VenaS Odesláno 9. červenec 2008 Odesláno 9. červenec 2008 Poslední dobou pozoruji přerušované pískání od zadních brzd. Děje se to jen při malých rychlostech na dvojku a současném zatáčení, například při pojíždění po parkovišti. Píská pouze jedno kolo, v přímém směru dobrý, ale v okamžiku zatáčení (bez brzd) začne pískat pak zase dobrý. Že by zvlněný zadní kotouč nebo se destičky nevrací jak mají anebo ložisko? Citovat
lubo1978 Odesláno 9. červenec 2008 Odesláno 9. červenec 2008 mal som to iste a pomohlo strieknut MEDENY SPTAY na naboj ulozenia loziska zo zadnej strany ako je ten plech co chrani kotuc. striekni medzi ten plech a kotuc smerom dole na naboj ale pozor na brzdiacu plochu na kotuci. mne to pomohlo ale kludne to moze bit aj lozisko. Citovat
Marcel505 Odesláno 9. červenec 2008 Odesláno 9. červenec 2008 Prvotně bych zkusil ty brzdy trochu víc použít. Citovat
Velickin Odesláno 9. červenec 2008 Odesláno 9. červenec 2008 Pískalo mi LZ kolo při zatáčení doleva. Někdy se i zahřálo. Při výměně zadních destiček (třetích-při 170 tkm) se zjistilo i špatné ložisko. Takže jsem vyměnil oba zadní kotouče (komplet vč. nábojů) za cca 9000 Kč. A to v neautorizovaném servisu... A je zase na čas klid. Citovat
pastorek Odesláno 9. červenec 2008 Odesláno 9. červenec 2008 Skús ich najprv trochu prečistiť brúsnym papierom. Najskôr to budú iba nejaké nečistoty. Prípadne môžeš pri pomalej jazde pomaly pritiahnuť ručnú brzdu. Krivý kotúč by sa mal prejaviť nerovnomerným brzdením. Citovat
VenaS Odesláno 10. červenec 2008 Autor Odesláno 10. červenec 2008 Začnu kotoučem, dám ho lehce přetočit na soustruhu. Rozeberu třmen a destičky, pročistím, uvidím. Citovat
VenaS Odesláno 21. červenec 2008 Autor Odesláno 21. červenec 2008 V neděli jsem si udělal čas, tak jsem se do toho pustil. Rozebral jsem brzdu zadního pískajícího kola. Sundat třmen bylo snadné, myslel jsem, že problém bude ve vodítkách třmenu, ale ty jsou v pohodě, manžety neporušené. Zato, když jsem chtěl vyjmout destičky musel jsem použí hrubší sílu, byly totálně zatuhlé v tom klikyháku (budu tomu říkat nosič destiček). Vůle destiček v nosiči je vymezena takovými nerezovými plíšky a ty byly ůplně obalené vrstvou černého prachu a rzi z destiček. Kompletně jsem to důkladně vyčistil, složil dohromady a výsledek - pískání je pryč. Mimochodem jsem zjistil, že v mém případě je kotouč součástí náboje kola, takže výměna by nebyla tak snadná a hlavně ne levná. Citovat
Stevo307 Odesláno 21. červenec 2008 Odesláno 21. červenec 2008 mne robi to iste...mne piska prave zadne.... Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.