Ferry Odesláno 5. březen 2004 Autor Odesláno 5. březen 2004 jinak jsem uvazoval ze bych to pro ty co by meli zajem postavil, ale musim vyzjistit, kolik by stalo nechat si udelat plosny spoj nekde v nejaky firme, ono nakreslit jeden dva spoje rukou to jeste jde, ale kdybych to mel delat treba 10x ... Citovat
impact Odesláno 6. březen 2004 Odesláno 6. březen 2004 hlavne to nadimenzuj tak, aby to utahlo pokud mozno jednu 10W zarovku (takovou tu dlouhou sufitku)... Citovat
Ferry Odesláno 11. březen 2004 Autor Odesláno 11. březen 2004 Cena filmové předlohy: jednostranná 50,-/dm2 + 50,- Kč ( tech + 50 je asi za kazdej dalsi dm2, nevim to jsem nevycetl ) a dale Plosny spoj: od 1dm2 do 1m2 50,-/dm2 takze zalezi kolik by bylo kusu, nechce se mi tu pocitat nejaky priblizny ceny Citovat
macho Odesláno 12. březen 2004 Odesláno 12. březen 2004 Tak jsem udelal rozpocet soucastek (u GM electronic) Ohledne ty desky, jak jsem na ni koukal, tak je malinka. Takze jsem ochoten jich par udelat. A predavka bude naprosto jednoducha = na srazu viz. sekce Club PS:Jinak ten tranzistor je dimenzovany tak na 0,5A coz je cca 6W, takze pro silnejsi zarovky bude tranzistor o par korun drazsi nebo holt bude min svitit interier. BTW: Me se u 405ky rozsvicuje interier i pri odemceni dalkacem :-) Citovat
impact Odesláno 12. březen 2004 Odesláno 12. březen 2004 to by bylo skvely... pokud teda nemyslis ten moravskej sraz... Citovat
macho Odesláno 12. březen 2004 Odesláno 12. březen 2004 Myslim ten u Vasendy v Praze :-) Teda doufam ze se to uskutecni. Citovat
Ferry Odesláno 13. březen 2004 Autor Odesláno 13. březen 2004 Napsán autorem macho Tak jsem udelal rozpocet soucastek (u GM electronic) Ohledne ty desky, jak jsem na ni koukal, tak je malinka. Takze jsem ochoten jich par udelat. A predavka bude naprosto jednoducha = na srazu viz. sekce Club PS:Jinak ten tranzistor je dimenzovany tak na 0,5A coz je cca 6W, takze pro silnejsi zarovky bude tranzistor o par korun drazsi nebo holt bude min svitit interier. BTW: Me se u 405ky rozsvicuje interier i pri odemceni dalkacem :-) super, pekne jsi to rozpocital, patri ti pochvala jj na vetsi zarovku by se tam musel dat tranzistor treba BC 635 kterej je na 1A ( ve spicce az 1.5A ) ten co tam je ted by to asi nedal a bud by se hooodne hral nebo by shorel uplne. A jakou metodou delas plosnaky? fotocestou? ja s fotocestou nemam zkusenosti , vzdycky to kreslim rukou fixem Citovat
impact Odesláno 13. březen 2004 Odesláno 13. březen 2004 Napsán autorem macho Myslim ten u Vasendy v Praze :-) Teda doufam ze se to uskutecni. takovej hezkej SS sraz - Selatko a Stmivace Citovat
macho Odesláno 13. březen 2004 Odesláno 13. březen 2004 Ja delam plosnaky klasicky rukou. Fotocesta ma spostu dilcich ukonu a vyplati se az pro opravdu slozite spoje. Citovat
macho Odesláno 23. březen 2004 Odesláno 23. březen 2004 Takze tady je zachycen prvni prototyp stmivace...zitra ho otestuju co do funkcnosti tak do vydrze (prehrivani tranzistoru :-) Citovat
Ferry Odesláno 23. březen 2004 Autor Odesláno 23. březen 2004 Napsán autorem macho Takze tady je zachycen prvni prototyp stmivace...zitra ho otestuju co do funkcnosti tak do vydrze (prehrivani tranzistoru :-) Pekny, moc pekny, koukam ze mas i podobne rozmisteny soucastky Akorat me se to podarilo udelat misto do obdelnicku tak ctvercovy Myslim ze ten tranzistor se moc hrat nebude, ja mam ten co utahne mensi proud a je v tom malem pouzdre a da se na nem v klidu udrzet ruka. Vidis ja jsem se jeste nedostal domu abych taky nejaky ukutil,jedu az tenhle vikend a to se doma asi zase moc nezdrzim. Citovat
macho Odesláno 24. březen 2004 Odesláno 24. březen 2004 Takze jsem to otestoval, funguje to spravne. Testoval jsem 21W zarovku a tranzistor lehce hral, jelikoz je to vetsinou zatezovano kratkodobe tak neni potreba chladic, jen v pripade dlouhodobemu otevreni dveri by mu neuskodil mini chladic - kousek plechu. Jinak samozdrejme pro bezny 10W zarovky je to naprosto v pohode. Citovat
Ferry Odesláno 24. březen 2004 Autor Odesláno 24. březen 2004 Napsán autorem macho Takze jsem to otestoval, funguje to spravne. Testoval jsem 21W zarovku a tranzistor lehce hral, jelikoz je to vetsinou zatezovano kratkodobe tak neni potreba chladic, jen v pripade dlouhodobemu otevreni dveri by mu neuskodil mini chladic - kousek plechu. Jinak samozdrejme pro bezny 10W zarovky je to naprosto v pohode. Pro bezny zarovky tam staci dat ten tranzistor v malem pouzdre ( nevim BC 337 je oznacenej? ) a mas to aspon mensi.zbytecny tam cpat tenhle velkej predimenzovanej Citovat
macho Odesláno 25. březen 2004 Odesláno 25. březen 2004 To je mozna pravda, ze je to predimenzovany, alespon to vydrzi i tehdy, kdyz treba clovek bude neco opravovat v aute a necha si otevrene dvere treba hodinu, tak mam jistotu, ze ten tranzistor to vydrzi, kdezto s tim mensim si nejsem tak jist. Kazdopadne jsem preferoval zivotnost pred rozmerem :-) Na druhou stranu je snadnejsi zamenit velky za maly nez naopak (jestli jsi udelal plosnak na maly tranzistor, tezko tam nekdy das ten vykonejsi) Citovat
Ferry Odesláno 25. březen 2004 Autor Odesláno 25. březen 2004 no kdyz budes delat neco na aute, vzdycky se ta svitilna da vypnout aby nesvitila )) Ale tak to je jedno, ze jo, ten malej tranzistor je na nejakych 500mA stabilniho proudu, takze kdyz vezmes je tam zarovka myslim 5W deleno dejme tomu 13V tak to vychazi na nejakych 390mA. Osobne kdyz jsem to zkousel doma na stole tak se ani po delsi dobe nehral natolik aby shorel No a vykonnejsi tranzistor taky nahradis, staci kdyz ho nebudes pajet do spoje, ale pripajis ho na tri dratky a nechas viset nekde volne :D Ale rikam je to jedno, kazdej at tam soupne co uzna za vhodne a podle svych pozadavku [Editován dne 25/3/04 Ferry] Citovat
macho Odesláno 26. březen 2004 Odesláno 26. březen 2004 Takze mam hotovy 4 stmivace, takze kdo ma zajem at mi da vedet na e-mail. Budu na srazu u Vasendy, takze tam muze probehnout ta predavka. s pozdravem Macho To ferry >no kdyz budes delat neco na aute, vzdycky se ta svitilna da vypnout aby nesvitila )) A co kdyz ji zapomenes vypnout? (zapominani je lidsky :-) >No a vykonnejsi tranzistor taky nahradis, staci kdyz ho nebudes pajet do spoje, ale pripajis ho na tri dratky a nechas viset nekde volne. No to bych srovnal asi s tim, ze muzes prece jezdit po trech kolech a to 4ty muzes tahat na lane za sebou ...taky to asi pojede. Ale nechme toho.... Citovat
Ferry Odesláno 26. březen 2004 Autor Odesláno 26. březen 2004 jasne prece se nebudem hadat kvuli takovym prkotinam :D :D ja se priznam ze jsem taky puvodne premyslel ze tam dam ten velkej tranzistor mozna jsi ho mohl dat na lezato aby se to veslo pod tepecirunk k tomu svetlu, uz jsi to zkousel montovat do auta, v moji 406 to bylo celkem natesno, ale kdyz to nejde silou, urcite to jde jeste vetsi silou :D Citovat
macho Odesláno 5. duben 2004 Odesláno 5. duben 2004 Takze na srazu jsem mel ty stmivatka, ale nikdo neprojevil zajem. Tak kdo chce at se ozve. Doufam ze jsem je nevyrabel nadarmo :-( Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.