celé auto.Je to dobrá cena? Citovat
pastorek Odesláno 14. červenec 2008 Odesláno 14. červenec 2008 Keby to bolo iné mladšie auto možno by stálo za to poobzerať sa po iných tlmičoch ale pri tomto aute a ročníku je to skôr o funkčnosti a cene. 6300 Kč za tlmiče na celé auto je pomerne dobrá cena. Popýtaj sa či je to i s dorazmi a prachovkami, prípadne pozri v akom ich máš stave. Neskôr sa menia dosť blbo. Citovat
Bernymb Odesláno 16. červenec 2008 Autor Odesláno 16. červenec 2008 Tak jsem dnes koupil nakonec jen(zatím) přední tlumiče KAYABA EXCEL G za 1680,- za jeden+k tomu ještě to horní uložení(SACHS) kompletní za 600,- ,tak o víkendu mám co dělat:papa Citovat
Bernymb Odesláno 19. červenec 2008 Autor Odesláno 19. červenec 2008 Kluci poraďte mi-musí se povolovat při té výměnně př. tlumičů i ramena(tyčku řízení,kosti)(kvůli místu)aby to šlo co nejníž a mohl ten tlumič s pružinou vytáhnout nebo to jde i bez toho?Kdybyste někdo věděl přesný postup a poradil mi nejlépe jěště dnes(abych na to mohl zítra vlítnout) jak na to byl bych móóc vděčný.Stahováky mám půjčené jen na víkend.No jinak za to budu muset vysolit tak litr za tu výměnnu.A já si to chtěl vyměnit sám pro ten krásný pocit z dobře odvedené práce.....díky díky Citovat
Butch Odesláno 29. červenec 2008 Odesláno 29. červenec 2008 Nevím jak ostatní, ale já mám vždycky největší problém vyrazit rameno ze spodního čepu, buďto nemám správný grif, nebo to jde fakt blbě. Na pružiny je bobré mít stahovací přípravek, ale když není po ruce tak pomůže i kus drátu. Citovat
Bernymb Odesláno 30. červenec 2008 Autor Odesláno 30. červenec 2008 Butch:Máš pravdu-nejhorší bylo dostat tlumič z těhlice,protože ta ti nesjede tolik(po uvolnění kosti stab.),abys ho lehce vytahnul.Takže jsem musel použít pajzr a trochu tomu pomoct dolů(ale ne moc aby nepraskla manžeta a na levé řidičově straně aby nevyjela moc poloosa-teče pak olej!vlastní zkušenost:D) a trochu do boku a byl venku!Při následné výměnně tlumiče a horního uložení doporučuji VŽDY POUŽÍT STAHOVÁK NA PRUŽINY!Jinak při troše zručnosti a pokud má člověk odpovídající nařadí,tak to jde vcelku dobře.Mějte se Citovat
Demo Odesláno 31. červenec 2008 Odesláno 31. červenec 2008 Stahovak vzdy, ten kdo nevidel zapichlou pruzinu cca 30 cm v zemi, tak ten neuveri, jakou to ma silu Citovat
Tosko Odesláno 1. srpen 2008 Odesláno 1. srpen 2008 ja už to mám za sebou jeden tlmič som rozobral bez stahováku a pružina letela dobrý meter.Povedal som nikdy viac:xvulMenil som ložiská vrchného uloženia skf znacka a vysly ma 900sk. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.