miso605 Odesláno 20. červen 2008 Odesláno 20. červen 2008 nema niekto prosm vas nejaku nahradnu spinacku?neviem co je s mojou ale nejde mi tam zastrcit kluc,alebo ako to nejako nastartujem Citovat
Kdo Odesláno 21. červen 2008 Odesláno 21. červen 2008 Pokud ti nejde zastrčit klíč do spínačky, jsou polámaná stavítka a nebo spíš planžetové pružinky stavítek a stavítka spadla do dráhy klíče. Pokud máš dva klíče a budeš chtít jezdit, nezbyde ti - než seženeš novou (byť starší) spínačku - nějak ty stavítka rozevřít, zastrčit tam klíček a nechat ve spínačce a zamykat druhým klíčem. Pokud máš křížový tvar klíče, musíž zkoušet odtáhnout stavítka ve všech čtyřech směrech - většinou praskne jen jedno, nebo na jedné straně, takže hledat - pokusit se do toho otvoru pro klíč nahlédnout. Zkusil bych nejdřív horní strany, protože to stavítko spadlo vahou, takže u spodních by vlastně klíči nevadily. U plochého klíče máš jen dvě strany. Mohlo by pomoci do otvoru sáhnout např. lékařskou, nebo jinou jehlou, ty stavítka se pokusit rozevřít - odtlačit - nedýchat - a pokusit se klíč zastrčit a už NEVYNDAVAT. To NESMÍŠ udělat i proto, že celá spínačka je ve svém držáku - té trubce na těle tyče řízení - držená šroubkem, ale i jištěná takovým zoubkem (myslím, že je jeden - XM má dva a nebo obráceně ), který je zasunut v otvoru v trubce držáku a které se odjistí tím, že se klíček ZASUNUTÝ do spínačky pootočí k poloze zapnuté zapalování, čímž ten zoubek zaleze do spínačky. Jinak jej musíš nějak odvrtat, protože je zevnitř blokovaný a nejde mechanicky zvenku zastrčit. [upravil dne 21/6/08 Kdo] Citovat
pastorek Odesláno 21. červen 2008 Odesláno 21. červen 2008 Toto je zrejme preklep \"NEVYNDAVAT. Tohle NESMÍŠ udělat i proto, že...\" Nemá tam byť \"MUSÍŠ \" ? Citovat
Kdo Odesláno 21. červen 2008 Odesláno 21. červen 2008 Máš částečně pravdu, nešťastně jsem to formuloval. V textu snad srozumitelně opraveno. Díky Prostě, když už tam klíč dostaneš, nech ho tam, abys mohl jezdit než seženeš novou spínačku, zamykej (máš-li) druhým, přes klíč ve spínačce přehoď třeba hadřík aby nebyl vidět a až novou seženeš, k demontáži staré musíš ten klíč mít vsunutý ve spínačce. Uff [upravil dne 21/6/08 Kdo] Citovat
miso605 Odesláno 23. červen 2008 Autor Odesláno 23. červen 2008 no ano ma tvar kriza a je to tam rosypane,no nevadi som ju vitiahol a vpohode nastartujem srobovakom kim mi pride nova,s polska,bo na slovensku bi ma stala okolo 10 000 sk a v polsku 3000-4000.tak som ju vitiahol ,je dolezite u tychto spinaciek zacchovat vsrtky ciselka co su na nej vyrazene,bo tych spinaciek je milion,tak diky chalani za radu Citovat
jofo Odesláno 23. červen 2008 Odesláno 23. červen 2008 To mas nejako drahonie? Inac sedi tam presne aj zo 405. A ta stala 890 Sk uplne nova. Mam to overene a odskusane. Citovat
milan vavra Odesláno 11. listopad 2008 Odesláno 11. listopad 2008 Přesne tak taky jsem tak rešil.Zajel jsem do auto kelly a tam jsem ji koupil s dvouma klíčema je to valeo spínačka.Musi se trosku upravit ale jinak je to v pohodě.Akorat se musi zachovat ta spodni cast spinacky.kdyby neco rad poradim:roker Citovat
miso605 Odesláno 6. únor 2009 Autor Odesláno 6. únor 2009 no nakoniec som tam dal spinacku s renolta laguny,je to uplne to iste a stala ma 3000sk,asi ma na to dobre odrbkali,ale potreboval som to na rychlo,uz budem vedet keby nico 405 to isti,,diky Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.