Big Tommy Odesláno 27. květen 2008 Odesláno 27. květen 2008 čus mám big problem.pořád se mi to zahřejvá a chčije z toho voda.taky se strácí a pak taky vychčije.dalo by se říct že vařim ale nikdy to nejde do červenýho(naštěstí).vubec to nechápu.prej to může bejt termostat nebo těsnění pod hlavou.neví nekdo?jo chčije to z přepuštáku ne z chladiče že by byl prorvanej.sem z toho hotovej ted kdyz je teplo.dolejvám jak vůl.díky 306 1.8 16V 98 [upravil dne 27.5.2008 Big Tommy] Citovat
EXI.60 Odesláno 27. květen 2008 Odesláno 27. květen 2008 chčije ti jako z víčka na dolívání na chladiči vody?Pokud ano dělá se tam velký tlak.nejlepší je natlakovat okruh vzduchem a zároven připojit manometr,jak tlak klesá,tak hledat kde.Já vím je to trochu složité,ale dá se tím vyloučit hlava atd.Jinak mě z auta začala lítat voda až jsem byl s teploměrem skoro na doraz(dříve mi nefungovali sahary).Co ti to dělává při chladném počasí?je to to samé?Ještě oddělej víčko chladiče a zkus rukou při volnoběhu jestli se tam nedělá tlak nebo nejdou bublinky,stačí i za studena.A topení ti topí normálně? Citovat
Big Tommy Odesláno 28. květen 2008 Autor Odesláno 28. květen 2008 kdyz je chladno tak je to v pohode.hrozne rychle stoupá teplota.mam tam 70 a treba za par minut tam je kousek pred cervenym.leje to z ty malý dírky jak je pod víčkem.jednou sme do toho koukali a ta voda se stratila dolu a pak se vrátila a vyteklo tak litr. Citovat
EXI.60 Odesláno 28. květen 2008 Odesláno 28. květen 2008 voda při otevřenym víčku by se měla držet pořád na stejné úrovni.Vidím to s tebou bledě.Bude to asi fakt to těsnění pod hlavou.A jinak je vodní pumpa v pohodě? Citovat
RichVa Odesláno 28. květen 2008 Odesláno 28. květen 2008 nebo těsnění pod hlavou. [upravil dne 27.5.2008 Big Tommy] Zkus na studeném motoru sundat plnící víčko oleje. Pokud bude zespodu bílá emulze, máš skoro na 100% špatné těsnění pod hlavou voda se Ti míchá s olejem. Ovšem pak bych se divil, kdyby jsi neměl i vodu mastnou. Citovat
Guest Lubk0 Odesláno 28. květen 2008 Odesláno 28. květen 2008 Presne tak, pokial nemas mastnu vodu, tak by som to moc na to tesnenie nevalal... A inac, na punte sa mi raz priamo na nadrzke spravila taka mikro dierka ako hovoris ty. A ked som dosiahol urcitu teplotu tak sa zacalo auto nadmerne ohrievat, a striekala odtial voda. Len som ju zatavil a bol pokoj... Ale s tym klesani vody v chladici je to nejake divneee. Citovat
DianaK Odesláno 28. květen 2008 Odesláno 28. květen 2008 Původně zaslal: EXI.60 voda při otevřenym víčku by se měla držet pořád na stejné úrovni.Vidím to s tebou bledě.Bude to asi fakt to těsnění pod hlavou.A jinak je vodní pumpa v pohodě? Nemůžu říci podobnou zkušenost z formana ... a bylo to těsnění pod hlavou Citovat
Big Tommy Odesláno 29. květen 2008 Autor Odesláno 29. květen 2008 voda v oleji ani olej ve vodě není.když to otevřu a necham nastartovano tak ta voda nekam klesne a pak se vrati nahoru a vyteče(asi litr).ale treba vcera sem vodu dolil a drželo se to na 90.fakt to nechápu:myslim.vodní pumpa nevim.kamoš rikal at koupim termostat ale že si myslí že to bude to těsnění pod hlavou. [upravil dne 29.5.2008 Big Tommy] Citovat
Guest Lubk0 Odesláno 29. květen 2008 Odesláno 29. květen 2008 Pochybujem. Pokial by ti prenikala voda cez tesnenie do hlavy, tak by si musel mat v oleji vodu, a olej vo vode.... Citovat
Big Tommy Odesláno 29. květen 2008 Autor Odesláno 29. květen 2008 takže vyměnit termostat a doufat že se to spraví Citovat
Guest Lubk0 Odesláno 29. květen 2008 Odesláno 29. květen 2008 Termostat je mozny, ale nejde mi do hlavy ako by mohol termostat vplyvat na vysoky tlak v chaldiacom okruhu a na to navezne vystrekovanie vody. Citovat
pastorek Odesláno 29. květen 2008 Odesláno 29. květen 2008 Kašli na termostat. Určite je to tesnenie pod hlavou alebo hlava. Ak to začalo bez zásahu tak to bude tesnenie. Ak sa ti stalo že ti teplotou vyvrela voda a dolial si studenú tak to môže byť i hlava. Pri výmene tesnenia si skontroluj či nieje hlava prehnutá alebo skrížená. Väčšinou býva. Daj ju rovno prebrúsiť, odtlakovať a budeš mať istotu. U nás za to chcú cca 500 Sk. S tými olejovými škvrnami vo vode tu majú kolegovia pravdu ale platí to len pri starých netesných motoroch. Citovat
Guest Lubk0 Odesláno 29. květen 2008 Odesláno 29. květen 2008 Pastorek, len dodam ze 500 Sk chcu len za natlakovanie hlavy Tesnenie ta vyjde cca na 600 - 800SK plus praca. Nedavno som to absolvoval, no nebolo to kvoli vode ale kvoli tomu ze mi presakoval olej. Najlevnejsi vymena v servise co som zohnal s prebrusenym dosadacich ploch bola 2000SK, ale to ozaj najlacnejsie. Inac vecsina 3000SK a viac za pracu. Hlavu si daj urcite natlakovat, ked uz to budes mat dole. Citovat
pastorek Odesláno 29. květen 2008 Odesláno 29. květen 2008 Tých 500 sk som platil za prebrúsenie a odtlakovanie, tak to bolo myslené. Prepáčte ak to vyznelo inak. Citovat
Guest Lubk0 Odesláno 29. květen 2008 Odesláno 29. květen 2008 Mne to vyznelo ako komplet secko :D To by som sa nasral :D Tak to si mal dobru cenu za prebrus a natlakovanie. Mne len za prebrus pytali minimalne 400SK a maximalne 800Sk po trnave... A pokial sa nemylim robili to v TT len 2-3 ludia. Citovat
Guest Ludweek Odesláno 30. květen 2008 Odesláno 30. květen 2008 zkousel jsi to poradne odvzdusnit? Citovat
Big Tommy Odesláno 30. květen 2008 Autor Odesláno 30. květen 2008 nevi nekdo kde ten prebrus a pretlakovaní dělaj v praze?nejak za levno sem student.je to prej urcite tim. Citovat
Spiroextra Odesláno 30. květen 2008 Odesláno 30. květen 2008 Hojky. Mám podobný problém, teraz keď je teplo, tak sa mi niekam stráca voda. Viečko na hlave je bez emulzie, chladič neslzí, teplomer si ukazuje max 95°C alebo si poskakuje medzi 85°C a 95°C. Pravdepodobne to vytlačí cez tú poistnú hadičku na boku. Skúsil som odpojiť konektor od čidla teploty a poriadne vyčistiť od toho zelenkavého bordelu a vystriekal kontoxom, snáď to pomôže, čaká ma dlhšia cesta, tak to preverím. Citovat
pastorek Odesláno 30. květen 2008 Odesláno 30. květen 2008 Původně zaslal: Spiroextra Hojky. Mám podobný problém, teraz keď je teplo, tak sa mi niekam stráca voda. Viečko na hlave je bez emulzie, chladič neslzí, teplomer si ukazuje max 95°C alebo si poskakuje medzi 85°C a 95°C. Pravdepodobne to vytlačí cez tú poistnú hadičku na boku. Skúsil som odpojiť konektor od čidla teploty a poriadne vyčistiť od toho zelenkavého bordelu a vystriekal kontoxom, snáď to pomôže, čaká ma dlhšia cesta, tak to preverím. Ak by to bolo tesnenie pod hlavou tak po jazde, hlavne takej drsnejšej, nájdeš mokrý chladič alebo barinku pod chladičom. Ak naleješ po okraj tak trochu vody vytlačí vždy. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.