Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Poslední dobou pozoruji přerušované pískání od zadních brzd. Děje se to jen při malých rychlostech na dvojku a současném zatáčení, například při pojíždění po parkovišti. Píská pouze jedno kolo, v přímém směru dobrý, ale v okamžiku zatáčení (bez brzd) začne pískat pak zase dobrý.

Že by zvlněný zadní kotouč nebo se destičky nevrací jak mají anebo ložisko?:myslim

Odesláno

mal som to iste a pomohlo strieknut MEDENY SPTAY na naboj ulozenia loziska zo zadnej strany ako je ten plech co chrani kotuc. striekni medzi ten plech a kotuc smerom dole na naboj ale pozor na brzdiacu plochu na kotuci. mne to pomohlo ale kludne to moze bit aj lozisko.

Odesláno

Pískalo mi LZ kolo při zatáčení doleva. Někdy se i zahřálo. Při výměně zadních destiček (třetích-při 170 tkm) se zjistilo i špatné ložisko. Takže jsem vyměnil oba zadní kotouče (komplet vč. nábojů) za cca 9000 Kč. A to v neautorizovaném servisu... A je zase na čas klid.

Odesláno

Skús ich najprv trochu prečistiť brúsnym papierom. Najskôr to budú iba nejaké nečistoty. Prípadne môžeš pri pomalej jazde pomaly pritiahnuť ručnú brzdu. Krivý kotúč by sa mal prejaviť nerovnomerným brzdením.

• O 2 týdny později...
Odesláno

V neděli jsem si udělal čas, tak jsem se do toho pustil. Rozebral jsem brzdu zadního pískajícího kola. Sundat třmen bylo snadné, myslel jsem, že problém bude ve vodítkách třmenu, ale ty jsou v pohodě, manžety neporušené. Zato, když jsem chtěl vyjmout destičky musel jsem použí hrubší sílu, byly totálně zatuhlé v tom klikyháku (budu tomu říkat nosič destiček). Vůle destiček v nosiči je vymezena takovými nerezovými plíšky a ty byly ůplně obalené vrstvou černého prachu a rzi z destiček. Kompletně jsem to důkladně vyčistil, složil dohromady a výsledek - pískání je pryč. Mimochodem jsem zjistil, že v mém případě je kotouč součástí náboje kola, takže výměna by nebyla tak snadná a hlavně ne levná.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...