jarino1978 Odesláno 14. červen 2008 Odesláno 14. červen 2008 Tento rok mám akési stále problémy s mojim pažrútom. Posledný problém : - batéria dobrá - auto nechce štartovať - naštartuje asi na 20-30x, pričom sa spustí čerpadlo , ale počítam, že je niečo niekde zlepené, možno vadný štartér, alebo cievka. Možno až na 20x počujem pravdepodobne cvaknutie štartéra a vtedy motor nabehne. Viete niekto pomôcť. Batéria už 4x premeraná, dobíjanie v poriadku ( je ukážkové ), najskôr som si myslel, že batéria, vyreklamoval som ju a dali mi druhú a presne to isté. Batéria VARTA 60Ah. Stretol sa niekto s podobným problémom ? Čo stojí výmena štartéra alebo cievky, vlastne čo by teoreticky stála oprava ? Za mesiac idem do Chorvátska a teraz toto ? Citovat
pastorek Odesláno 14. červen 2008 Odesláno 14. červen 2008 Záleží na tom ako je to auto staré. Môže to byť: - zkorodované kontakty na batérii - zkorodovaný spoj baterkového kábla na kostru - zkorodovaný spoj baterkového kábla na štartér - zlý prepoj medzi karosériou a motorom - vadný konektor od spínacej skrinky na cievku štaréra Toto ak je dobré tak potom štartér alebo kontakty spínacej skrinky. Ešte by sa našlo pár drobností, ale to už záleží na konkrétnom aute. Citovat
jarino1978 Odesláno 14. červen 2008 Autor Odesláno 14. červen 2008 Ďakujem zatiaľ. Ešte som zabudol dodať : - keď sa mi podarí naštartovať, čo sa mi zatiaľ podarilo aj keď na 20x, tak potom aj 10x opakovaný štart ide hneď. Ale už napr po hodine, keď auto stojí a idem skúsiť naštartovať, tak znova to isté. Batéria má 1 deň !!! Kontakty v poroadku. P307, 1.6 benzín 16V, rok výroby 2002. [upravil dne 14.6.2008 jarino1978] Citovat
vlado1979 Odesláno 15. červen 2008 Odesláno 15. červen 2008 Tiez som mal problem so startovanim. Raz to naskocilo na prvykrat, inokedy aj na stvrty ci piaty. Bateria bola v poriadku, zhavice tiez. Bol som na diagnostike a tam zistili, ze je vadny snimac otacok. Vymenili ho a odtedy je pokoj. Citovat
pastorek Odesláno 15. červen 2008 Odesláno 15. červen 2008 To: jarino1978 Po prispevku vlada1979 ma napadlo si ešte upresniť či myslíme na rovnakú rávadu. Pod tými pokusmi o naštartovanie myslíš pootočenie kľúčikom a nenasleduje žiadna reakcia štartéra alebo pootočíš kľúčikom, štartér cvakne alebo dokonca otáča motorom a ten nenaskočí? Lebo ja som to pochopil ako tú prvú alternatívu, čiže žiadnu reakciu štartéra. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.