ajsik Odesláno 22. červen 2008 Odesláno 22. červen 2008 Uz jsem se jednou ptal jak je to s teplotu vody na 306 1,6i , ze mi jde teplota pri jizde za 90 cca 95 max pred prvni carecku ale hned jak sepne sahara tak sjede na 93 cca... pri jizdce v 28°C vedru 6km do prudkeho kopce na 2jku , 3jku to je vse ok, kdyz auto stoji tak taky vyjde max k prvni carecce sepne sahara a sjede k 93 ... jenze kdy nekde zastavim a vypnu motor a necham auto chvili stat (20min) tak kdyz zapnu budiky tak mi dnes ukazal budik teploty cca 110 cili pred posledni carkou za kterou zacina cervene pole. Sahara nebezi, ujedu par stovek metru a teplota klesa pred ocima a razem je tam 85-90... chapu ze jak to auto stoji tak se to cele ohriva, ale kdyz na me dneska rucicka ukazala 110 tak me to zarazilo ... novy chladic, termostat, sahara a chladici kapalina, ktera je modra, nevim jestli je to OK, neni original peugeot , chystam se ji vymenit za ofi Total, coz ale asi nemuze delat tuhle neplechu... diky za jakoukoli radu, nevim jestli to ignorovat a nebo ne ... PS: bohuzel tento model ma jiz katalyzator primo v motorovem prostoru - takovou tu banku na svodech ktera nema zadne stineni ... podobnou vec (ovsem na tak moc max 100°C) mi dela i 206tka a tam je taky odlucovat pevnych casti (KAT) mezi blokem a chladicem, akorat je obaleny v nejake stinici schrance Citovat
pastorek Odesláno 22. červen 2008 Odesláno 22. červen 2008 To čo popisuješ je normálne správanie. Pri prestávke sa zohreje iba voda v motore a to ešte termodynamickým efektom teplejšia vystúpi hore. Ak máš čidlo na vetráky na chladiči tak nebude reagovať na malé množstvo teplejšej vody. Muselo by sa celé zohriať. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.