Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Pokud ti nejde zastrčit klíč do spínačky, jsou polámaná stavítka a nebo spíš planžetové pružinky stavítek a stavítka spadla do dráhy klíče. Pokud máš dva klíče a budeš chtít jezdit, nezbyde ti - než seženeš novou (byť starší) spínačku - nějak ty stavítka rozevřít, zastrčit tam klíček a nechat ve spínačce a zamykat druhým klíčem. Pokud máš křížový tvar klíče, musíž zkoušet odtáhnout stavítka ve všech čtyřech směrech - většinou praskne jen jedno, nebo na jedné straně, takže hledat - pokusit se do toho otvoru pro klíč nahlédnout. Zkusil bych nejdřív horní strany, protože to stavítko spadlo vahou, takže u spodních by vlastně klíči nevadily. U plochého klíče máš jen dvě strany. Mohlo by pomoci do otvoru sáhnout např. lékařskou, nebo jinou jehlou, ty stavítka se pokusit rozevřít - odtlačit - nedýchat - a pokusit se klíč zastrčit a už NEVYNDAVAT. To NESMÍŠ udělat i proto, že celá spínačka je ve svém držáku - té trubce na těle tyče řízení - držená šroubkem, ale i jištěná takovým zoubkem (myslím, že je jeden - XM má dva a nebo obráceně :myslim), který je zasunut v otvoru v trubce držáku a které se odjistí tím, že se klíček ZASUNUTÝ do spínačky pootočí k poloze zapnuté zapalování, čímž ten zoubek zaleze do spínačky. Jinak jej musíš nějak odvrtat, protože je zevnitř blokovaný a nejde mechanicky zvenku zastrčit.

[upravil dne 21/6/08 Kdo]

Odesláno

Máš částečně pravdu, nešťastně jsem to formuloval.

V textu snad srozumitelně opraveno. Díky

Prostě, když už tam klíč dostaneš, nech ho tam, abys mohl jezdit než seženeš novou spínačku, zamykej (máš-li) druhým, přes klíč ve spínačce přehoď třeba hadřík aby nebyl vidět a až novou seženeš, k demontáži staré musíš ten klíč mít vsunutý ve spínačce. Uff :aut:papa

[upravil dne 21/6/08 Kdo]

Odesláno

no ano ma tvar kriza a je to tam rosypane,no nevadi som ju vitiahol a vpohode nastartujem srobovakom kim mi pride nova,s polska,bo na slovensku bi ma stala okolo 10 000 sk a v polsku 3000-4000.tak som ju vitiahol ,je dolezite u tychto spinaciek zacchovat vsrtky ciselka co su na nej vyrazene,bo tych spinaciek je milion,tak diky chalani za radu

• O 4 měsíce později...
Odesláno

Přesne tak taky jsem tak rešil.Zajel jsem do auto kelly a tam jsem ji koupil s dvouma klíčema je to valeo spínačka.Musi se trosku upravit ale jinak je to v pohodě.Akorat se musi zachovat ta spodni cast spinacky.kdyby neco rad poradim:roker

• O 2 měsíce později...
Odesláno

no nakoniec som tam dal spinacku s renolta laguny,je to uplne to iste a stala ma 3000sk,asi ma na to dobre odrbkali,ale potreboval som to na rychlo,uz budem vedet keby nico 405 to isti,,diky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...