Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Jasně že tam půjdou :) A navíc budou v konečnym důsledku i o něco menší (průměr kolo+guma*2). Před nedávnem sem neměl co dělat, tak sem udělal skriptík v matlabu, kterej to počítá ;) Nahoře zatrženo je průměr celýho kola ve 15\" (195/45) a dole je standart s16 rozměr, protože sem nevěděl co máš ty, tak sem dal svůj bejvalej (185/55/14):

6423f323644266.gif

Odesláno

Maximální na XS je 175/65 R14 a když jí naložíš, tak jde hrana blatníku téměř na úroveň disku. Takže když dá 195/ 45 R15 tak bude mít menší obvod, což mu asi vadit nebude a zvýší se spotřeba, ale jelikož budou s touhle šířkou přesahovat hranu blatníku, která je téměř kolmo k zemi, tak až se to jednou potká, tak bude záležet, co vydrží. Buď to odnese guma nebo blatník. Když budou vytažený alespoň na hranu gumy, tak se při případným dotyku guma nebo blatník poddá, ale jestli budou takhle kolmo na sebe, tak to může udělat celkem paseku.

Odesláno

Alesek pokud chceš mít starosti tak si je pořiď , ale já už je tam měl a byl problém, záleží také na ET disků. Když jsem je tam měl já ,tak vepředu dřeli do zatáček, vzadu byly opřený o ramena a blatník byl dost nalepený z druhé strany. Jedině vytáhnout a podložkya to už je potom větší zásah a možné lakování. Teď mám 185/45 a naprostá spokojenost, víc bych tam nedával.

Odesláno

Když tam dá ty ET15 Tak do ramen určitě nepůjdou, ale s těma zadníma blatníkama je u XS problém asi vždycky:nevim Vždyť mě občas škrtne i rozměr, kterej je napsanej v techničáku:roker

Odesláno

Eh ach tak to budu muset nějako vymyslet, kamarád má ty samý na saxu petidvéřu tak si je od něj prostě a jednoduše půjčím a zkusím to. Doufám že to půjde bez nějakej větších zásahů i když vzadu s těma blatníkama asi počítám že se budou muset trošku upravit.

Odesláno
Původně zaslal: Alesek

Eh ach tak to budu muset nějako vymyslet, kamarád má ty samý na saxu petidvéřu tak si je od něj prostě a jednoduše půjčím a zkusím to. Doufám že to půjde bez nějakej větších zásahů i když vzadu s těma blatníkama asi počítám že se budou muset trošku upravit.

Tak to zdokumentuj:super A pak dej vědět, jak jsi s nimi dopadl;)

Odesláno
Původně zaslal: Alesek

Pneu co tam jsou teď tak jsou 165/65 R14 tak to kujonku prosím zkus spočítat znovu:)A jinak děkuji

165/65/14 - ans =57.010000 cm

195/45/15 - ans =55.650000 cm

Odesláno

U těch normálních 106 je ta nekulatá hrana opravdu debilní, když mám bejt sprostej... :) Ale šlo by to spočítat tak aby to neškrtalo, když změříš vzdálenost od dosedací plochy kola ke kolmici s hranou lemu.

Odesláno

tak to zkusím změřit, ale prvně zkusím dohnat kamaráda aby mi půjčil ty kola.pak se uvidím, myslím si že by to nemusel bejt až zase takovej problém.

Odesláno
Původně zaslal: kujon106

U těch normálních 106 je ta nekulatá hrana opravdu debilní, když mám bejt sprostej... :) Ale šlo by to spočítat tak aby to neškrtalo, když změříš vzdálenost od dosedací plochy kola ke kolmici s hranou lemu.

To by šlo určitě:super ale při tomhle rozměru výpočtem akorát zjistíš, že ti polezou ven. Sice ne moc, ale na to, aby se zničil blatník nebo guma to bude stačit:nevim

Nejjednodušší řešení bude asi vytažení. A kdyby jsi nechtěl zasahovat do karoserie tak asi tvrdší torzky nebo tlumiče.

Zajeď ke kámošovi, hoďte je tam, projeď to a uvidíš

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...