Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

dnes som daval spotrebu a vyslo mi 6,8. neni to moc na 406 kombi?siel som stale len dialnica, pod 130 som nesiel, dva krat som skusal vmax, taka stala rychlost 140 150kmh, ale i 160 170kmh... neni to moc na to auto? a je tam chip na nejakych zevraj 150koni

Odesláno
Původně zaslal: ondris

dnes som daval spotrebu a vyslo mi 6,8. neni to moc na 406 kombi?siel som stale len dialnica, pod 130 som nesiel, dva krat som skusal vmax, taka stala rychlost 140 150kmh, ale i 160 170kmh... neni to moc na to auto? a je tam chip na nejakych zevraj 150koni

Je to hlavně o tom, jakou máš nohu. Já minulej týden měl kombi spotřebu 6,5. Nechal jsem udělat rozvody, filtry, kapaliny... dal jsem bavlněnej filtr... a zatím mám 5,6. Zatím jen na málo kilometrch. Chip mám taky. Jinak... po takový údržbě mi teď motor táhne tak od 1300 ot. Před tím tak od 1800. Takže můžu ustáleně jet na vyšší stupně, což má radikální vliv na spotřebu.

Odesláno

Ondris, 150koní???, není to trochu moc na 2,0hdi, Přema měl kvalitně chiplou 2,0hdi na nějakých 136koní, i podle tabulek těchto firem píšou, že to čipují kolem 100kw.

Ale to není podstatné, mě šla spotřeba po čipu znatelně dolů a jak píše Edison, záleží na stylu jízdy, dokážu jezdit za 5,8l kolem komína, ale také i za 8l/100km. Nicméně je pravda, že auto táhne a mohu řadit dříve vyšší stupeň, ale o to více se namáha hnací ustrojí, je to daň z luxusu.:super

Odesláno

zalezi na chipu, pokud tam nekdo nastavi hodne paliva, tak spotreba jde s tezkou nohou dost nahoru. Ja mam 6.8 s tim ze jezdim prevazne mesto. Mimo mesto jsem jel za 5.0 (vlastne jsem jel i kousek po meste). A mam tam chip taky prej 150 koni :super

Odesláno
Původně zaslal: KUBBACHER

Ondris, 150koní???, není to trochu moc na 2,0hdi, Přema měl kvalitně chiplou 2,0hdi na nějakých 136koní, i podle tabulek těchto firem píšou, že to čipují kolem 100kw.

Ale to není podstatné, mě šla spotřeba po čipu znatelně dolů a jak píše Edison, záleží na stylu jízdy, dokážu jezdit za 5,8l kolem komína, ale také i za 8l/100km. Nicméně je pravda, že auto táhne a mohu řadit dříve vyšší stupeň, ale o to více se namáha hnací ustrojí, je to daň z luxusu.:super

Jinak co jsem se bavil s ruznyma lidma a firmama, tak neni problem to prej chipnout i na 200 koni, ale nikdo ti nezaruci kolik s tim najedes. Vetsinou se nechipuje na vic nez 136 koni, aby se tak nesnizila zivotnost.

Odesláno

no zevraj to ma 150 koni, ale netaha to na tolko koni podla mna... krutak ide pekne od spodu, to je super, ale zas ked mu sliapnem na krk dak si aj zadymi... a tieto spotreby udavate podla palubneho pc, alebo plna nadrz-plna nadrz???lebo ja som to daval podla nadrze

Odesláno
Původně zaslal: ondris

no zevraj to ma 150 koni, ale netaha to na tolko koni podla mna... krutak ide pekne od spodu, to je super, ale zas ked mu sliapnem na krk dak si aj zadymi... a tieto spotreby udavate podla palubneho pc, alebo plna nadrz-plna nadrz???lebo ja som to daval podla nadrze

Udávám podle PP. Nevidím důvod k něčemu jinému... Ale zadými??? To není dobré... Jinak... pořádnou kombi spotřebu, abych mohl srovnávat ještě nemám.. ale evidentně bude nižší, to vidím už teď...

Odesláno

Ano f3Rd, tak jsem to myslel, těch 136koní bude mít jistě menší vliv na životnost tohoto motoru než něco více, možná se mýlím, ale tak mi to popisoval člověk co se tím živí a studoval to. Ja si přeci nenačipuji auto na výkon za hranici možnosti motoru:myslim.

Asi už nepíšu k tématu, jen se domnívám, že takové čipování je už na úkor životnosti - možná se pletu:myslim

Odesláno

no len ja som siel dialnica 160-170, dva krat maximalka.... cize dost ostro som siel... kopce a tak... tato roby podla PP z roboty a do roboty 4l... a to robi 100km... tak preto sa pytam ci ten palubak nekeca. a je to cipnute, tak si myslim ze to nevadi ked zacmudi

Odesláno

Tak, tak... Taky jsem toho názoru, že chip má OPTIMALIZOVAT výkon motoru, a ne ho nesmyslně hnát do výšin. Leda bych byl tak bohatý a chipovl na jediný závod a pak počítal s vyřazením motoru. :-)

• O 7 měsíců později...
Odesláno

svata pravda nie je nad plna plna ja so na 72 l spravil 1290 km cca 600 km dialnice a zvysok po normalnej ceste a neskutocne vela stupani a klesani siel som do albanska,pravda je ze som mal jemnu nohu,ale cesta v jednom kuse okrem 2 cca 10 minutovych prestavok

Guest bostich
Odesláno
Původně zaslal: KUBBACHER

Ano f3Rd, tak jsem to myslel, těch 136koní bude mít jistě menší vliv na životnost tohoto motoru než něco více, možná se mýlím, ale tak mi to popisoval člověk co se tím živí a studoval to. Ja si přeci nenačipuji auto na výkon za hranici možnosti motoru:myslim.

Asi už nepíšu k tématu, jen se domnívám, že takové čipování je už na úkor životnosti - možná se pletu:myslim

Jj, těch 136koní mi prijde max, dál už ne :)

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...